Wysłany: Nie 31 Paź, 2004 20:59 Nie mam śluzu!! Pomóżcie!!
Jeju, dzisiaj w ogóle nie miałam śluzu! Wczoraj dostałam go dopiero po południu, a zawsze mam go przed 12. Czy mam się tym martwić? Zaraz jeszcze sprawdzę, może mam go już teraz... Tak w ogóle to dzisiaj i wczoraj miałam dziwne uczucie że coś się ze mnie wylewa. Nie mam okresu. Ale martwi mnie brak śluzu. Powiedzcie jak to jest!!!
Aha, może lepiej zasięgnąć porady brata ciotecznego, który zostaje dzisiaj na noc u babci? Jest ginekologiem. Ale wstydzę się tego. Przed chwilą próbowałam się go spytać ale nie mogę... Zagadałam go tym, czy wie że można zamówić sobie darmowe tampony, pokazałam mu gazetę dla dziewcząt "13-stkę" do której dołączona była gazetka o miesiączce, spytał się czy mam kalendarzyk, a ja obiecałam mu pokazać jaki mam. Powiedział mi żebym wszystko zapisywała dokładnie. Powiedziałam mu, że nie mam co zapisywać, to on zmienił ton. Jeszcze wcześniej, jak zobaczył tą gazetkę o miesiączce, przez śmiech powiedział: "To ty stajesz się kobietą...". On chyba mi nie odpowie dokładnie, bo jeszcze nie jest doświadczonym lekarzem. Jest dopiero po starzu. Trochę mi głupio o tym rozmawiać...
Cyba źle mnie zrozumiałaś. Sluz mam już ok. 2 lata. Od wczoraj mam go mniej, teraz dostałam go bardzo maleńko, jest leciuteńko widoczny na majtkach i jest jasny. Zawsze był trochę ciemniejszy i było go więcej. Kilka dni temu w nocy dostałam go tyle, co normalnie w dzień. A zazwyczaj w nocy mam go tyle co dzisiaj, czyli bardzo maleńko, lub w ogóle w nocy go nie mam. Malvina - ale dlaczego tak nagle mam go tak mało?
Ja też mam od prawie 2 lat i sa takie dni że mam dużo i się wylewa a są dni że nie ma prawi nic... ale tym bym się akurat nie przejmowała
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 08:29
Ja w nocy nigdy nie miałam wydzieliny, tylko w dzień, w zależności od wykonywanych ruchów, z wysiłku lub samo leci i już mam miesiączkę
Jest tylko jedna nadzieja czy urosnę. Mam 146 / 147 cm wzrostu. Inni po miesiączce nie rosną ani milimentra, a inni zdołają jeszcze urosnąć 15 cm. Ciekawe czy mi się uda tyle urosnąć, bo mi by się tyle przydało
mycha92 nzlg Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 08:42
KleO - napewno urośniesz! Zobaczysz! ja mam koło 156-158cm i nadal rosnę. Hihi, już jestem prawie taka jak siostra, a mamę już chyba przerosłam. Obym tylko nie przerosła taty albo brata :P
A tak poza tym KleO, to ty też miałaś taki zanik śluzu przed miesiączką? Albo długotrwało bolał/y cię jajnik/i? Ja mam takie objawy i boję się, że niedługo się zacznie :|
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 08:59
Jak chcesz się dowiedzieć, to wejdź na mój temat 'Nadeszła ta chwila...' i tam jest wszystko opisane właśnie to, o co mnie zapytałaś
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 10:03
mycha92 - ja miałam taki zanik zaraz przed pierwszą. Trwał 3-5 dni, a ostatniego dnia wieczorem dostałam okres. Ale jakoś za tym śluzem nie tęskniłam Bólu janików nie miałam przed miesiączką, ale miałam przed pojawieniem się śluzu. Więc co tutaj dużo dumać - zbliża Ci się okres
mycha92 nzlg Gość
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 13:42
Jejq, ja już chcę mieć to za sobą! Cały czas, jak w szkole zaboli mnie jajnik to się boję że zaraz mi się zacznie. Dzisiaj na matmie strasznie ciepło mi się w gatkach zrobiło, to też się przestraszyłam. Od tej pory nie byłam w łazience. Ale teraz też mi się ciepło zrobiło. Czyżbym nagle dostała więcej śluzu? Idę sprawdzić, co się dzieje...
Rrrraju! Zgadnijcie co mi jest!! Albo lepiej sama powiem: Tyle śluzu dostałam, że aż mi majtni przemoczył!! W dodatku miejscami się klei! Musze gatki zmienić Jak coś się jeszcze będzie działo to napiszę
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:00
Słuchaj,to nie musi wcale oznaczać,że od razu dostaniesz okres tym bardziej,że nagle miałaś tak dużo śluzu. I to nie musi wcale byc tak,ze do tej pory miałaś przed 12 to zawsze tak będzie. Nie masz się czym przjmować. Ja przeważnie mam średniej ilości śluz, ale zdarza się też,ze mam go bardzo malutko, a nieraz bardzo dużo więc to nie jest reguła.
Wiem, że to różnie bywa, ale boję się sama o siebie. Kto wie co tam sobie mój organizm ubzdurał... no cóż, pozostaje mi tylko czekać na to, co będzie dalej...