Hmmmm... jeśli dobrze zrozumiałam moja odpowiedź to: śluz ma się do menopauzy. Przed każdą lub po każdej miesiączce. Jeśli chodzi o podnieceniae - nie wiem. Nie potrafię ocenić jak jest w mojej sytuacji
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 07:08
mycha92 nie zgadzam się z tobą !
Mogę się mylić , ale wydaję mi się , że śluz występuje tylko przed miesiączką i trwa on 1-2 lat.
mycha92 nzlg Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 07:46
Wiesz Nina, nikt nie jest nieomylny, ale na prawdę nie jestem pewna swojej wypowiedzi. Tak mi się wydaje. Przed albo po (nie wiem dokładnie) każdej miesiączce występuje taka wydzielina. Owszem, ok.2 lata przed pierwszą miesiączką też. Zauważyłaś? Niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony ;)
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 08:39
Nina_006 napisał/a:
mycha92 nie zgadzam się z tobą !
Mogę się mylić , ale wydaję mi się , że śluz występuje tylko przed miesiączką i trwa on 1-2 lat.
Oj Nina... to Ty nie masz racji
Wydzielinę śluzową ma się aż do menopauzy, przed i po miesiączce. Jeśli pojawi się wydzielina śluzowa, to nie oznacza to tylko, że zbliża się miesiączka. Twoja mama na pewno używa wkładek higienicznych, więc wiesz do czego się je używa? Do wydzieliny śluzowej
No... spotkałam się z takimi osobami, że mama mojej koleżanki używa podpasek do wydzieliny śluzowej. Koleżanka mi powiedziała, że też będzie używała podpasek na śluz, ale jej odradziłam. Lepiej nosić wkładki, jest ich więcej, są tańsze i po co marnować podpaskę, a są takie osoby, co czują się wtedy niepewnie i wydaje im się, że przebija przez spodnie lub, że może właśnie dostać okres. Przed okresem można się zabezpieczyć - wziąć podpaskę ze sobą do plecaka ze sobą lub jak ktoś lubi chodzić z torebką, to do torebki
1 listopad - moje urodziny
mycha92 nzlg Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 08:57
KleO - dobrze że się odezwałaś. Mołaby zaistnieć kłótnia. Fajnie, że mam rację. Moja mama używa wkładek. Ale teraz już jakoś nie idą... Może mama ma menopauzę? Słyszałam, że ma z tym problemy...
Ps. KleO - wszystkiego naj naj naj, spełnienia marzeń, zdrowia, kaski, no i co se tam jeszcze wymyślisz ci życzę z okazji urodzin :D A które to już?
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 09:02
Dzięki mycha92
To już moje 14 - II gimnazjum
A co do Twojej mamy...
Menopauzę można dostać nawet w wieku 40 lat, a przeważnie ma się po piećdziesiętce. Są takie przypadki, gdy kobieta tak wcześnie dostaje menopauzę. Przy jej objawach kobieta staje się rozdrażniona i zmęczona.
mycha92 nzlg Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 09:20
Wiesz KleO, moja mama ma już 49 lat, czyli jest to możliwe. Pomyślisz sobie(albo i nie): "Ale stara". Ale jak mam 25 letnią siostrę i 24 letniego brata, a sama byłam "wpadką"... Trochę boję się o mamę. A ona pewnie o mnie :(
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 09:41
KleO nie jestem taką ekspertką jak Ty ! Także mogłam się pomylić Wybacz mi!
A tak po za tym złożyłam Ci już życzonka ! Ale mogę złożyć jeszcze raz.....
Z okazji Twoich urodzin:
Zdrowia niezawodnego ,
bogactwa ogromnego ,
mądrości , odwagi ,
przyjaciół sprawdzonych
do zabawy gotowych ,
podróży egzotycznych ,
wakacji fantastycznych ,
GDYBY WSZYSTKO SIĘ SPEŁNIŁO BYŁOBY JAK W NIEBIE ALE TAM DOPIERO ZA 100 LAT SPODZIEWAJĄ SIĘ CIEBIE ! ! ! ! ! !
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 09:47
mycha92 - moja mama jest starsza i co z tego, ma 54 lata i tak jest kochana i dalej ma miesiączkę, ale zawsze ze strasznymi bólami i martwię się o nią, bo strasznie cierpi
Ps. Mam 24 - letniego brata.
Nina_006 - dziękuję za życzonka
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 09:51
Moja mama ma już menopauzę Akurat wtedy gdy ja dostałam okres, LOL KleO żeby się nie powtarzać, to powiem tylko Wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń :*
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 10:45
Gabrielen - dzięki za życzenia i jeśli mogę zapytać, to ile twoja mama ma lat?
A teraz sobie coś uświadomiłam i chcę Wam coś powiedzieć! Jestem wzrostu mojej mamy i chyba się tylko na 'starość' zmniejszyła...? Bo była wyższa i z tego co wiem, miała 154 cm wzrostu. Tak jest już z ludźmi
Ale wygląda całkiem normlanie z tym wzrostem, bo masa ciała też odpowiada za wygląd, więc ja wyglądam na pięcioklasistkę z podstawówki. A dlaczego tak uważam? Jestem chuda i w człowieku to też zmienia. Jestem wzrostu mojej mamy, ale z włosów niższa, bo ma krótkie, kręcone i są przecież tak do góry, ale nie znowóż z tego taka szopa I tak moja mamcia jest śliczna, a jak sobie zainstaluję do kompa skaner, to dodam troszkę fotek i będziecie wiedzieć jak wyglądam i zobaczycie, że moja mama nie jest taka brzydka, jak w myślach Wam się wydaje
A ja mam niebieskie oczka i wszyscy mi mówią, że mam ładne, takie czyste i jasne, no, nie aż tak jasne jak ten zwykły kolor jasnoniebieski
Wiecie... powróciłam na te forum i widzę, że jest tu teraz całkiem fajnie, więcej osób, nie tak jak kiedyś. Teraz mi się tu jeszcze bardziej podoba
Pozdrawiam cieplutko
Śluz ma się około 1-2 lat przed pierwszą miesiączką i między okresami kjażdego miesiąca, to całkiem normalne, należy się zabezpieczać wkładkami. Podczas orgazmu, też wydobywa się pewny rodzaj śluizu, ale nie teaki sam...
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)