Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 19:06
Jeśli mówimy o tym co można otworzyć tym Twoim Femi Trackerem zamieszczonym w linku, a co znajduje się w folderze samego Femi Trackera, to powiem szczerze że jak na tak młodego wykonawcę to jestem pełen podziwu - Masz dobre ucho.
Zastanawia mnie tylko dlaczego akurat chiptune? Toż to Ci w ogóle nie pozwoli rozwinąć skrzydeł - Szczerze powiedziawszy uważam że powinieneś zainteresować się muzyką elektroniczną z wszelkimi jej podgatunkami. To - jak na moje oko - dałoby Ci dużo większe możliwości tworzenia.
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:29
dzięki, Shaunri
Mój komputer nie zdoła pociągnąć np. FL Studio, ponieważ próbowałem.
Po za tym na chiptune się wychowałem, C64 to mój pierwszy komputer.
Jeżeli dasz mi jakiś fajny, nie koniecznie darmowy program do robienia muzyk to mogę jeden utwór zadedykować ci ).
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:44
Nie będę ukrywał że nigdy nie zajmowałem się tworzeniem muzyki przy pomocy komputera - Ba, nawet mnie to specjalnie nie interesowało. Jednak parę razy słyszałem naprawdę fenomenalnych wirtuozów muzyki elektronicznej i mówię poważnie - tam można rozwinąć skrzydła.
Jeśli chcesz to mogę popytać co i jak, może się jakiś programik znajdzie - w sumie ze znalezieniem programu nie powinno być chyba problemu : )
Mówię to wszystko bo słysząc to co stworzyłeś naprawdę uważam że pewien potencjał się w tym kryje - a jeśli już chcesz być samodzielnym artystą, to polecam muzykę nieco bardziej ambitną, pozwalającą na większy poziom skomplikowaną, a zarazem przyjemniejszą dla ucha : )
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 15:57
ooo... znalazłem fajny programik.
MadTracker - ma interfejs jak FamiTracker : nie muszę się przyzwyczajać
Możliwość różnych sampli - WSZYSTKIE RODZAJE MUZYKI!!!!
No więc biorę się za robotę....
A tak, Shaunri, wiesz czemu nie robiłem muzyki skomplikowanej?
FamiTracker jest ograniczony do 4ścieżek naraz - tylko dla określonych dzwięków.
Ma też ograniczenia efektu dźwięku - nawet lekki effect może zamulić go na amen.