| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
chce ważyć więcej
Autor Wiadomość
monia1
Gość
PostWysłany: Sro 11 Cze, 2003 15:59   chce ważyć więcej

głównie jest tak że większośc ludzi chce schudnąć ,a ja chce zgrubnąć tak żebym niebyła gruba tylko więcej ważyła. Mam 1.60 m i waże 42 kg. wszystkie koleżanki z klasy mówią że jestem za chuda i waża conajmniej 50 kg. Gdy mam luzne ubranie wyglądam jakoś normalnie ale gdy zakladam obcisłe wyglądam jak szkielet. Dodam że wcale sie nieodchudzam i jem nawet duzo nie jem tylko czasami mięsa i ziemniaków bo nielubie ale tak to wszystko jem. dajcie mi jakąs rade co mam jeśc by przytyć chociaż 3 kg.
Przejdź na dół
Ulka
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 12 Cze, 2003 12:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm... niewiem. napewno nie słodycze!! Bo dużo osób pragnie przytyć jedząc słodycze!! Niepatrzą nawet na zdrowie swoich zębów.
Może masz poprostu szybką przemiane materii. Albo to genetyczne. Może wszyscy w twojej rodzinie są chudzi??

deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 13 Cze, 2003 20:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej!
Trochę mało o sobie napisałaś. Nie wiemy ile masz lat, czy zawsze byłaś szczupła i czy Twoja najbliższa rodzina też jest szczupła.

Pierwszym krokiem, który powinnaś zrobić, to zgłosić się do lekarza. Skieruje Cię na badanie kału na pasożyty - być może w Twoim przewodzie pokarmowym żyją pasożyty, które same "zjadają" pożywienie, które powinno trafić do Twojego organizmu. Nie masz się co bać - leczenie pasożytów jest łatwe i bezbolesne (tabletki).

olKa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 01 Lip, 2003 17:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moniu1 co ty ja bym na twoim miejscu nie moglabym tego zniesc bo to sie wiaze z przytyciem. ja tez kiedys bylam chuda i malo wazylam i teraz tego zaluje.ja bym tego na twoim miejscu nie robiła.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
1639597
Szalona
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 01 Lip, 2003 22:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Olka czy po tym tak szybko zgrubłaś??

Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 04 Lip, 2003 19:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm...to faktycznie mało spotykany temat, ale trzeba go wyjaśnić najlepiej, jak się umie, więc zacznę tak:
szkoda, naprawdę, że tak mało o sobie tu napisałaś. Bo być może naprawde to jest genetyczne, ale to się także wiąże z okresem dojrzewania, tzn. z twojego postu wynika, że szybciej rośniesz, niż przybierasz na wadze, a wiadomo, że wzrost i waga nie zawsze idą w parze, dlatego też możesz być wysoka i szczupła, albo niska i otyła, ale twoim przypadku jest to pierwsze, więc moją radą jedź dużo warzyw, owoców, a ograniczaj słodycze,mięsko też jedź, ponieważ teraz potrzebujesz dużo wapnia, witamin, minerałów i energii. Pij najmniej 8
szklanek dziennie. I może wam się wydaje, że to "recepta" na odchudzanie, ale właśnie nie, bo te mięso tu troche przeszkadza w odchudzaniu. Ale najlepiej zdrowo się odżywiaj, by potem mieć problemy z nadwagą, chociaż swoją drogą, wolałabym być otyła, niż mieć anoreksję, ale to już zupełnie inna sprawa.
No więc, rób, to co ci mówię (nie musisz, ale możesz), albo powiedź o tym mamie, ona powinna wiedzieć, co robić.

Numer Gadu-Gadu
3571565
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 18:30   Chudość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie potrafisz dużo jeśc to jedz mało ale żeczy które tłuczą. Przedewszystkim ziemniaki i chleb. I tak jak mówił deg idx na badania kału. Być może masz owsiki lub tasiemca. Owsiki sa bardzo częstą chorobą są to takie małe robaczki które zabierają ci częśc pozywienia gdy jest ich mało to nawet nie wiesz o ich obecności a objawem jest to że nie chce ci się jeśc i chudniesz...tasiemiec natomiast zdaża się żadko. Jest to kilkumetrowa żmija która siedzi w twoim jelicie zwinięta i chłonie ciałem mleczko pokarmowe. Tasiemca leczy się trudno ale zdaża się bardzo żadko. Więc się nie martw. Prawdopodobnie masz owsiki (musisz iśc do lekarza przepisz4 ci on specjalne tabletki lub syrop) albo szybką przemiane materii Smile

Numer Gadu-Gadu
730730
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 18:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O! Drugi raz nie zgadzam się z Gościówą Smile

Lepiej nie jeść rzeczu tuczących, bo można przy okazji nabawić się np. miażdżycy i schorzeń serca.
Najlepiej po prostu porozmawiać z lekarzem - najlepiej specem od metabolizmu.

girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 05 Wrz, 2003 23:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moniu może poprostu Ty taka zawsze będziesz. Jak już deg wspominał powinnaś sobie zrobić badania. Ale jeśli masz szczupłych rodziców to nawet badania chyba nic nie rozwiążą bo jest to w genach że Ty nie możesz(no tylko czasami)być grubsza.
(ale namieszałam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 20:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ajesli okarze sie ze to genetyczne - nie smuc sie bo wiele dziewczyn chcialoby byc tak poporstu bez wyrzeczen szczuplymi Smile)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mrylka

PostWysłany: Nie 21 Wrz, 2003 12:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam 13 lat,około 155 wzrostu, waże 41 kilo i też uważam że jetem za chuda ale przez ostatnie trzy miesiące przytyłam 6 kilo i bardzo sie cieszę.
Inni mają rację możesz poprostu taka być i ciesz się z tego.
Powrót do góry
Mysza
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:37   

moja kolezanka chodzi do 5 klasy ma metr czterdziesci i wazy 27 kg :? :) :wink:
Powrót do góry
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:53   

Jedz mięcho, kartofle i jajka.
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 18:03   

Mój niezawodny sposób 3 kg tygodzniowo:
Codziennie popcorn ale wieczorem i TYLKO WIECZOREM najlepiej o 22.
Mało ruchu
i tyle.Smile
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 18:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabra napisał/a:
Mój niezawodny sposób 3 kg tygodzniowo:
Codziennie popcorn ale wieczorem i TYLKO WIECZOREM najlepiej o 22.
Mało ruchu
i tyle.Smile

Niezawodny sposób na warstwę tłuszczyku i problemy z żołądkiem Rolling Eyes Tu nie chodzi o to,by opychac się po 22 słodyczami czy popcornem i zyskać więcej tłuszczu,tylko po prostu eśc trochę więcej i przybrać na wadze. Opychanie się moim zdaniem w tym przypadku nie ma sensu. Po porstu nie odchudzać się-to wszystko. A jedzenie po 22...Gratuluje pomysłowości Rolling Eyes Ja tak robilam(nie z chęci przybrania na wadze,po prostu tak jakoś wyszło) i mam teraz poważne problemy z żołądkiem.
BTW-Mysza,nie odnawiaj starych tematów.

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu