Heh... Właściwie mam problem.
Mam 45 zł i muszę coś kupić na gwiazdkę.
Mam rodziców, 24 letnią siostrę i 17 letniego brata.
Kłopot w tym - że nie wiem co kupić za tak małą kase.
Może podsuniecie mi jakieś pomysły?
HAHAHA... i znowu zaczyna się okres świąt... jak ja go lubię
(dla osób nie w temacie mam przezwisko Choinka )
Nie wiem Wero, naprawdę... może mamie zrób sama książkę kucharską ? No wiesz: powklejaj takie tam ulotki z gazet, coś przepisz, coś napisz, coś narysuj, walnij do tego dedykację i jest super prezent, a kasa nadal w portfelu Tacie... a jakie tata ma hobby? Siostrze jakąś książkę, są takie dobre,a tanie Bratu... masz 17-letniego brata i jeszcze mi nie powiedziałąś !? hah, chce jego zdjecie ...Może też ksiażkę ?
prezent mozesz sama zrobic (cos praktycznego, albo poprostu jakas taka jakby pamiatke z miłymi słowami) a kupić mozesz np. takie fajne male porcelanowe figurki, np. jakiegos fajnego zwierzaka czy cos takiego. Można polozyc gdzies na szafce czy biurku i wyglada bardzo ladnie. Moze byc to tez jakaś zabawna maskotka. Mamie i siostrze mozesz kupić cos z biżuterii. Może to być książka. Przejdź sie po sklepach i rozejrzyj sie na pewno cos znajdziesz. Lub tez wlansie mozesz zrobić cos sama (a wlasnorecznie zrobiony prezent daje najwieksza radosc)
Co do skonstruowanych własnoręcznie prezentów - zazwyczaj są tandetne i brzydkie . I nigdy nie wychodzą takie, jak się planowało . Co innego, gdy jesteś w czymś dobra...
Ja proponowałbym figurki z masy solnej. Wykonane, oczywiście, przez Ciebie . Ew. z czegoś innego. Co do figurek - proponuję sporządzić świecznik, umalować go czymś i włożyć jakąś świeczkę zapachową.
Książki są bardzo tanie. Oczywiście, są wyjątki. Czy w Twoim mieście nie ma czegoś takiego jak "Tania książka"? Wiesz, z książkami "starymi" tj. tymi, które się nie sprzedały? Zazwyczaj można natrafić na coś dobrego i niedrogiego...
Aaa i możesz sporządzić również ramkę na zdjęcie.
Tandeta i prostota. Ew. zrobić maskotkę. Ale nie wiem komu . Skonstruować jakiś worek, napchać do niego siana i lalka gotowa.
_________________ Carpe diem, quam minimum credula postero.
Horacy
KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...
Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu :*. Masz gust, dziewczyno :*.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 08:43
No Świeta uwielbiam ten czas:) hehe ale naprawde nie wiem Wro co mozesz upic swojej rodzince ale moze:
mama- kosmetyki, np krem, szminka
tata- krawat:)
brat- zalezy co lubi.. ale mozesz np. jakas fajna koszulke
siostra- kosmetyki..
Z tanich i dosyc fajnych (czasami mało orginalnych ale nie wszystkie takie są) prezentów to są np:
krawaty
kosmetyki typu: dezodoranty (perfumy są już droższe), szminki, pomadki, cienie itd
koszulki (no takie ze śmiesznymi napisami lub ryzuneczkami w niektórych miejscach nadrukują to co chcesz)
pluszaki (sa takie różne zabawne wprost dla starszego brata)
coś z porcelany ... np kubeczek (ciekawym rozwiązaniem jest kupienie zwykłego kubka i napisanie czegoś na nim)
mogą to być płyty ulubionego zespołu albo czyste
Mamie - jakiś drobny kosmetyk : dezydorant , krem...
Tacie - może być krawat , lub portfel , koszula
Bratu - możesz kupić np. kazetę lub płytę z jego ulubionym zespołem muzycznym , jakąś fajną bluzę
Siostrze - hmm...jakis ciuszek , kosmetyk
wpadłam na inny pomysł-super byłoby kupić 4 szklanki czy kubki i na nich namalowac cos fajnego, tak jak powiedziala juz wczesniej Kinga Są farby do szkła super prezent na prawde Mozesz napisac cos zabawnego, cos narysowac oryginalne i na pewno bardzo miłe.
Inny pomysł to np. kupienie zwykłych białych t-shirtów i bracie lub siostrze moglabys na nich markerem tez cos narysowac, napisac
Lub tez kupić cos z kosmetyków, bratu i ojcu tez mozesz kosmetyki kupic, np. płyn po goleniu
Mama- coś do kuchni lub dezodorant
Tata- krawat lub dezodorant
Siostra- kolczyki lub maskotkę(duzie dziewczynki też lubią przytulanki)
Brat- zestaw ,,mały żołnież" (ŻARTUJE) płytka z jego kochaną muzyką
To zależy także od tego jaki kto jest...
Nie każda mama przsiaduje w kuchni i nie każdy tata nosi krawat (np. mój on nie cierpi garniturów itp.)
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 20 Lis, 2004 18:08
Ja tez mam taki dylemacik ale to moje propozycje:
mama: ozdobną filiżankę
tata: (w moim przpadku książke o rybkach akwariowych ) ale portfel koszula czy woda po goleniu to tez fajne przeznciki
siorka: ksiązka albo płytka/kaseta z muzą (w moim przypadku MARS 9)
bracik: woda po goleniu, dezodorant, lub coś związanego z jego hobby, muza
mama: kosmetyczka z jakimś perfumem w środku
tata: to samo,tylko ze męskie
siostra:zależy czym się interesuje...Też może jakieś kosmetyki...Albo jakąś figurkę fajną
brat:eee....krawat to takie zwykłe Ne wiem...Naprawdę nie mam pomysłu...