| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Tolerancja
Autor Wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 11:32   Tolerancja Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Dziś jest międzynarodowy Dzień Tolerancji (o ile się nie mylęWink). I mam do was pytanko czy w waszym środowisku są osoby tolerancyjne, i czy wy sami tacy jesteście. Oraz czy uważacie, że to dobrze, że istnieją takie dni, które maja na celu propagowanie tolerancji.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 12:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja...jestem tolerancyjny, choc oczywiscie nie na wszystko. Chyba kazdy tak odpowie...
Powrót do góry
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 14:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zalezy też co rozumiec pod tym słowem

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5543682
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 15:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nawet nie wiedziałam, że dzisiaj jest taki dzień Laughing

Taa dzień tolerancji hmm pomyślmy Rolling Eyes ja jestem tolerancyjna, ale każda tolerancja ma swoje granice Wink

Z okazji tego dnia ktoś zadzwonił do mojej szkoły że podłożono bombę Twisted Evil przyjechały radiowozy i wszystkich ewakułowano i odeślono do domów, a niepełnosprawnych wywieźli gdzieś autobusem specjalnym Laughing super dzisiaj dzionek mam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 15:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja uwazam sie za osobę tolerancyjną. Chociaz czasami tak nie jest. Znam wiele osób które nie są tolerancyjne. Dobrze, ze są takie dni. Ludzie mogą sie czegos więcej dowiedziesdziec.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3107824
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie wierzę, że w jakies dni tolerancji te os. nietolerancyjne obrócą się o 180stopni i odrazu staną się tolerancyjni...wątpie czy wogule się staną(no.. moze keidys Smile)
Ja się uwazam za tolarancyjną...ale z granicą biggrin
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

OoO! Nie wiedziałam dzisiaj że jest " Dzień Tolerancji "
Czy ja jestem tolerancujna? Hmmm...zależy w jakich okolicznościach...Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie...czasami jestem , a zasami nie Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 17:46   

Nie toleruje ludzi, ktorzy mnie nie toleruja. Nie podobam sie? To madafaka, tez mi sie nie podobasz. [cenzura] ci lizac nie bede. Jesli szanuja mnie, ja szanuje ich.
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Część pewnie trochę myli tolerowanie z tolerancją.
Tolerancja, to szacunek dla wolności innych ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń i obyczajów.
Tolerowanie, to zgadzanie się lub z czyimś zachowaniem np. przemoc, kradzieże, wulgarne zachowanie.
Dla mnie to duża różnica.
Jestem tolerancyjna w stosunku do homoseksualistów, ale nie toleruję chamstwa.
A tak już bez wyjaśniania różnic... Razz
Jestem tolerancyjna w stosunku do ludzi innych wyznań, innych narodowości, odmienności seksualnej. Ludzi z problemem alkoholowym, narkomanów, itp uważam za chorych. W stosunku do nich również jestem tolerancyjna.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:26   

Ja jestem tolerancyjna, chodze do skzoły z oddziałami integracyjnymi, ale dla mnie mało osób jest tolerancyjny no wiecie Metal RLS
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jestem nietolerancyjny, bo nie czuje potrzeby sztucznego przyklaskiwania ideom ktore mnie odstreczaja.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Altruista, co Ty pleciesz? Sztuczne przyklaskiwanie? Albo człowiek jest tolerancyjny, albo nie. Skoro nie jesteś tolerancyjny np. wobec Żydów czy Murzynów, to jesteś rasistą. Według mnie nietolerancja wobec ludzi niepełnosprawnych równa się z brakiem jakichkolwiek uczuć. To są te idee, które Cię odstraszają od tolerancji? Szacunek i współczucie dla słabszych, dla tych, co są "inni" od Ciebie? Myślę jednak, że właśnie to, co napisałeś jest sztuczne. Nie wierzę, że młody człowiek może mieć 0 tolerancji. Jeśli tak jest, to idź do psychologa, bo coś się złego z Tobą dzieje. Tolerancja to nie tylko zaakceptowanie gejów czy lesbijek, ale również ludzi niepełnosprawnych.

---
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:53   

ToJa postów Altrusty się nie bierze na poważnie... on chyba chciał powiedzieć jak zawsze, ze nie jest szablonikowy, lub ukrytym sensem jest to, ze połowa z nas [wg. niego] nie jest tolerancyjna chociaż na taką się robi na forum
Powrót do góry
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dziwne myślenie Razz
Ale to też sposób żeby zwrócić na siebie uwagę. Przynajmniej ze mną mu się udało. Od razu zauważyłam jego post. Altruista - Gratuluję!

---
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 22:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dla mnie tolerancja to również pośrednio fikcja. Jest prawie równa obojętności. Murzyn, zyd, niepełnosprawny..nie jestem żadnym z nich, ergo za bardzo mnie nie interesują, nie mam nic do nich, ani przez nich, więc się nimi nie przejmuje. To jest wg. mnie tolerancja.
(poza tym to do czego przylepiacie tolerancje mozna wymieniac dalej [homoseksualizm i dalej, dalej..])

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5543682
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu