Cze
Dziś jest międzynarodowy Dzień Tolerancji (o ile się nie mylę). I mam do was pytanko czy w waszym środowisku są osoby tolerancyjne, i czy wy sami tacy jesteście. Oraz czy uważacie, że to dobrze, że istnieją takie dni, które maja na celu propagowanie tolerancji.
_________________ śniłem, że gwałciłem kobietę bez nóg
była taka piękna i zimna jak lód
jej oczy głęboko wpatrzone we mgłe
tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce
-- Book of the Dead
Ja nawet nie wiedziałam, że dzisiaj jest taki dzień
Taa dzień tolerancji hmm pomyślmy ja jestem tolerancyjna, ale każda tolerancja ma swoje granice
Z okazji tego dnia ktoś zadzwonił do mojej szkoły że podłożono bombę przyjechały radiowozy i wszystkich ewakułowano i odeślono do domów, a niepełnosprawnych wywieźli gdzieś autobusem specjalnym super dzisiaj dzionek mam
Ja uwazam sie za osobę tolerancyjną. Chociaz czasami tak nie jest. Znam wiele osób które nie są tolerancyjne. Dobrze, ze są takie dni. Ludzie mogą sie czegos więcej dowiedziesdziec.
Ja nie wierzę, że w jakies dni tolerancji te os. nietolerancyjne obrócą się o 180stopni i odrazu staną się tolerancyjni...wątpie czy wogule się staną(no.. moze keidys )
Ja się uwazam za tolarancyjną...ale z granicą
OoO! Nie wiedziałam dzisiaj że jest " Dzień Tolerancji "
Czy ja jestem tolerancujna? Hmmm...zależy w jakich okolicznościach...Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie...czasami jestem , a zasami nie
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Lis, 2004 17:46
Nie toleruje ludzi, ktorzy mnie nie toleruja. Nie podobam sie? To madafaka, tez mi sie nie podobasz. [cenzura] ci lizac nie bede. Jesli szanuja mnie, ja szanuje ich.
Część pewnie trochę myli tolerowanie z tolerancją.
Tolerancja, to szacunek dla wolności innych ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń i obyczajów.
Tolerowanie, to zgadzanie się lub z czyimś zachowaniem np. przemoc, kradzieże, wulgarne zachowanie.
Dla mnie to duża różnica.
Jestem tolerancyjna w stosunku do homoseksualistów, ale nie toleruję chamstwa.
A tak już bez wyjaśniania różnic...
Jestem tolerancyjna w stosunku do ludzi innych wyznań, innych narodowości, odmienności seksualnej. Ludzi z problemem alkoholowym, narkomanów, itp uważam za chorych. W stosunku do nich również jestem tolerancyjna.
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:26
Ja jestem tolerancyjna, chodze do skzoły z oddziałami integracyjnymi, ale dla mnie mało osób jest tolerancyjny no wiecie Metal RLS
Altruista, co Ty pleciesz? Sztuczne przyklaskiwanie? Albo człowiek jest tolerancyjny, albo nie. Skoro nie jesteś tolerancyjny np. wobec Żydów czy Murzynów, to jesteś rasistą. Według mnie nietolerancja wobec ludzi niepełnosprawnych równa się z brakiem jakichkolwiek uczuć. To są te idee, które Cię odstraszają od tolerancji? Szacunek i współczucie dla słabszych, dla tych, co są "inni" od Ciebie? Myślę jednak, że właśnie to, co napisałeś jest sztuczne. Nie wierzę, że młody człowiek może mieć 0 tolerancji. Jeśli tak jest, to idź do psychologa, bo coś się złego z Tobą dzieje. Tolerancja to nie tylko zaakceptowanie gejów czy lesbijek, ale również ludzi niepełnosprawnych.
---
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:53
ToJa postów Altrusty się nie bierze na poważnie... on chyba chciał powiedzieć jak zawsze, ze nie jest szablonikowy, lub ukrytym sensem jest to, ze połowa z nas [wg. niego] nie jest tolerancyjna chociaż na taką się robi na forum
Dziwne myślenie
Ale to też sposób żeby zwrócić na siebie uwagę. Przynajmniej ze mną mu się udało. Od razu zauważyłam jego post. Altruista - Gratuluję!
---
Dla mnie tolerancja to również pośrednio fikcja. Jest prawie równa obojętności. Murzyn, zyd, niepełnosprawny..nie jestem żadnym z nich, ergo za bardzo mnie nie interesują, nie mam nic do nich, ani przez nich, więc się nimi nie przejmuje. To jest wg. mnie tolerancja.
(poza tym to do czego przylepiacie tolerancje mozna wymieniac dalej [homoseksualizm i dalej, dalej..])
_________________ śniłem, że gwałciłem kobietę bez nóg
była taka piękna i zimna jak lód
jej oczy głęboko wpatrzone we mgłe
tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce
-- Book of the Dead