Chciałabym golić nogi. mam 13 lat. Powiedziałam o tym mamie ale mama stwierdziła ze oszalałam jestem an to za młoda itp.ona tak uważa wiec będę je golić na własną rękę. Ale czy możecie mi powiedzieć co jest najlepsze do golenia nóg(plastry, kremy, pianki itp.)Czym wy golicie? Nie chcę aby to było drogie. I nie mówcie mi ze moze powinnam się jeszcze zastanowić itp. Ja chcę konkretnej rady o to czym golić nogi?
Chyba wszystkie sposoby są dobre .... ale jak np. ogolisz jednorazówką to włosy potem szybko rosną , kremem .... nieiweim .. ale mysle ze nie za szybko ... Wybor nalezy do Ciebie Ja nie golę jeszcze bo nie są na tyle widoczne .
Tavion Gość
Wysłany: Nie 03 Paź, 2004 14:39
Plastry i kremy Veet.
Chyba, że chcesz zaoszczędzić - możesz kupić depilator. Spory wydatek, ale kupujesz tylko raz.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 03 Paź, 2004 15:07
a zna właśnie ktoś może jakieś dobre (w dodatku dość tanie) deppilatory? bo bym sobie kupila chętnie, zaoszczędziła kase wpierw noi potem mam już spokój na jakiś czas czyli chyba conajmniej 2 lata =) bo tak szybko mam nadzieje sie nie psują
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 03 Paź, 2004 20:38
Ja tam bym Ci odradzałą golenie przed mamą(i kto to mówi ). Ale jak mama CI powiedziałą NIE to lepiej NIE. Może Cię przezs to bardziej hmmm... śledzić .
Ja jednak wolę nie wydawać kupy szmalu na plastry,specjalne maszynki itp. Golę się jendorazowym nożykiem(który starcza na parę razy). W zimie nie muszę się tak często golić(prawie w ogóle) więc teraz mam spokój.
Mróweczka a ile kosztuje ten jednorazowy nożyk i gdzie go mnige kupić? Zastanawiałam sie nad pianką veet ale ona kosztuje 28.99. z deka za dużo...więc ten nożyk mi się podoba...tylko możesz mi powiedzieć mniej więcej cenę? No i co ile musisz golić nogi...
Ah mam powiedziała nie to ma pecha...chciała abym wiedziała a ona wie ze ja i tak postawie na swoim...jak jej coś nie pasuje to jej problem a nie mój...
Tisana ja nie jestem mroweczka ale Ci odpowiem
Taka jednorazowa maszynka kosztuje ok 2 zł ... niedawno widziałam w kiosku że 1,80
Nogi golić co 3 albo 4 dni - zależy jak CI szybko włosy urosną .
Ja mam taki...hm jak to nazwać.. no że pocierasz sobie nogę tym jakieś 5-10 minut i ten 'proszek'co zostaje na nogach spłukujesz wodą, Coś takiego kosztuje koło 25zł. Ja raczej nie golę, ale wcześniej kilka razy robiłam to raz..może na tydzień mi starczało.
pozdrawiam
_________________ Patataj...
Luka - tęsknie za Tobą konisiu...
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 05 Paź, 2004 08:22
Patrze se do Posty od ostatniej wizyty i tu na dwoch pierwszych miejscach wiersze - "Serce" Kota i "Wykrawilam sie" Wierzby. A potem patrze nizej, a tu "Golenie nog" - wpierw myslalam, ze to tez wiersz
Patrze se do Posty od ostatniej wizyty i tu na dwoch pierwszych miejscach wiersze - "Serce" Kota i "Wykrawilam sie" Wierzby. A potem patrze nizej, a tu "Golenie nog" - wpierw myslalam, ze to tez wiersz
Na litosc boska NIE GOL NOG!
to jest chyba najgorsze co dziewczyna/kobieta moze ze soba zrobic...
kocham jak dziewczyna ma bujne owlosienie na nogach, to jest po prostu pieeekne!
Femme Fatale Gość
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 17:39
Ja tam mam żel dla kobiet, Dżileta (lol XD). I normalnie golę żyletką. Kupiłam taki zestaw, nie wiem ile kosztował. Coś koło 20 złotych, ale masz ten żel, no i 5 żyletek. A jeżeli chcesz zaosczędzić - kup solidną żyletkę i gol nogi "na mydło" (czyli po prostu namydl dokładnie nogi i gol ).
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 18:34
JA też miałam problemik... ale gole nogi od 12 roku zycia czyli juz roczek... mama tez miala watpliwosci ale sie zgodziła. Powiedziała ze jesli chce to mi pozwala ze zreszta nie powinnam się jej pytac onto:) bo to nie jej nogi:) hehe i ja polecam golarka ... taka zwykla albo elektryczna do nog. Wosków i takivh oinnych raczej nie .. ale kremy są niebolesna:) i mozesz je zastosowac.