Wysłany: Sob 04 Gru, 2004 17:16 Ciśnienie :D i skrzywienie:D
hej
mam 13 lat, uprawiam czynnie sport :D
niedawno cala klasa bylismy u pielegniarki i badala nam tez cisnienie krwi :D
ja mam 90/60 czy to dobrze czy zle?
czy cisnienie moze sie jeszcze zmienic?
i jeszcze jedno:
ja se stanę prosto to mam troszeczkę niżej prawy bark niż lewy... ale to minimalnie... bylam na badaniach z klubu i lekarz nic nie powiedzial, mowil ze nie mam zadnej wady, a pielegniarka wpisala mi na kartce ze mam podejrzenie czegośtam ale sie nie moge doczytac... CO JEST?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Sob 04 Gru, 2004 17:43
hyh cisnienie nie dosc, ze zmienia sie z wiekiem to jeszcze zmienia sie w zaleznosci od okolicznosci
przy jakims stresie czy innych podobnych....
jak dla mnie to jest dosyc niskie, ale w granicach normy....
a z tym kregoslupem to nie skolioza przypadkiem ?
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
olus Gość
Wysłany: Nie 05 Gru, 2004 12:19 ...
tam cos pisze... y... asymetria ramion czy cos takiego...
kurde noooo
nie, napewno nie skolioza. :D
poza tym chodzilam na basen. :D
gdybym miala skolioze to by mi lekarz od razu powiedzial (klubowy)
a ta bab głupia pielegniarka... yh... asymetrie to ona ma! mózgu!
eh... a ta asymetri moze byc grozna?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 05 Gru, 2004 12:57
hehe nie wiem zalezy czy ja naprawde masz, u nas kiedys w liceum pielegniarka u wszytslkich facetpw stwoerdzial wystajace lopatki niezalenie od tego czy mieli czy nie, a na studiach lekarka u wszytskich stwoerdzala tradzik...
wiec jest szansa, ze skoro lekarz nie zauwazyl tylko pielegniarka to tak na[prawde nic sie nie dzieje hehe
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 05 Gru, 2004 16:19
Też miałam te badania. Z tego co wiem 90/60 to normalne...Ale nie jestem pewna,ja też coś koło tego miałam,już z resztą nie pamiętam. Ja też mam prawy bark niżej,ale to dużo i mam wadę...A to,ze napisała Ci "podejrzenie" to wcale nie musi nic oznaczać...To jak sama nazwa wskazuje jest PODEJRZENIE a nie PEWNOŚĆ.
Mróweczka
90/60 to ciśnienie ogólnie Idealne... bardzo bardzo zdrowe u przeciętnego człowieka (ale jak ty masz koło 13 to troche niskie)..
A bark.. Azbo poprstu masz niżej jedną łopatkę, lub skoliozę albo poprostu masz bardziej umięśnione prawe ramie. Heh 80% polaków ma nieprawidłości kręgosłupa co się przejmujesz, idć do lekarza i on orzeknie...
_________________ "Niech w ogniu staną kaplic ściany, niech dym zdusi zakonnic krzyk"
Czyń ZŁO !!! BLACK METAL IST KRIEG !!!