| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
o wzroście po okresie.
Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 07:57   o wzroście po okresie.

Hej! Mam 1 pytanko bo mam 12 lat 140cm. i ważę 31kg wiem że to mało. Ale czy jak się już dostanie miesiączkę 1 to czy wtedy mniej się rośnie czy szybciej ? I jeszcze napiszcie co mam jeść żeby urosnąć i przytyć ?
Przejdź na dół
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 09:30   

Po okresie wolniej sie rosnie... niestety, a jesli chodzi o przetcie to radze duzo jesc.. hehe chyba ze masz szybka przemiane materi... to nie jest tak łatwo. I jeśli chodzi jak szybko urosnac.. to an to nie ma ecepty rosniesz tak jak chce natura:)
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 11:40   

Ważysz odpowiednio do swojego wzrostu, nie masz niedowagi. I fakt, po okreœle roœnie się dużo wolniej. Ale przed miesišczkš napewno się jeszcze wycišgniesz, przytyjesz, nabierzesz kształtów. Jeœli jednak chcesz być wyższa już teraz - rozcišgaj się, jedz dużo białek i węglowodanów. Lataj na œwieżym powietrzu, itp... Wink Ale też taka prawda, że nad wzrostem zbytnio nie panujesz, możesz jedynie sobie pomóc. Wink
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i tak srednio kazdy srednio rozwija sie i rosnie do 18 roku zycia, wiec nie masz co sie na zapas martwic. Po miesiaczce rosnie sie wolniej, poniewaz 1 miesiaczka jest oznaka, ze jestes juz zdolna wydac potomnstwo oraz spelniasz odpowiednie "wymagania". Po miesiaczce wszystko ci sie tylko doksztalca, wiec rozwijasz juz sie wolniej.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 18:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po pierwszej miesiączce rośnie się,ale wolniej. Przeważnie przed pierwszyą miesiączką jest taki "okres intensywnego wzrostu", wtedy mozna urosnąć coś nawet 10-15 cm i utyć ok. 10 kg. Oczywiście nie dzieje się to w ciągu jednej nocy( Razz ) ale przez pare miesięcy. Ja np. jeszcze jakiś rok temu ważyłam 28-30 kg, teraz ważę 38 kg. Wzrostu miałam 138 a teraz mam 152 Smile Tak więc nie przejmuj się tym,masz jeszcze dużo czasu.
Mróweczka Kwiat

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 15:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

JA MAM TEZ 12 LAT ALE...1.70 WZROSTU(CHOCIAZ NIEKTORE DZIEWCZYNY MLODSZE SA A DUZO WIEKSZE ODE MNIE...)!!!I CHYBA W PRZECIWIENSTWIE CIESZE SIE Z TEGO ZE PO OKRESIE SIE NAPRAWDE WOLNIEJ O WIELE ROSNIE.JESLI CHCESZ PRZYTYC TO ZIEMNIAKI BARDZO TUCZA I BIALE PIECZYWO Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
roger-1989 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 18:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agnieszka12 napisał/a:
Po okresie wolniej sie rosnie... niestety, a jesli chodzi o przetcie to radze duzo jesc.. hehe chyba ze masz szybka przemiane materi... to nie jest tak łatwo. I jeśli chodzi jak szybko urosnac.. to an to nie ma ecepty rosniesz tak jak chce natura:)

Ja sie z tym zgodze ale jesli chodzi o wage jedz dużo słodychy ale bez przesadu bo będziesz żygać. Ja potrafie zjeść ponad kilogram jak mam dobry dzień i przytyłem w ciągu paru tygodni 3 kilo.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2874436
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja w ciągu 1,5 tygodnia potrafiłam zrzucic 5 =/ (oczywiście sama nie chciałam, tak jakos wyszło)...
a 3 kg. łatwo przytyć..
nie ejdz słodyczy, po prostu jedz wiele zdrowego kalorycznego jedzenia, ziemniaków itp.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 20:16   

Jeszcze jajka- od cholery białka.
Powrót do góry
Nikt
Gość
PostWysłany: Pon 13 Gru, 2004 10:45   To wszystko uwarunkowane genetycznie

Co do wzrostu to niewiele możesz zrobić, bo to jest zapisane w genach. Jeśli masz wysokich rodziców, to nie musisz się przejmować, bo zapewne odziedziczyłaś to po nich, ale jeśli niskich to już możesz panikować :P. Ale pamiętaj, że geny mogą być też przechowane, czyli możesz odziedziczyć pewne cechy choćby po babci.

Co do wagi to powtarzam znów to co poprzednicy: jedz dużo kalorycznych rzeczy (ale uważaj na słodycze, bo to może ci zupełnie rozwalić przemianę materii. Tak ogólnie cukier niezbyt dobrze służy zdrowiu).
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 10:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeju, tzn. że będę pewnie wzrosu siostry. Jeżeli już by przyjąć, że się rośnie po miesiączke te 8 cm, to ja bym miała.... 165cm. No to tyle co sis. A okres właśnie nastąpił...

Numer Gadu-Gadu
2187507
Odpowiedz do tematu