| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Pytanko :)
Autor Wiadomość
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 14:45   Pytanko :) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hey! ;-) Wiem, dawno tu nie zaglądałam, a nie mam czasu kiedy szukać... a więc mam pytanie co do okresu Wink ...
Więc wyjeżdżam na tydzień, z moich obliczeń wynika (a mam w miarę regularny okres), że następną miesiączkę będę miała dokładnie w trakcie tego wyjazdu. Bardzo chciałabym to niemiec, ponieważ prawdopodobnie będziemy miały jedną łazienkę z chłopakami, a do tego będę jechała w pociągu 4 godziny (z czym wiąże się naturalna niewygoda).
Wiem, że może się wam to wydać śmieszne czu cuś... ale ja nie żartuję ;-) ... Czy jest jakiś naturalny sposób na przyspieszenie (ew. opóźnienie) okresu? Ja takich nie znam, dlatego podejżewam, że takowych nie ma, ale a nóż widelec ^^.
Prosiłabym o wmiarę szybką odpowiedź Wink Z góry Thx =)
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 14:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety nie ma Wink
Gdyby było to Ooo Smile
Ale to sprawa organizmu hormonów Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 14:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jest na to sposób, ale tylko jeśli bierze się regularnie tabletki antykoncepcyjne. Rolling Eyes

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 14:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka jeśli masz na myśli tabletki antykoncepcyjne to naprawdę odradzam. Moim zdaniem lepiej nie kombinować za bardzo...No cóż,pozostaje Ci tylko przecierpieć...
Mróweczka Kwiat

Robal Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 15:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są tabletki mogące zablokować okres, ale przypisuje je tylko ginekolog i to raczej dorosłym kobietom bo mają hormony(z punktu widzenia zdrowia można blokowac okres nawet przez pół roku). Młodej osobie raczej nie zapisze.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5301654
rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie dA rady, dopiero jak bedziesz starsza to ginekolog moze przypisać ci tabletki antykoncepcyjne i wtedy to ty ( ogólnie rzecz biorąc ) bedziesz decydować kiedy masz miec miesiączke... no, a co do wyjazdu to a nóż widelec cie okres ominie, a nawet jeśli nie to da sie wytrzymać , tamopony bierzesz i jest ok!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 18:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no iska ma chyba 16 lat wiec juz takim dzieckiem nie jest...ja w tym wlasnie wieku zaczelam brac pigolki i lekarz nie wiedzil przeciwskazan (ale tak czy siak musza byc przeprowadzone badania typu morfologia, cytologia), ale tak an dobra spawe wszytko zalezy od lekarza, ale chyba nie oplaca sie brac pigolek tylko ze wzgledu na wycieczke, bo pigolki w zalozeniu nie temu maja sluzyc, a kontrolowanie cyklu jest mozna powiedzic 'skutkiem ubocznym' Smile
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 21:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh, no że tabletki antykoncepcyjne są to wiedziałam naturalnie ;-) Ale właśnie chciałam wiedzieć czy coś innego Smile. Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;-)
A tabletki antykoncepcyjne odpadają bo u nas "w okręgu", że tak powiem, jest tylko jeden ginekolog dla młodych osób (inny nie przyjmie, co jest dla mnie bezsensowne Neutral) wiec musialabym sie najpierw umówić, pogadac z mamą i inne te "rytuały" ;-)
No, teraz zostaje mi modlitwa (heheh, ja i modlitwa Razz) ... Mam nadzieję, że dostanę jutro (bo dzisiaj bolał mnie brzuch, a przeważnie jak mnie boli to dostaje albo w tym samym dniu albo nastepnego)... Miejmy nadzieje... Sad
Frigg: rocznikowo mam 16 lat, a tak to mam 15 (w listopadzie urodzinki Wink )
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 22:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zapytam juz tak z czystej ciekawosci...jak to ginekolog dla mlodszych osob (no ja wiem ze cos takiego jest) nie przepisze ci pigolki - nie masz 10 lat i mozesz miec potrzebe brania pigolek?...a poza tym jak mowie nie masz juz 10 lat a rocznikowo 16 wiec mozesz juz bez problemu chodzic to ginekologa jakiegokolwiek...przepisanie pigolek jest zasranym obowiazkiem lekarza (oczywiscie nie mowie tu o dziewczynkach, ktore nie maja okresu czy wyniki badan lub jakies choroby sa przecwskazaniem)
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 22:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może jestem jakiś niedokształcony, ale jak się nie mylę to nie te popularne tabletki antykoncepcyjne służa do blokowania okresu, tylko inne. A może isę mylę?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5301654
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 22:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nigdy nie slyszalam o innych pigolkach...wiem ze pigolki antykoncepcyje maja jako 'skutek uboczny' mozliwosc regulacji cyklu czyli opoznianie/przyspieszanie okresu..
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 09:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są takie. Kumpela bierze jak jezdzi na badania w dzikie rejony. Ma ograniczenia transportowe i stwierdziła, że paczkę czy dwie podpasek może zabrać, ale nie bedzie na 3-4 miesiące wieźć oddzielnego transpotru kobiecych przyborów higienicznych. Jak wróci to się spytam jak się nazywają. Ponoć do pół roku mozna przeciągać, ale potem na jakieś 3 m-ce trzeba odstawić i można znów.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5301654
Odpowiedz do tematu