Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Nie 12 Gru, 2004 14:59 pasta drozdzowa
skladniki:
opakowanie drozdzy (jesli polskie to jedno opakowanie, jesli francuskie to 2 opkaowania)
1 cebula
1/2 szkalnki wody
1/4 szklanki platkow owsianych
sol, pieprz, sos sojowy - do smaku
jak zrobic:
cebule pokroic na drobne kawalki, poddusic na oliwie az do miekkosci, potem dodac platki owasiane, dolac wode, poczekac az nadmiar wody odparuje (czesc zostanie wchlonieta przez platki), nastepnie dodac drozdze, zaczna sie powili rozpuszczac (mozna je pokruszyc wtedy bedzie szybciej), troche podusic, posolic, popieprzyc i dodac sosu sojowego i gotowe (tzn chodzi o to zeby dusic tak aby calosc miala dosyc gesta konststencje - jak pasta)
to jest przepis podsawowy ale mozna dodac np pieczarki.....
swietnie smakuja kanpka z ta pasta i pomidorami albo awokado
poza tym drozdze doskonale wplywja na wlosy i cere, ale coz nie kazdy lubi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach