10 białek
0.5 kg cukru
1 cukier waniliowy
cukier puder
Ubić sztywną pianę z białek. Dodac przecedzony cukier ouder i cukier waniliowy. Ubic na bardzo puszystą, sztywną pianę i posypać mąką . Piec w piekarniku do 100 stopni C.
Tak, bezy są pycha, a nie trzeba na nie dużo wydać ja sam osobiście nie robiłem, ale robiłem coś podobnego to się nazywało kokosanki tak jak bezy tylko że sie dawało jeszcze kokos
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 08:36
Aren-kocham kokosanki, a jeśłi tak łatwo się robi . W sumie to wydaje mi się że powinno się je piec na najniższej możliwej temperaturze z otwartym piecykiem, wtedy są suche. Ale może się myle...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach