1 cebulę, seler, paprykę i czosnek pokroić w kostkę (czosnek bardzo drobno).
Na dużej patelni rozgrzać olej, wsypać cebulę i czosnek, poddusić lekko, następnie dodać seler i paprykę. Ciągle mieszając smażyć az papryka nieco zmięknie. Dodać pomidory pokrojone w paseczki i krewetki, zalać wszystko winem. Doprawić do smaku i dusić jeszcze ok 5 min, ciągle mieszając. Odstawić z ognia drugą cebulę, pokroić w kostkę i podsmażyć. na 1-2 łyżkach masła - nie rumienić. Przygotować kuskus wg. przepisu na opakowaniu. Dodać cebulę do gorącego kuskus, posypac curry i papryką, wszystko dobrze wymieszać.
Przełożyć do płytkiej miski i na wierzch wylać uprzednio przygotowany gęsty sos z krewetkami. Kto nie lubi krewetek może zamiast nich dodać więcej selera naciowego, lub ew. pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Ale to nie to samo!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach