Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Nie 12 Gru, 2004 21:49 Listki z czekolady
Trzeba wybrać listki o wyraźnym kształcie, np. laurowe lub róży. Myjemy je i syszymy. Spodnią stronę listków zanurzamy w roztopionej czekoladzie lub smarujemy pędzelkiem. Czekamy aż ocieknie nadmiar czekolady. Liście kładziemy posmarowaną stroną do góry na blaszce i czekamy aż polewa zastygnie. Kiedy czekolada stwardnieje odrywamy listki. Będą one wyglądać jeszcze bardziej realistycznie, jeżeli po pociągnięciu czekoladą zastygną na drewnianym wałku do ciasta.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach