Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 16:32 Kultura/teledyski HH a policja
No a więc dzisiaj leżałam i oglądałąm vivę jak zawsze gdy nie mam co robić, w prawie każdym teledysku HH jarali skręty i tak dalej, maryśka motywem przewodnim każdego utworu, a z tego co wiem to jest ona karana w naszym kraju (chyba nawet więzenieniem z tego co się orientuje, chyba, ze źle doinformowana jestem). No a więc niby karana i tak dalej, a rozpowszechnianie jej jest nie karane... czy to tak ma być i czy jest mornalne, a może poprostu hip hopowcy mają jakieś specjalne przywileje?
Druga rzecz, która mnie zastanawia to policja, koledze się dostało za obrazę policji za to, że szedł zgarbiony i się na nich patrzył, za czapki z napisem HWDP nic nie robią, a chyba tacy głupi nie są. Po drugie wracajc do teledyskó w to am też dużo leci na policję, też praktycznie non stop, a policja nic z tego sobie nie robi, wiem, że co innego lekkie nabijanie się w stylu z polityków, ale żeby leciały takie hasła jak ***** ***** i nic sobie z tego nie robić?
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 17:05
Cytat:
koledze się dostało za obrazę policji za to, że szedł zgarbiony i się na nich patrzył, za czapki z napisem HWDP nic nie robią, a chyba tacy głupi nie są.
W tym zdaniu już jest odpowiedź. Patrzenie na policjanta obrazą... heh, dajcie mi młota . Nic tylko przez łeb przyłożyć gliniarzom, ot co.
Co do napisu HWDP - na czapkach to może rzeczywiście nic nie robią. Ale za noszenie bluzki z tym samym to już zabiją... Młota, ja chcę młota...
Btw, ciekawe jak sobie panowie policjanci ten skrót tłumaczą...
Cytat:
Po drugie wracajc do teledyskó w to am też dużo leci na policję, też praktycznie non stop, a policja nic z tego sobie nie robi
A co mają zrobić? Taki hip-chłop da im w łapę i nic nie słyszą (oni w ogóle rzadko kiedy słyszą to co mają).
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 17:15
Tylko zauwaz, ze zazwyczaj nie pada nazwa 'marihuana', 'thc', i inne, lub sa wyciszane, wypikiwane etc, zastepowana innymi nazwami,
To, ze pala kazdy widzi, ale nikt nie jest w stanie udowodnic CO pala. Chociaz kazdy tak naprawde to wie.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
Christine fan -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 17:40
Co do ganji to hyperreal.info<--bardzo bogata i ciekawa strona,wręcz skarbnica wiedzy:)
Co do policji to nie lubie ich.Słyszeliście o tym,że policja zabiła chłopaka,który chodził w bluzie HWDP?S***wysyny.Mój kumpel nosi bluze z wielkim napisem "Zabij mnie za HWDP",i dostał raz za to w zęby...
Wiekszość dzieciaków z tzw. kultury hip hopwoej.Palą marihuane (nielegalne), snują sie po nocy niszcząc kosze na śmieci, latarnie, bazgrają po ścianach i robią wiele głupich, prymitywnych rzeczy. Do policji należy się jakiś szacunek, bo mimo wszystko jest potrzebna. To ze policja doczepia się do ''dzieciaków'' to normalna sprawa, w końcu robią wiele głupich rzeczy, i do tego jeszcze te koszulki itp. "hwdp". Jestem za, wystrzelać wszystkich, którzy na to zasługują.
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 18:13
Godrobert - no i trza było tak od razu pisać .
Ale jedna uwaga. Nie każdy człowiek który nosi bluzę, koszulkę czy co tam jeszcze z napisem HWDP to niewychowany chachar.
I owszem, policji należy się szacunek, ale na pewno nie wszystkim policjantom. Jeśli chcą być szanowani, niech też sami szanują zwykłych obywateli.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 18:24
Ale nie wmówicie mi że KAZDY policjant taki jest !
Już pare razy temat policji sie na forum kręcił ... a to "czy mam im mowic dzień dobry" a to to a to siamto :/
Wszędzie zdarzają się jacyś idioci ... ktorzy przez wójków ... babcie dziadków i kochanki trafiają do policji ... nie przechodza testó ćwiczeń ...
Już we wstępnej fazie szkoleń wiele osób odpada ...
Dużo wiem o policji bo mam dużo styczności z nią ... i nie powiecie mi też że WSZYSCY policjanci nic nie robią
Często narażają swoje życie i zdrowie ... by bronić zwykłych obywateli
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 18:27
Cytat:
Często narażają swoje życie i zdrowie ... by bronić zwykłych obywateli
I dla nich właśnie szacuneczek.
Ale reszta to udręka.
Btw, jestem ciekaw, do której grupy należą ci policjanci, którzy nie rozróżniają amunicji ostrej od gumowej... jak to się głośno o tym zrobiło jakiś czas temu...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 18:28
Cytat:
Ale reszta to udręka.
Btw, jestem ciekaw, do której grupy należą ci policjanci, którzy nie rozróżniają amunicji ostrej od gumowej... jak to się głośno o tym zrobiło jakiś czas temu...
A nawet nic nie mów ... totalna żenada :/
Chyba do tych co dzięki wojkom i babcią trafiają do policji .. a pozniej sie byczą :/
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 20:39
Himitsu napisał/a:
Godrobert - no i trza było tak od razu pisać .
Ale jedna uwaga. Nie każdy człowiek który nosi bluzę, koszulkę czy co tam jeszcze z napisem HWDP to niewychowany chachar.
Taaa są jeszcze pozerzy
A co do wypowiedzi Kingit to przeciez ja też znam tych lepszych policjantów, ale naprawde ich z powolania jest mało to raczej rodzinna robota.
Nie pada takie stwierdzenie jak maryśka czy coś? Byłam pewna, ze gdzieś tam było, ale co tam...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 20:53
Cytat:
Nie pada takie stwierdzenie jak maryśka czy coś? Byłam pewna, ze gdzieś tam było, ale co tam...
Obawiam się, że hip-chłopy sami nie wiedzą o czym... hm... no i znów nie wiem jak się wysłowić...
Obawiam się, że hip-chłopy sami nie wiedzą o czym "śpiewają", "mówią" czy co to oni tam robią.