| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Prosze o szybką odpowiedź!
Autor Wiadomość
Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 15:36   Prosze o szybką odpowiedź! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kilka pytań:
jak golić nogi?
czy od leżenia na brzuchu moga przestać lub wolniej rosnąć piersi?

frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1) biersz maszynke do golenia (taka jednorazowke), pianeke lub zel do golenia..nakladasz pinake na nogi i golisz..golisz pod wlos, mozesz tez udac sie do kosmetyczki na wosk, wtedy nie robisz nic kosmetyka robi to za cibie, albo depilatorem..podlaczasz do pradu, przystawaisz do nogi i przesuwasz...metoda 1 nie boli ale co drugi dzien trzeba powtarzac (o ile chcesz miec galdkie nogi) metoda 2 i 3 bola ale efekt jest dluzszy, ponad to metoda 3 bywa kosztowna....
2)nie moga bo wzrost piersi nie zalezy od takich rzeczy..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Oprócz metod, które podała frigg można jeszcze używać kremów do depilacji, dzięki niemu łatwo i bezboleśnie usuniesz włosy. Jeśli chodzi o wosk i depilację za pomocą depilatora to czasami sprawia ona ból, ale po jakimś czasie włosy, które odrastają są coraz słabsze, więc ból powoli znika.
2. Napewno leżenie na brzuchu nie ma związku ze wzrostem piersi.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no masz racje ona89 - sa jescze kremy - ale ich dzialanie zalezy od jakosci wlosa (np ich grubosc)..na mnie nie dziala dlatego nie wymienilam, i faktycznie jak czesto chodzisz na wosk (badz depilator) to wlosy z czasem robia sie ciensze, a po goleniu jest wlasnie odwrotnie - wlosy rosna mocniejsze..a i minusem wosku oprocz bolu jest to ze czasem jak wlosy odrastaja to moga sie wrastac w skore (najlepiej zapytac sie kosmetyczki co z tym zrobic - czy masc czy jakis peeling itp)
Powrót do góry
Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a jeśli nie mam w domu kremu do golenia lub żelu?
kiedyś ktoś mówił mi,że namydla nogi
czy tak też można?

Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Raczej nie. Z tego co wiem to po goleniu nie powinno się używać mydła. Ja zwykle jeśli golę nogi maszynką to później nacieram je balsamem do ciała.

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no generalnie mozesz na mydlo..tylko ze skora jest potem bardziej podrazniona..a po goleniu jak slusznie zauwazyla ona89 wskazany jest jakis balsam..a jak zamierzasz golic sobie nogi czesciej niz tylko dla wyprobowania to zainwestuj w zel lub pinake (sa takie dla kobiet pachance kwiatkami - gillette je robi, a jak nie to moze byc taki jak dla mezczyzn), jest nieporownywalnie lepij
Powrót do góry
Merkavoth Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 23:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sądzę, że w kwestii golenia wyjątkowo mogę się wypowiedzieć jako mężczyzna.

Jeśli chodzi o mydło do golenia, to skutków nieporządaych mieć to nie będzie, ale i dużo nie pomoże. Balsamy do golenia zawierają substancje zmiękczające nasadę włoska, co sprawia,że
a) łatwiej go zgolić,
b) gdy odrasta, nie podrażnia tym samym skóry.

A po goleniu, tak jak piszą dziewczyny: balsam po goleniu /np.z wyciągiem z aloesu firmy Bond (chociaż to raczej dla mężczyzn...) albo Adidas.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4582356
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 13:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no na nogi wystraczy zwykly balsam do ciala jakiego uzywa sie po kapieli..nie trzeba uzywac tych o meskim zapachu Smile kobiety tak czy siak maja miekciejszy 'zarost' wiec na mydlo da rade ogolic sobie nogi , tylko jak mowie mydlo i golenie podrazaniaj zdecydowanie bardzij skore niz zel i golenie Smile
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 15:10   

Ja słyszałam, że przy mydle zwiększa się ryzyko zacięcia. Coś o tym wiem. Wink
Ja zazwyczaj golę jednorazówką (na 5 razy Razz) i żelem. Jeśli nie ma żela, no to na mydło. A gdy nie ma maszynki to z łzami w oczach depilatorem... Wink
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu