Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:01
1) biersz maszynke do golenia (taka jednorazowke), pianeke lub zel do golenia..nakladasz pinake na nogi i golisz..golisz pod wlos, mozesz tez udac sie do kosmetyczki na wosk, wtedy nie robisz nic kosmetyka robi to za cibie, albo depilatorem..podlaczasz do pradu, przystawaisz do nogi i przesuwasz...metoda 1 nie boli ale co drugi dzien trzeba powtarzac (o ile chcesz miec galdkie nogi) metoda 2 i 3 bola ale efekt jest dluzszy, ponad to metoda 3 bywa kosztowna....
2)nie moga bo wzrost piersi nie zalezy od takich rzeczy..
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:07
1. Oprócz metod, które podała frigg można jeszcze używać kremów do depilacji, dzięki niemu łatwo i bezboleśnie usuniesz włosy. Jeśli chodzi o wosk i depilację za pomocą depilatora to czasami sprawia ona ból, ale po jakimś czasie włosy, które odrastają są coraz słabsze, więc ból powoli znika.
2. Napewno leżenie na brzuchu nie ma związku ze wzrostem piersi.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 16:14
no masz racje ona89 - sa jescze kremy - ale ich dzialanie zalezy od jakosci wlosa (np ich grubosc)..na mnie nie dziala dlatego nie wymienilam, i faktycznie jak czesto chodzisz na wosk (badz depilator) to wlosy z czasem robia sie ciensze, a po goleniu jest wlasnie odwrotnie - wlosy rosna mocniejsze..a i minusem wosku oprocz bolu jest to ze czasem jak wlosy odrastaja to moga sie wrastac w skore (najlepiej zapytac sie kosmetyczki co z tym zrobic - czy masc czy jakis peeling itp)
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 17:38
no generalnie mozesz na mydlo..tylko ze skora jest potem bardziej podrazniona..a po goleniu jak slusznie zauwazyla ona89 wskazany jest jakis balsam..a jak zamierzasz golic sobie nogi czesciej niz tylko dla wyprobowania to zainwestuj w zel lub pinake (sa takie dla kobiet pachance kwiatkami - gillette je robi, a jak nie to moze byc taki jak dla mezczyzn), jest nieporownywalnie lepij
Sądzę, że w kwestii golenia wyjątkowo mogę się wypowiedzieć jako mężczyzna.
Jeśli chodzi o mydło do golenia, to skutków nieporządaych mieć to nie będzie, ale i dużo nie pomoże. Balsamy do golenia zawierają substancje zmiękczające nasadę włoska, co sprawia,że
a) łatwiej go zgolić,
b) gdy odrasta, nie podrażnia tym samym skóry.
A po goleniu, tak jak piszą dziewczyny: balsam po goleniu /np.z wyciągiem z aloesu firmy Bond (chociaż to raczej dla mężczyzn...) albo Adidas.
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 13:13
no na nogi wystraczy zwykly balsam do ciala jakiego uzywa sie po kapieli..nie trzeba uzywac tych o meskim zapachu kobiety tak czy siak maja miekciejszy 'zarost' wiec na mydlo da rade ogolic sobie nogi , tylko jak mowie mydlo i golenie podrazaniaj zdecydowanie bardzij skore niz zel i golenie
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 15:10
Ja słyszałam, że przy mydle zwiększa się ryzyko zacięcia. Coś o tym wiem.
Ja zazwyczaj golę jednorazówką (na 5 razy ) i żelem. Jeśli nie ma żela, no to na mydło. A gdy nie ma maszynki to z łzami w oczach depilatorem...