Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 11:26 Instalacja Forum phpBB..... pomocy!
Podstawowa Konfiguracja
Domyślny Język Forum: EnglishPolish
Typ Bazy Danych: MySQL 3.xMySQL 4.xPostgreSQL 7.xMS SQL Server 7/2000MS Access [ ODBC ]MS SQL Server [ ODBC ]
Konfiguracja Bazy Danych
Server Bazy Danych / DSN: localhost
Nazwa Bazy Danych:
Użytkownik Bazy Danych:
Hasło Bazy Danych:
Prefiks dla tabel w bazie danych: phpbb_
Konfiguracja Admina
Adres Email Admina:
Nazwa Domeny: tavv.freesuperhost.com
Port Serwera: 80
Ścieżka skryptu: /
Nazwa Administratora:
Hasło Administratora:
Hasło Administratora [ Potwierdź ]:
Mam to forum na freesuperhost.com. Utworzyłam bazę danych - oto jej dane:
Podstawowa Konfiguracja
Domyślny Język Forum: Polish
Typ Bazy Danych: MySQL 3.x
Metoda instalacji: Instalacja
Konfiguracja Bazy Danych
Server Bazy Danych / DSN: localhost
Nazwa Bazy Danych: tavv_forum
Użytkownik Bazy Danych: tavv_forum (lub twój login na freesuperhost.com)
Hasło Bazy Danych: [hasło do bazy podane przy jej zakładaniu]
Pefiks dla tabel w bazie danych: phpbb_
Konfiguracja Admina
Adres Email Admina: Twój e-mail
Nazwa Domeny: tavv.freesuperhost.com
Port Serwera: 80
Ścieżka skryptu: /
Nazwa Administratora: [swój nick]
Hasło Administratora: [Hasło]
Hasło Administratora: [ Hasło Potwierdź ]
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
http://www.phpbb.pl/faq.php?faq=28 to tutaj masz dokladnie opisane, jak co po kolei sie robi, gdy chcesz zalozyc forum na Lycosie. Sama z tego kozystalam pare dni temu, gdy sama robilam swoje wlasne forum. Efekt TUTAJ
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Tavion Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 12:40
Ale ja nie chcę lycosa, bo są gigantyczne reklamy, rozumiesz? - -''
Funpic zablokowali, a te freesuperhost.com ma mały paseczek (banner) na górze, który mi nie przeszkadza. Kupować mi się nie chce, cała ta procedura...
A skrypt usuwający reklamy z lycosa... hm... nie wiem gdzie to wszystko wsadzić, zainstalować itp. Na lycosie to ja też umiem forum instalować... :/
'Gdzieś są wpisane nie poprawne dane o bazie.'
Tzn?
PS - Jeżeli wie ktoś, gdzie można dowiedzieć się jak usunąć te wszystkie reklamy z lycosa (bannery, popupy i tą fatalną kolumnę po prawej!)[tylko nie te intol page, bo tam ściąałam jakieś pliki zamienne i nie nadal była ta kolumna po prawej[, to proszę, błagam, napiszcie mi... :/
PS 2 - Dexter, to założę jeszcze jedno tam konto, nagram te pliki z forum, niczego nie tknę i wtedy spróbuję zainstalować jeszcze raz.
ja sciagnelam wczoraj z neta instrukacje jak pozbyc sie tych wszystkich reklam na lycosie, ale jeszcze nie probowalam tego robic. Tam jest podane, co n alezy pozmieniac w kodzie html w okreslonych plikach. Moze sproboje, jak bede miala wiecej czasu wolnego. Moge ci te polecenia skopiowac:
Co do tych danych to może być zła nazwa bazy, hasło lub użytkownik, niestety nigdy tam nie instalowałem więc nie wiem jakie powinny być dokładne dane.
Co do usuwania reklam z lycosa to nie zawsze pomaga oni już się wycwanili i co jakiś czas robią tak że te blokowanie reklam nie działa, lub nie raz całe forum co kilka sekund skacze w bok bo te reklamy są blokowane a one chcą wyskoczyć, niestety jeszcze wielki minus tych reklam to to że przez nie rozpada się panel admina i czasami nie widać tego menu po lewej stronie.
P.S.
Przy zakładaniu konta na lycosie i akceptując regulamin akceptujesz ich reklamy.
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
Tavion Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 12:51
UDAŁO SIĘ!!!!!!!! ZAINSTALOWAŁAM!
Dzięki wszystkim, dzięki!