Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 14:33 Czy tsunami to nie koniec tragedi jakie nas czekają w 2005 ?
No cóż ... zapewne każdy ( a może i nie ) Kiedyś tam sie zastanawiał nad sensem istnienia
I tak własnie po przeczytaniu paru książek przepowiednie Nostradamusa etc ...
I po tym Tsunami tak mnie jakoś tchnęło strasznie
Bo cóż ... Nostradamus opisł zamach na WTC ... opisał że umrze papież wybuchnie 3 wojna światowa że papieżem zostanie człowiek czarnoskóry ... Fakt faktem że to mogą być jakies tam brednie ale mimo wszytsko te "brednie" działają na wyobraźnię
I tak mi w łapki dziś wpadł nowy wprost i artykuł o tym co nas czeka w roku 2005
I cóż tak po krótce ( bo nie chce sie rozpisywac a tylko rozpocząc dyskusję ) w tym artykule jest właśnie o wybuchu 3 wojny światowej o śmierci papieża ... etc etc
Czyli tsunami może nie być ostatnią tragedią jaka nas czeka
Chcialabym zapytac sie co wy o tym sądzicie patrząc na niedawną tragedię w Azji i ogólnie
Czy uważacie że w przepowiedniach jest ziarenko prawdy czy może nie
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 16:11
Jak dla mnie Nostradamus to był sprytny szarlatan.
Być moze jest w nich ziarenko prawdy chociarz moze coś więcej niż ziarenko ... Myśle także ze żeczywiście tsunami nie będie ostatnią tragedią jaka nas czeka w 2005 roku ...
Tsunami nie będzie ostatnią tragedią w tym roku, przynajmniej ja tak uważam. I nie mówię tego ze względu na jakieś przepowiednie. Poprostu tak jest, że różne nieszczęścia się zdarzają, możnaby dać przykład zeszłorocznego trzęsienia ziemi w Iranie (?). Różne kataklizmy były, są i będą. Co do 3 wojny światowej to szczerze mówiąc bardzo w tą wątpię aczkolwiek wszystko jest możliwe. A jeżeli chodzi o czarnoskórego papieża, to czemu nie? Osobiście nie widzę żadnch hm... przeciwskazań żeby tak się stało.
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
A jeżeli chodzi o czarnoskórego papieża, to czemu nie? Osobiście nie widzę żadnch hm... przeciwskazań żeby tak się stało.
Ja tez nie widze ... ale co do opisów w ksiązkach
Chodziło zazwyczaj o to że po naszym papieżu obecnym wybiorą czarnoskórego ( albo troche pozniej nie pamietam dobrze ) i wtedy zaczną sie kataklizmy etc etc
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:01
Zdolności przepowiedni to on nie miał w ogóle, chłopak sie posługiwał prawdopodobieństwami.Wojny to norma były i zawsze będą. Nostradamus tylko powiedział o wojnie ktora ogarnie cały świat. Reszte dopisali ludzie. Przepowadam, ze kiedys prezydentem polski będzie człowiek obcego pochodzenia - to tylko kwestia czasu. Przewiduję również że nastąpi trzęsienie ziemi na olbrzymią skalę i pochłonie olbrzymią liczbe istnień.
tak na marginesie to człowiek się sam unicestwi
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:02
Tsunami o coś okropnego Napisze tylko tyle bo nie moge wysłowić się jak to jest straszne
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:28
Cytat:
Czy uważacie że w przepowiedniach jest ziarenko prawdy czy może nie
Zależy też w których przepowiedniach . Jedne mogą być bardziej wiarygodne, inne mniej.
Cytat:
A jeżeli chodzi o czarnoskórego papieża, to czemu nie? Osobiście nie widzę żadnch hm... przeciwskazań żeby tak się stało.
No ja też nie mam nic do papieża-Murzyna... mam jedynie pewne wąty do tego, co będzie po nim XDD.
Cytat:
Przewiduję również że nastąpi trzęsienie ziemi na olbrzymią skalę i pochłonie olbrzymią liczbe istnień.
To nie nowina. O trzęsieniach ziemi na końcu świata mówiło większość proroków...
Btw, słyszeliście, że po trzęsieniu ziemi, które wywołało tsunami, Ziemia kręci się wokół własnej osi szybciej o 3 mikrosekundy? Czyżby zapowiedź czegoś... większego, o czym niejeden prorok już mówił?
Ojojoj ! Jakas ty czula i wogle na miss swiata sie nadajesz
A do tematu: Predzej czy pozniej wszystko sie zdarzy. A kataklizmy jak i wojny sa byly i beda. Ludzie ! Historia nie stanela w miejscu a swiat nie jest u szczytu rozwoju.
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Ojojoj ! Jakas ty czula i wogle na miss swiata sie nadajesz
A to to do kogo ?
Femme Fatale Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:43
Pewnie do Doroty. '
Hm... Moim zdaniem chyba faktycznie coś w tych przepowiedniach musiało być, skoro się sprawdziły. W ogóle ja się zastanawiam, czy przypadkiem armageddon nie nadchodzi. Tsunami, trzęsienia ziemi, huragany. Strach się bać. ;] Nie no, ja po prostu nie wierzę, że Nostradamus tak sobie rzucił te słowa i akurat tak się stało, że się sprawdziły. Mmm... Nie, nie sądzę. Coś musi w tym być, w tych przepowiedniach.
Ah no tak :p myslałam że do himitsu czy co jakoś tak mi sie nie skojarzło
fakt faktem że to ludzie zabijają samych siebie ... Ziemia sie poprostu buntuje
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 18:37
A ja zawsze miałem takie zdanie na temat końca świata: Jeśli ma się wszystko walić to albo teraz, albo jak już będę stary dziadyga. Ale jeśli ma to nastąpić, kiedy będę jeszcze młody i na dodatek zdążę ułożyć sobie życie to niech nawet nie waży się cokolwiek walić .
A tak w ogóle, to jestem ciekaw, jak to wszystko będzie wyglądać... Może zapodam ciekawy cytat z pewnej mangi:
- Wierzysz w przepowiednie?
- Czy się wierzy czy nie, to i tak ten świat kiedyś się rozwali. Już jest na wpół rozwalony!
- Może i tak... nie martwi cię to?
- A co mnie ma martwić? Nie widzę przyszłości w różowych kolorach, więc jak wszystko ma wziąć w łeb, to przynajmniej z należytym hukiem. Tak będzie ciekawiej, nie sądzisz?
- Ciekawiej?
- A nie czujesz dreszczyka emocji, kiedy nadchodzi tajfun? Chodzi o coś takiego. Niech już to nadejdzie jak najszybciej. Ciekawe jak ten koniec świata będzie wyglądał! Morze ognia? Radioaktywna burza?
Rozmowa Reiego Kashino z Kirą Asou, Mars t.1
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 18:41
Papież niech se będzie czarny,rasistką nie jestem
Ale dużo dzienników zpowiadało:rok 2004 bedzie wg astrologów bardzo spokojny.
Taaa,wojna w Iraku,zamachy,TSUNAMI.Jak teraz powiedzieli ze ten rok bedzie spokojny to niech sie w dupe pocałują.Ja mysle ze ten rok NIE BEDZIE OK a to co gada Nostracośtam to raczej prawda.
Swiat sie rozwali? Heh... Zmienia sie i tyle. Czy my ludzie musimy umieszczac sie w srodku swiata i robic ze swojej smierci wielkie halo i koniec wszystkiego? ;/
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind