| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
worki pod oczami
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:29   worki pod oczami

To durny problem kazdego rana... zawsze mam worki pod oczami nie wiem moze to dlatego ze sie nie wysypiam? nie mam pojecia.. jakie znacie dobre metody na ich zwalaczanie? Rolling Eyes
Przejdź na dół
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:38   

Wlóz na 5 minut łyzeczke do zamrazalnika,a potem przyłóz do 1 oka.Potem to samo do drugiego.Powinno pomoc,bylo to w jakims poradniku Wink
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:45   

No zrobie tak tylko zeby mi ta lyzka do twarzy sie nie przykleila hehe:)
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:46   

no tak,ale moze sie okazac ze to cos innego i lepiej poczytaj co tu piszą na ten temat http://www.sfd.pl/temat173723/ to ci może pomoc ja radze isc jednak do lekarza..
Powrót do góry
aska Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 14:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

plasterki ogórków są dobre ... żelowe okulary ... woreczki(nie pamiętam jak to sie nazywa) od herbaty bądź ziół ...
poczytaj w różnych gazetach , tam napewno coś znajdziesz ...

milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
5336608
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 14:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tez to mam i wygladam jak straszydlo.Sa rozne powody tego moze byc dlatego ze masz chore nerki albo ze sie nie wysypiasz.Osatatnio jak mam wolne to juz nie mam workow ale czasem sie pojawiaja same od siebie i mysle ze to przez nerki poniewaz mam lewa nerke chora to znaczy nie chora ale mam skrzywiony moczowod i to dla tego-mi powiedzial tak lekarz jak bylm na USG.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 15:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To ja jestem jakaś dziwna nigdy się nie wysypiam i nigdy nie mam worków pod oczami ... co do posta to możesz sobie przemywać oczy rano zimną wodą czasami pomaga .

Numer Gadu-Gadu
6519354
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 22:41   

A ja powiem tyle, że worki i 'podbite' oczy występują także od nadmiaru komputera. A najlepiej worki sprawdzić od czego są, idąc kiedyś spać o godzinie 20, 21 i wstając jak najpóźniej (najlepiej w weekend). Nie nalezy spać dłużej niż 10 godzin Wink (ja jak mogę to śpię 12, 14 ^.^). Może to być też jakiś problem, ale w każdkich wypadkach.
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 13:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Worki pod oczami mogą się też pojawić od nadmiaru słodyczy Wink Sama mam Confused

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 16:55   

Gabrielen napisał/a:
A ja powiem tyle, że worki i 'podbite' oczy występują także od nadmiaru komputera. A najlepiej worki sprawdzić od czego są, idąc kiedyś spać o godzinie 20, 21 i wstając jak najpóźniej (najlepiej w weekend). Nie nalezy spać dłużej niż 10 godzin Wink (ja jak mogę to śpię 12, 14 ^.^). Może to być też jakiś problem, ale w każdkich wypadkach.

10 godzin? toż to mało, ja sie wysypiam od 15 wzwyż więc zawsze jestem niewyspana

a co do worków to nie są one jakieś straszne, przecież niebolą nie gryzą nie szczypią nie nic to można je toletować
sama mam i nauczyciele myślą że jestem narkomanką.... Smile
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agnieszka_12 - miałam taki sam problem. Było to spowodowane niewyspaniem się, zmęczeniem i przepracowaniem Rolling Eyes Co mi pomogło ? Pomogły mi torebeczki ŚWIETLIKA - zioła takie jak np. Dziurawiec, czy Mięta. Świetlik dostępny jest w aptekach lub w sklepach spożywczych. Naprawdę pomaga! Parzysz, wyciskasz, i nakładasz na oczy.I tak leżysz przez ok.10 minut. Robiłam tak codziennie przez 5 dni i pomogło Wink
Jeśli pieką cię też oczy ,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 09:05   

Kradziejka - ale taka norma to powinno być 10 godzin (zwykle jest 6 Razz). Swoją drogą, jakbym chciała spać 15 godzin to.... Musiałabym o godzinie 15 kłaść się spać (na 7 do szkoły) Razz A to raczej niemożliwe Wink

A tak w ogóle, to Aga, polecam ci taki krem na opuchliznę i stany zapalne oczu. Ważne, żeby miał świetlika i poprostu nakładasz 2 razy dziennie i worki znikają. biggrin
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 20:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ej no bez przesady nie szczypią,nie swędzą ale jak to wygląda...jestem blada, mam "podbite" oczy i worki i wyglądam jak chodząca śmierć(wiele osób mi to mówi) Rolling Eyes To nie jest przyjemne bo patrzę do lustar i się normalnie siebie boję Rolling Eyes
Dzięki za rady,Nina ile taki świetlik kosztuje?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 20:39   

Ok to wybieram się po świetliki:D mroweczka powiedz czy pomaga jak kupisz pierwsza heheh:D a wlasnie no ile kosztuje..?
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 14:50   

Chociaż to pytanie do niny, to ja odpowiem. (Razz) Niewiele. Nie wiem dokładnie, bo w każdej aptece jest inna cena, ale nie więcej niż 5 zł (przynajmniej u mnie w mieście).

Ps. Mróweczka, przybij. Ja się do widoku 'śmierci' już przyzwyczaiłam Wink
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu