Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Nie 17 Paź, 2004 11:19
Tu mas zdjęcia Welonek : http://www.incar.com.pl/nika/page5.htm
Miałam kiedyś welonkę - mieszkała sobie w szklanej kuli - welonki nie potrzebują tak jak inne rybki filtra.
Ja mam teraz welonke z powodu że moj brat dostał na urodziny. Moze Jest ładna i niepotrzebuje tlenu ale ci na poczadku mówie mało im syp jedzenia bo bedziesz musiała co tydzień zmieniać dardzo śmierdzaca wodę dlatego dawaj 4-5 płatków dziennie
Jeżeli uważasz iż welonki to piękne steorzenia mylisz się. Mam 2 welonki i żełują że je kupiłam. Niestety oddać ich nie mogę bo za bardzo do nich się przywiązałam ale cóż. poczekam 4lata i kupie se papuge.
Nie zgodzę się z tobš,
Ja miałęm 3 welonki Czendlera,Peppera i mietanke.
Jak by nie miały tlenu to by się biedaczki udusiły.
Tak jak o mały włos czendler. Gdybym tego dnia nie jechał do CH i nie kupić filtra do kupi to by był kolejny klopowy pogrzeb
moim welonkom mieszałam wodę łyżeczką i to im dało trocha powietrza. kiedyś jedna połknęła mały kamyczek i tata mósiał ją ściskać aby go wypluła bo sama by się zadławiła. a jak odróżnić ich płeć???
Femme Fatale Gość
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 14:04
Alexis napisał/a:
moim welonkom mieszałam wodę łyżeczką i to im dało trocha powietrza. kiedyś jedna połknęła mały kamyczek i tata mósiał ją ściskać aby go wypluła bo sama by się zadławiła.
<plask - nie jest w stanie nic sensownego napisać, bo z wrażenia wpadła pod biurko>
BAUHAUHAAUHAAUHAAUHAUHAAAUUU! XDDD'
KoT Gość
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 15:01
...
:DDDDDDDDDDDD *spada z krzesła i płacze ze śmiechu, krztusi się. Dopiero po chwili podnosi głowę* Nie wiedziałem, że rybki połykają kamienie...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 17:46
Yy ... ja tylko widzialam glonojada oblizującego kamienie
A rybka Hym .. dziwne a najbardziej dziwne jest to jak twoj tata ją uratował
Nie znam sie wiec nie bede osądzać
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 17:47
Alexis następnym razem nie odnawiaj postów...Przecież pytanie zostało napisane
10 pażdziernika, a ty odpowiedzialaś 11 stycznia!!
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 19:43
Alexis napisał/a:
Jeżeli uważasz iż welonki to piękne steorzenia mylisz się. Mam 2 welonki i żełują że je kupiłam. Niestety oddać ich nie mogę bo za bardzo do nich się przywiązałam ale cóż. poczekam 4lata i kupie se papuge.
z papugą będzie tak samo?
pamiętaj że one żyją prawie 25 lat...