Sklad
1,5 piersi z kurczaka
330ml Mleczka Kokosowego Blue Dragon
5 cm świeżego imbiru
1 kostka rosołowa drobiowa
1 łyżka Tajskiej Czerwonej Pasty Curry Woh Hup
2 łyżki Sosu Rybnego Woh Hup
1 łyżeczka brązowego cukru
4 łyżki posiekanych liści kolendry
4 kawałki listków kolendry do przybrania
Przygotowanie
Obrać imbir i pokroić na cienkie plasterki,rozpuścić kostkę w 350ml. gorącej wody. Mięso pokroić na małe kawałki. Do garnka wlać bulion, mleczko kokosowe dodać imbir. Gotować 5 min. zamieszać 2-3 razy. dodać mięso. Gotować 10 min. Dodać pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę gotować jeszcze 3-4 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach