| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
artykuł Urbana - tej nadetej swini
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:12   artykuł Urbana - tej nadetej swini

Oto artykuł który znalazł sie dosyc dawno .. ale znalazł w tygodniku NIE :

"Kochany staruszku! Połóż się do łóżka. Przykryj kołderką. Poczytaj sobie Katarzynę Grocholę albo jakiś lekki kryminał. Poćpaj kawiorku, pocmoktaj melbę, mniam, mniam. Puść se na wideo "Dzień świra" – uśmiejesz się zacnie. Podłub sobie w nosie albo między palcami u nóg, co tam lubisz. Trochę drzemki, potem kaku. Nie rób z siebie widowiska zgrozy. Trochę miłosierdzia dla osoby ludzkiej nazwiskiem Wojtyła. I dla ubogich narodów wydających straszną forsę na seanse dręczenia papieża-starca. Przejazd papamobile jest dla finansów państwa jak powódź, trzęsienie ziemi, wojna lokalna, nalot szarańczy lub US Force.

Wyrzuć te starcze środki dopingowe, którymi Cię szpikują jak byczków hodowanych na olimpiadę, żebyś mógł przez godzinę ruszać nogą i mniej trząść ręką. Trują Cię przecież okrutnie i jesteś po tym podwójny
kapeć. Nie rób widowiska z ludzkiej agonii, powściągnij więc chętkę, żeby paść na stanowisku. Choruj z godnością, gasnący starcze, albo kończ waść, wstydu oszczędź.

Seriale telewizyjne typu horror robi się dziś używając robotów, tricków, elektroniki, skanerów i kaskaderów. Żeby zmontować spektakl grozy, nie trzeba męczeństwa gwiazdora, udręki jego dworu, reżyserów i widzów. Karolu Wojtyło! Twój anioł stróż w poczuciu bezradności już dawno w łeb sobie palnął".

Jest to o Papiezu.. kiedy o tym usłyszała myslalam temu prosiakowi (Urbanowi) jego swinskie oczy... rozumiem kazdy ma swoje poglady ... ale powinni go za to skazac i napewno jest winny na co wskazuje prawo w konstytucji!

Co Wy o tym sądzicie?
Przejdź na dół
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 21:39   

Wiesz co?Burzysz się,jak nie przymierzając,ojciec Tadeusz Rydzyk albo moja sąsiadka(stara dewotka).Sama powiedziałaś,każdy ma swoje poglądy...Skazywać kogoś za wyrażanie swojego zdania?EKHEM,mamy wolność słowa,ku udręce co poniektórych.Swoją drogą,wkurza mnie bez mała,jak przez pół wiadomości nawijają farmazony o zdrowiu i chorobach papieża.Takie moje zdanie.
Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Uważam, że Urban trochę przesadził. Mógł to troche inaczej ująć, ale wydaje mi sie, że papież rzeczywiście powinien pójść na emeryturę. To jest bardzo chory człowiek, a "praca" papieża jest trudna i męcząca.

Zgadzam sie z Christine fan, że nie powinni skazywać Urbana za swoje poglądy. Zauważyłam, że ze wszystkich się można wyśmiewać tylko nie z papieża. Jest to lekka przesada... Papież to przeciez jest zwykły człowiek, a nie Bóg.

Pozdrawiam Wink

Numer Gadu-Gadu
8619585
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:16   

Ok... zachowałam sie jak "stara dewotka" ale poprostumnie to uderzylo... nie myslcie ze ze mnie jakas swietoszka i ze kocham Rydzyka... ja go nienawidze ale Papieza popieram.
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:36   

Nie powinno się wyznaczać nowego papieża teraz z prostej przyczyny- już kiedyœ mieliœmy na raz dwóch papieży itp. Dlatego papież nie powinien ustępować- wszelkie œwięcenia sš DOŻYWOTNIE.
Tak żeby nie zakładać nowego tematu- co myœlicie o słynnej wypowiedzi Œrody? Moim zdaniem błędem jest, że nie usunięto jej ze stanowiska.
Powrót do góry
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:37   

Ja szanuje papieża i uważam,że powinien iść na emeryturę,bo naprawde już mu szefowanie w watykanie nie służy.
Zazulita-masz racje,jest w tym społeczeństwie chore przekonanie,że z papieża nie wolno sie wyśmiewać,bo jest świętością.Chore poprostu.
BTW:mam fajne zdjecie-fotomontaż z papieżem,ale go tu nie dam,bo zapewne podniosła by sie wrzawa i w ogóle wielka afera że śmiem żartować z papieża.
Powrót do góry
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:42   

Otwieracz-następny Wielki Obrońca Katolickiej Moralności...Prosto z mostu:Środy nie powinni zamykać ani usuwać ze stanowiska,bo...po części ma racje.Kościół katolicki nie robi NIC aby przeciwdziałać przemocy w rodzinie.Jeśli sie nie zgadzacie,to prosze bez farmazonów,tylko konkretne przykłady JAK kościół zapobiega przemocy w rodzinie.
BTW:WSZYSTKICH facetów bijących kobiety powinno sie zamykać,i to na długo.Bić słabszych to każdy potrafi,a tacy debile to w szczególności.
EDIT:sorry za dwa posty pod rząd.
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:46   

Większoœć oœrodków zajmujšcych się pomocš pokrzywdzonym kobietom prowadzi Koœciół. Jeœli ci to nie wystarcza, to proponuję poczytać WŁAŒNIE listy œw. Pawła, których pani Œroda o dziwo nie zna.
Poza tym dziwi mnie fakt, że Œroda została, a Rocco Buttiglione został usunięty ze stanowiska za wypowiedŸ która, w przeciwieństwie do słów naszej ulubionej pani "filozof", nikogo nie obrażała.
Powrót do góry
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 23:52   

OK,z ośrodkami to masz abslutna racje.Dobrze,że chociaż tyle.To i tak dużo.Co do listów-bez obrazy,ale pisać to ja też moge,i nic to raczej nie da.O tym trzeba mówić na kazaniu,publicznie ganić tych cholernych sadystów...Nie można udawać,że nie ma problemu.To tyle,już sie wyprodukowałem.A co wy o tym sądzicie?
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:04   

Dobra koniec... jestem "stara dewotka" i koniec kropka. Srody i Urbana nie powinni karac... ja mam inne zdanie no ale wiecie jestem stara dewotka biggrin.. nie no ok
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:09   

Widzisz, może mamy różne zdanie na ten temat, ale moim zdaniem na kazaniu powinno się tak jakby uczyć ludzi. Każdy facet od dziecka wie, że kobiety nie należy bić, a jeœli bije, to po prostu się nie słucha i żadne akcje tu niewiele pomogš. Po prostu władza chce zrzucić z siebie odpowiedzialnoœć, a pani Œroda pokazać, jakš to jest postępowš idiotkš.
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

generalnie to chodzi o to ze na kazaniu powiedzmy mowi sie ze kobit sie nie bije, ale faceici i tak bija - ale nie mowi sie o tym co taka kobita ma zrobic, ksiadz przeciez nie zaproponuje rozwodu.....kosciol ma osrodki dla kobiet maltretowanych (z pieniedzy wiernych - nie wlasnych) - doskonale, tylko przyklasnac....ale ja naprawde znam przypadki kobiet, ktore na spowiedzi mowily ze maz pije i bije a ksiadz na to 'nies swoj krzyz, zacisnij zeby i pomysl ze bog ci to w niebie wynagrodzi'...nie chodzi o osrodki koscielne, chodzi o mentalnosc bardzo wielu ksiezy (of korz nie wszytkich), ktorzy czesto utwierdzaja kobiete ze taka jest naturalana kolej rzeczy....i w tym przypadku pani sroda nie musi sie odwolywac do papieza tylko do polskich ksiezy, ktorzy bardzo czesto robia jak chca (przyklad z innej beczki - mozna dawac komunie swieta na rece, ale juz teraz wielu ksiezy powiedzilo ze nie bedzie tego robic bo to nie jest polska tradycja koscielna)....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:37   

Moim zdaniem nie powinno się kalać Chrystusa dotykajšc go brudnymi paluchami. Poza tym możliwy byłby handel Ciałem Chrystusa i wiele bluŸnierstw byłoby łatwiejszymi do popełnienia. Tym niemniej do mnie należy decydować.
Co do okrutnych mężów- cóż, niestety ona ZŁOŻYŁA MU PRZYSIĘGĘ WIERNOŒCI. Powinna w zwišzku z tym porozmawiać z osobš majšcš odpowiednie œwięcenia, jeœli chce unieważnić małżeństwo.
Co do porad- właœnie do oœrodków powinny się udawać kobiety, gdyż tam będš miały zapewnionš lepszš pomoc niż u księdza, który raczej nie ma/nie miał takich problemów.
Co do tego, że oœrodki sš z pieniędzy wiernych- oczywiœcie. Skšd niby ma Koœciół brać pienišdze? "Taca" idzie na potrzeby Koœcioła, œwieckich pracowników itp. Księża zarabiajš za mszę itp. Sš jeszcze inne od "tacy" dobrowolne składki.

P.S. Nikt ci nie karze dawać na tacę.
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no i wszytko sie zgdza otwieraczu tylko kto ma te biedne kobiety informowac o tym gdzie maja sie zwrocic- a czesto to ksiadz jako jedyny wie co sie w domu dzieje? ksiadz z twojej/mojej/czyjejs parafii powinien znac takie osrodki i w sytuacji jesli kobieta mu mowi ze jest bita - czy na spowiedzi czy prywatnie on powinien ja o tym poinformowac bo m.in z jej pieniedzy takie osrodki sa utzrymywane.....on jest w tym momencie przedstawicielm calego kosciola i powinien porozmawiac, zaoferwoac pomoc tej kobiecie jesli meza nie da sie zmienic, a nie tlumaczyc ze taki los kobiety - bo bicie i ponizanie nie jest niczyim przeznaczeniem...
co do komunii - sa dopuszczalne te dwie metody, wiec kazdy moze przyjmowac komunie jak chce - w polsce przyjmowalo sie do ust, we wloszech do reki.....
ps. nie daje na tace bo nie chadzam do kosciola
a i mam pytanie, moze sie orietujesz....jak to jest?ksieza dostaja pensje z budzetu? czy msza swieta nie jest czym w rodzaju poslugi duchowej i pewnego rodzaju misja ktora wynika z samego sluzenia bogu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 11:44   

Księża mają pieniądze np. za udzielanie chrztów itp. Państwo im nie płaci. Stąd się biorą pieniądze w Kościele. Z tacy ani jeden grosik nie idzie na księży. Pienišdze za msze sš z intencji mszalnych, za które się płaci.

Co do Ciała Chrystusa- moim zdaniem powinno zostać tak, jak jest w tej chwili, gdyż bardziej odpowiada to naszej lokalnej tradycji. Tym niemniej podporządkowałbym się decyzji władz kościelnych. Boję się tylko handlu Chrystusem.
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu