więc chciałam sie was zapyatć czy to normalne że przy 4 miesiaczce mam juz przez 6 dni , a jutro 7 dzien i to cały zcas taka prawie sama:/ nic nei maleje:/...i w dodatku pzrze caly ten tydzien mnie strasznie boli brzuch .....A i jakich podpasek używacie ??? bo ja w podpaskacxh czuję sie jak w pampercsie i jets mi strasznie nie wygodnie i chodze w taich recznikach papierowych do szyb czy do uzywania zamiast chusteczek.....I czy to normalne ze mam juz 6 dzien a jutro 7??;/..Moja koleznaka ma tylko 3 dni a aj az amma juz 6 dzien i dalej mam:(....
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 14:50
To jasne że miesiączka jest nieregularna gdy topiero zaczęłaś miesiączkować.
Obfite krwawienia mogą trawać nawet 10 dni więc nie masz się co martwić.
Ja używam podpasek Alweys Ultra a tamponów O.B...
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 15:43
Ja używam podpasek Bella Green albo Blue... Mają tylko 3 czy nawet 3 mm grubości,a tobie radze nie chodzić w tych papierowych ręcznikach,bo przecież to raz-dwa przemoknie Pozatym pierwsze miesiączki mają to do siebie,że są długie,i nie ma się czym martwić
Jak wcześniej napisaly dziewczyny miesiączki mogą rwać do 10 dni. Ja używam bella 2005 green. Mają tylko 2mm grubości i na pewno nie będziesz się w nich czuła jak w pampersie.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 16:02
Używaj podpasek bo są naprawde wygodniejsze niż ręczniki papierowe no i rzadko przeciekają czego nie można powiedziec o ręcznikach.
Ja najbardziej lubie alwaysultra ale w reguły używam naturelle (bo mama takie kupuje ;P)
no właśnie.. dopiero po dłuższym czasie one się uregulują i będzie jakikolwiek sens zakładania kalendażyka, itp. I zwróć uwagę na krwawienie. Po paru dniach krew powinna być brązowawa. Jeśli nadal jest jasnoczerwona - udaj się do lekarza
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 19:54
Daj spokój z papierowymi ręcznikami...Podpaski może i są niewygodne, ale trzeba pocierpieć...A pierwsze miesiaczki lubią płatać filge i nie narzekaj, ja mam zawsze 10 dni, a moja koleżanka 14 . Ale trochę to dziwne, że boli Cię brzuch, mnie maks 3 dni (dzień przed i 2 pierwsze). Ale boli Cię tak nie do wytrzymania czy tylko trochę pobolewa?
Ja używam Always Klasyczne.
a więc tak jak powiedziały już poprzedniczki to zupełnie normalne i nie masz się czym przejmować...A z tymi ręcznikami to nie jest najlepszy sposób łatwą mogą przesiąknąć i wogóle... Używam Always Ultra
reczniki papierowe? O_O faza.
i sie nie martw tym, ze meisiaczka trwa juz tydzien.. jak juz ktos wspominal moze trawc nawet do 10 dni..
ja uzywam bella, tych zielonych =P
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
NO brzuch mnie pobolewa cały czas no juz sie z tym przyzwyczaiłam jakos:/ ale czasmi tak bardzo to tlyko raz chyba jak sie zcazeła po 2 dniu a tak to troche mnei pobolewa ale cały czas....
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 20:31
Lekkie pobolewanie w ciągu całej miesiączki jest normalne... . Co innego, gdyby brzuch bolał Cię tak mocno,że nie mozesz normalnie funkcjonowac(to z kolei jest zrozumiałe przy pierwszych dniach okresu). Póki co tymi lekkimi bólami nie amsz się co przejmować, taki już nasz los... . Mi też okres pokazuje cały czas,że jest ale radzę sobie dzielnie(no,pomijając te 2 dni ). Do tego bólu przyzwyczaisz się tak,że później nawet nie będziesz go zaliczała do bólu...
BTW- napisz jutro, pojutrze jak sprawa się przedstawia. Czy okres jest, jak abrdzo obfity i czy wciąż boli.
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 21:28
Gabra napisał/a:
na ból brzucha to dawaj jakis apap,cwiczenia rozluźniające [bron Boze nie napinaj miesni brzucha!!!!] albo weź letnią kąpiel..
I butelka z ciepłą wodą jest dobra. Ja zawsze kładę sobie na brzuch i mogę na leżąco normalnie się uczyć, oglądać telewizję i całkowicie zapominam,że mam okres .
hej no to odpowiadam specjaknie dka mrówczeki:P ....No dzisiaj juz miozna powiedzieć ze mnie juz chyba mam:P:/noa le mam i brzuch mnie dalje boli:/ jak to zwykle:p ..Wrociłam własnie ze szkoły i odrazu cos zjadłam bo jestem głodna:D ale brzuch jak bolał tak boli cały czas:P ale troszke tylko...