Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 19:24 Zanieczyszczenia powietrza
Witam.
Mam pytanko.Co sadzicie o zanieczyszczeniach powietrza?Czy na swiecie moze zabraknac tlenu?
Pozdrawiam
_________________ I tak płynie czas nie dogania nas ...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 20:04
Ten temat jakoś mnie zmerził wypowiedziałabym się... ale tak jakoś po tych wszystkich dyskusjach ze znajomymi poprostu mam łzy w oczach gd o tym słyszę
zanieczyszczenie powietrza = efekt cieplarniany, dziury ozonowe, kwasne deszcze, choroby nowotworowe i ogolne skazenie srodowiska
uczylam sie tyle tego w tamtym semestrze, ze normalnie tyle tego jest, ze nie chce mi sie pisac mojej wypowiedzi na ten temat, bo bylo by takie dlugie, ze nikomu nie chcialoby sie tego czytac
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 20:11
zanieczyszczenie powietrza? kto wymyślił taką ładną nazwe? tu chodzi tylko o debilizm człowieka
Zanieczyszczenia powietrz to tylko i wyłącznie wina ludzi!!
Myślę, że tlenu na Ziemi nie powinno zabrakąć. Sądzę, że ludzi wyniszczą różne choroby typu rak, albo ludzie mogą zginąć przez gwałtowna zmianę klimatu.
Właśnie jestem w trakcie pisania na ten temat referatu i zdumiłam sie jak mało o tym wiem... Jeśli chodzi o to właśnie dzięki temu referatowi, postanowiłam że chciałabym w przyszłości zostać ekologiem, zrobić coś i apelować ludziom. Zastanawiam się także czy w ogóle będe jeździła samochodem, chyba tylko autobusem i kolejka...
Chociaż myśle ze zanim doszczętnie się pozatruwamy, ktoś wymyśli coś co będzie jakoś niszczyło to zanieczyszczenia albo ewentualnie produkowało tlen...
A co do tematu . To zanieczyszczenie powietrza równa sie jak już powiedziała AmazonkAA ogólnemu zanieczyszczeniu naszego środowiska ... To jest oczywiście wina człowieka którego nie obchodzi jego własne dobro !!! Moim zdaniem tlenu nie powinno zabraknąć chociaż z pare setek lat może go zacząć brakować ludzią .
_________________ Życie jest jak płomień - wystarczy mały podmuch żeby zgasło.
Ostatnio zmieniony przez Elly dnia Sro 26 Sty, 2005 11:18, w całości zmieniany 1 raz
Aj tam - nie ma się co martwić - nie zdążymy zanieczyścić 100% powietrza na tej planecie Bieguny cały czas się przesuwają, i już niedługo (tak 100/200 lat ;]) przez to będzie tak duże zachorowanie na choroby nowotworowe (niezbyt pamiętam z czym to było związane.. ale był taki program w TV o tych przesuwających się biegunach), że ludzkość prędzej, czy później wyginie ;P (raduujmy się )