słyszałam że po dostaniu pierwszej miesiaczki piersi już nie rosną, a moje są dalej małe a jeden jest mniejszy od drugiego... czy jeszcze urosną i sie wyrównają????
_________________ "Nasz czas jest zbyt krótki, by marnowac go na smutki...!"
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 20 Sty, 2005 21:51
A więc to pewne, ze piersi jeszcze rosną, to mit, ze nie, w nie wszystko trzeba wierzyć piersi rosną do 18 roku życia. Za niedługo też na pewno się wyrównają... większość dziwczyn ma problem w wieku dojrzewania, ze jedna pierś, ze tak określę szybcije się rozwija
witam, mam maly problem do tyczacy piersi, otoz mam juz skonczone 21 lat, a dowiedzialm sie ze:
>>Rozwój piersi wiąże się z kolejnymi fazami rozwojowymi w życiu kobiety:
Okres dojrzewania płciowego, między 12-16 rokiem życia następuje nagromadzenie tkanki tłuszczowej w okolicach piersi, gruczoły piersiowe rozrastają się
Okres młodzieńczy, między 16-20 rokiem życia, trwa do uzyskania pełnej dojrzałości płciowej i ustalenia wzrostu, piersi uzyskują swój indywidualny kształt oraz wielkość, otoczki spłaszczają się, a brodawki uwypuklają <<
w kazdym badz razie mi sie jedna brodawka nie uwypuklila i nie wiem co ze mna jest nie tak, moze powinnam pojsc do lekarza..prosze o odpowiedz szybka...
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 21 Sty, 2005 14:49
piersi rosnął zwłaszcza wtedy kiedy jesteś w ciąży bo wtedy robią się naprawde potrzebne
do tego czasu sie nie martw
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 21 Sty, 2005 15:40
Brednie! Ja jestem praktycznie płaska a okres dostałam nie tak dawno temu. I jak mam taka zostać to ja dziękuję Poza tym to znam wiele dziewczyn,które dostały okres jak miały małe piersi a teraz mają normalnie
Co do nierówności piersi to to jest jak najbardziej normalne. Każda z nas ma nierówne,ale nie u każdej to widać
Mróweczka
Ja się podpisuję pod mróweczką. Dodam tyle, że od października (gdy dostałam miesiączkę) biust mi trochę urósł. A i faktem jest, że dużo moich koleżanek dostało miesiączkę będąc deskami, a teraz mają normalne piersi.
A tak btw. (co do ciąży) rozmawiałam o tym z siorką (która w lipcu stała się mamusią ) i dowiedziałam się, że po ciąży, piersi powiększają się o drugie tyle, co było długo przed ciążą... Mama to potwierdziła, ale to chyba sprawa indywidualna...
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pią 21 Sty, 2005 21:17
heh to, ze rosna do 18 roku zycia jak napisala elfka to tez akurat nie do konca prawda, jak juz pisalam, mi urosly jeszce jak zaczelam brac pigulki a to bylo w wieku lat hmmm 19-20 jakos tak... to tez sprawa indywidualna kiedy jak i ile, po za tym jak dziweczyny wyzej napisaly - ciaza etc,
a co do nierownosci to chyba wieksozsc tak ma, przynjmniej wszytskielaski z ktorymi na ten temat rozmawialam, to tak jak u chlopow jedno jajko wyzej drugie nizej
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
no coz, ja mam 14 lat i dostalam miesiaczki... hm... na tych wakacjach. A piersi mi od tamtego czasu bardzo urosly i caly czas rosna na 100%. :] Moja siostra dostała okresu bardzo dawno temu (ma teraz prawie 20 lat) i jej piersi tez troche rosna, moze minimalnie ale nie stoja w miejscu hehe.
pozdrawiam.
_________________ Szeptem na ucho powiem że
Że ja, ja się tego wyrzekam...
Wyrzekam bo...
Nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości
Jak ty
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005 09:23
no u mnie tez tak bylo =] teraz mam hm.. C, a gdy dostalam okres mialam male B ^^ wiec rosną rosną =) a po urodzeniu dizecka urosną jeszcze na 100% (nabierają objętości, mleko itp.)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ostatnio zmieniony przez kaasiiennkaa dnia Wto 05 Lip, 2005 21:50, w całości zmieniany 1 raz
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 22:10
Rosnie, rosnie.
Jesli masz malo pod bluzka, lub jestes 'deska' a dostalas okres, to on juz o to zadba, zeby ci biust urosl. Mi wlasnie po dostaniu miesiaczki zaczal gwaltownie sie powiekszac. =)
kaasiiennkaa nie przejmuj sie małymi piersiami ja tez mam male i na poczatku moi koledzy mowili na mnie "small cyc" a na moja kolezanke "big cyc" no a razem bylysmy "max cyc" no ja mialam najmniejsze piersi ze wszystkich kolezanek (zreszta nadal mam najmniejsze=P) i sie tym wcale nie przejmuje, wrecz przeciwnie sama sie smieje ze sa takie malutkie.Jak to sie mowi "małe jest piekne" Pozdrawiam i nie przejmuj sie tak