niestety zostalam zmuszona to usuniecia tresci tego postu
_________________ ...always will dream & love...
Ostatnio zmieniony przez kaasiiennkaa dnia Wto 05 Lip, 2005 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 16:26
Odstepy miedzy okresami mogą siegac nawet 35 dni (normalnymi!) moja psiapsiola dostała 2 miechy po pierwszej miesiaczce drugą miesiaczke.Ty mozesz odstac za np pol roku.Po czym poznac ze zbliza sie 2 okres?Wypatruj objawy jakie zachodziły jak na pierwsszej miesiaczce.Moja kolezanka miała brazowa wydzieline przed 2 miesiaczka.Zapisuj tez w kalendarzu daty okresów i wtedy bedziesz wiedziała kiedy nastepny okres
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 16:39
No wiec tak: tak jak wspominiala Gabbra odległości między okresami mogą być b.duże. Jak poznać? być może będzie ci bolał brzuch i będziesz miała wydzielinę... Jak się zabezpieczyć? Noś wkładkę i miej zawsze przy sobie podpaskę ;-) to chyba tyle
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 17:09
jak ci sie okres ureguluje to jesli nie chcesz nosic wkladek miedzy okresem to nie musisz nosic..t zalezy tylko od twojej wygody i checi..ale jak okres nie jest uregulowany to lepij chyba te wkladki nosic coby sobie bilezny nie popbrudzic i zebys nie byal zaskoczona ze hmm np krew przesiakla przez majtki....ale jak mowie mozesz nosic wkladki ale nie musisz zaley to tylko od tego czy chcesz...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 18:23
Tak jak juz napisano, wszystko jest ok. Jesli jednak minie 7 miesiecy i okres drugi sie nie pojawi, pedem do lekarza!
A jesli tak cie denerwuja wkladki (ja osobiscie bez nich sie nigdzie nie rusze, bo nienawidze gdy mam wszedzie mokro ) to nie nos. Bierz ze soba podpaske jakby cie okres dopadl. Ale powiem Ci tyle, ze zazwyczaj przed okresem sluzu jest mniej, jestes rozdrazniona, placzliwa, masz obrzmiale piersi i mozesz czuc 'prace' jajnikow.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005 19:04
Zgadzam się z Gabrielen. Jeśli nie chcesz nosić wkładek to nie noś,ale moim zdaniem konieczne jest noszenie ze sobą przynajmniej jednej zapasowej podpaski. Jak już wcześniej było mówione,pierwsze miesiączki bywają straaasznie nieregularne, także nie przejmuj się ale bądź przygotowana.
Hm...moim zdaniem nie musisz mieć żadnych specjalnych objawów,wystarczy zawsze mieć w plecaku podpaskę i będzie OK. Chociaż troche to dziwne,że nie zauwazasz u siebie przed miesiączką żadnej zmiany...Ja mam od razu większy apetyt,boli mnie podbrzusze,uda i mam taki...przypływ energii <pare dni przed,później mnie zaczyna wszystko boleć>. No ale w każdym razie chyba Ci jednak nie zazdroszczę,bo lepiej wiedzieć, kiedy można się okresu spodziewać
Mróweczka
Róznica miedzi okresami może być rózna hmmm........ a co do tego kiedy bedziesz miał nastepna miesiaczke i jak sie jej spodziewac to mysle że już ci tu wyjasniono... Ja nie dodam nic nowego do tego co ju napisały moje poprzedniczki bo sama miałam dopiero dwie misiaczki i nie zauwazam jakis szczegolnych zmian przed miesiaczka......... Po prostu nos zawsze ze soba przynajmniej jedna podpaske a wkładek nie musisz nosic... Ja tez nie nosze poniewaz tak jak ty uwazam ze i tak noszenie podpasek podczas miesiaczki to duza meczarnia...
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
Ostatnio zmieniony przez kaasiiennkaa dnia Wto 05 Lip, 2005 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 17:48
Ave..
No to kongatulejszyns ^^
A mam pytanko-byłas przygotowana ?
A Twoje miesiaczki beda sie chyba pojawiac co 31 dni )
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 21:06
Gabra napisał/a:
Ave..
No to kongatulejszyns ^^
A mam pytanko-byłas przygotowana ?
A Twoje miesiaczki beda sie chyba pojawiac co 31 dni )
No niekoniecznie. Zazwyczaj każda pierwsza wyskakuje inaczej, ale to też sprawa indywiduwalna. Tylko 1/5 nastolatek ma w miarę regularną miesiączkę od tych pierwszych.
Co do kasienki - no i widzisz, trzeba było się martwić? (swoją drogą ja miałam dostać 27, ale mi się spóźnia, jeeeeeeea ) Pozdrawiam.
Hymmm... Mi się wydej że na poczatku nie bedziesz wiedziała kiedy będzie następna. Musisz siebie obserwować. Np. przed misesiączkom możesz mieć bóle z tyłu pleców, nad pochwą bóle piersi itp. więc radze siebie obserwować!!
_________________ Słowami nie określe tego co czuje,
i wciąż myśle że coś zepsuje.
Ze coś pujdzie nie tak,
i znów zostane sama jak wrak.
Chce byś wyszeptał słowa,
dzięki którem mój smutek się schowa.
Byś słał uśmiech swój,
I był cały mój!!
miesiaczki na pozcatku sa nieregularne, zaobserwoac mozesz tak zwanym napieciem PMS czli przedmiesiaczkowym takz zwanym, ktore objawia sie rozdraznieniem nerwowoscia i placzliwoscia no przynajmniej u mnie tak jest, bolesnosc piersi tez wskazuje na zblizajacy sie okres, jezeli cchesz byc w pelni przygotowana zawsze nos przy sobie podpaske albo tampon i nic sie w ten spsob uz nie powinno zaskoczyc