Wysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:58 PROBLEM Z GG! HELP!
Witam.Mam następujący problem , a ściślej moja koleżanka go ma
Problem wygląda tak.Za każdym razem gdy próbuje sie zarejstrować wyskakuje taktowny komunikat ,,Nie Można Teraz Połączyć Się Z Serwisem Rejestracyjnym Prosze Spróbować Później''
Okienko wyskakuje ponownie mimo że jest już ,,później''
Koleżanka ma Windowsa XP i Neostrade.
Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedz.
Dziękuje i pozdrawiam.
PS.Prosiłbym o opis ,,krok po kroczku'' jak naprawić ten błąd
Proponuję przeinstalować GG.
Ewentualnie, przeinstalować cały zestaw Neostrady. Też mam neostradę. Kiedyś zdarzały się błędy na GG, typu 'Nie można napisać wiadomości, z przyczyny braku miejsca na dysku'. Wiem, chore.
Ale zazwyczaj problem znikał, gdy GG było nowe. Jest już dostępna nowa wersja GG. 6.1, może na tej nie będzie błędów
tak,ja ale nie da sie nic zrobic.Spróbuj pozniej,moze mają zapchany serwer.Radze posłuchac sie Tavion,ściagnac nowa wersje albo właczyc obsługe połaczen bezposrednich czyli:wejdź do "gadu-gadu",wybierz zakładke "polaczenie" (na dole) i zaznacz "uzywaj polaczen bezposrednich".
Jezeli to nie poskutkuje,wejdź tam gdzie mowiłam i zaznacz cos tam z proxy,zatwierdzasz,ze chcesz uzyc proxy,potem kliknij na "wlasne ustawienia proxy i w okienko wpisz (teraz wejdź w przegladarce IE w "narzedzia"->opcje internetowe->zakładka "polączenia"-> potem na dole przycisk "ustawienia sieci LAN" i przepisz to,co tam masz wpisane czyli port i adres serwera proxy.jezeli nie ma tam nic wpisane to wpisz to co ja mam czyli: adres: 192.168.1.100 ,port 3128.Jezeli to nie poskutkuje to wymaz to,ale radze pokombinowac z tymi połączeniami bezposrednimi i proxy.Jak czegos nie skapujesz,wal na gg 3933934
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 31 Gru, 2004 14:16
GG nie dzialalo mi poprawnie na XPeku, ale po jakims czasie zaczelo, bo wchodzilam z tego forum - klikalam sloneczko w profilu i gg sie otwieralo... Musialam tak robic przez jakis czas, potem XP sie uspokoil, i pozwala mi normalnie uruchomic gg.
XP SUX!!!!!!
trzeba czekac, czekac, czekac................ jak przez 4dni zmienialem haslo na gg bo pisalo ze serwer nie dziala czy cos w tym stylu az sie udalo po 4dniach
slowo "pozniej" to pojecie wzgledne moze oznaczac minute,godzine,dzien,tydzien jak i miesiac
ja miałam podobny problem z gg ... Nie chciał sie włączyć , gdy otwierałam okno z rozmową , wyskakiwał komunikat że są jakieś błędy i koniec gg sie wyłanczało ...
DLATEGO TERAZ MAM TLENA
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
proponuje sie nie wypowiadac na jakis temat tylko na podstawie opowiesci kolezanki , gdybym ja sluchal wszystkich opowiesci kolegow to bym wyladowal w psychiatryku
To niech sobie wprowadzi osobowość na gg gdziekolwiek (choćby i u ciebie) a potem sprawdzi, jak to działa u niej w domu pod gg i/lub pod tlenem. Osobiście mam tlen i jak się przekonałm to gg działa pod nim lepiej niż w oryginale. Tyle tylko, że na nowe wersje nie można przesyłać plików z oryginalnego gg-ppft mi nie współpracuje nie wiem czemu. Ale wszystkich znajomych ponakręcałem na tlena, więc jak coś chcemy przesłać to i tak można przez tlen.