| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
te bezmyślne zyczenia
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:22   te bezmyślne zyczenia

Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.
Przejdź na dół
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:27   Re: te bezmyślne zyczenia

Agnieszka napisał/a:
Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.

No i co? Wielkanoc nie jest wyjątkiem. W Boże Narodzenie też tylko słychać "wesołych świąt" i "do siego". O Jezusie tylko w kościele się wtedy słyszy...
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ludzie ganiają na zabój po sklepach, wysyłają kartki, kupują cuda-wianki. Przecież te zajączki, kurczaczki i inne duperele to tylko symbole tych świąt...Nie zastanawiają się, nie rozważają nad zmartwychwstaniem Jezusa...Żadko kto chodzi na Drogi Krzyżowe czy Gorzkie Żale...Taka jest niestety prawda...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Noid Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mnie też to strasznie wkurza (te zajączki, kurczaczki, itp.), ale to nie oznacza, że wszyscy zapomnieli o co tak naprawdę w tym święcie chodzi.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 13:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja swiat nie obchodze;/ zjadlam to sniadanie z rodzina i od razu do domu, zyczen nie sklaalam nikomu, w tamtym roku wogole nie obchodzilam swiat bo bylam pozadomem.. a teraz tylko to sniadanie i po sprawie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 13:25   

Rzecz również w tym, że mamy teraz najważniejsze ze świąt, a ze względów finansowych bardziej eksponowane jest Boże Narodzenie. Poza tym podczas świątecznych przygotowań ciężko niekiedy znaleźć chwilę spokoju na zastanowienie się nad Męką i Zmartwychwstaniem.
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 15:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

teraz te wszystkie swieta, to komercja organizuje :/

Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 15:40   

idź do kościoła to posłuchasz sie o jezusie
ja sie co roku od babci nasłuchuje tego samego trzygodzinnego wykładu i poprostu mam dość wiem wszystko co mam ochote wiedzieć na temat śmierchi i zmartwych wstania jezusa

jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam

dopisek - a w temacie z życzeniami większość z was bez problemu życzenia pisała a teraz o jezu?...
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:26   

kradziejka napisał/a:
jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam

Co do zmartwychwstania to sam nie wiem... ale Jezus to w końcu imię, więc na 100% powinno być z dużej napisane Cool.
Powrót do góry
R2
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:38   

Mialem to samo napisać xD
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 20:46   

A ja wole kurczaczki i zajączki, bo to jest kochane i puszyste i widać i czuć, że jest wiosna =]
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 15:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradzeija a mi osoby ktore mnie lepiej znaja nie wysylaja zyczen bo wiedza ze i tak nie przykladam do nich zadnej wagi a jak ktos juz napisze to odpisuje tylko dziekuje i nawzajem..
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 12:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eh...Jak ja nienawidze życzeń...Wszyscy nagle tacy radosni tak sie lubia i w ogole :/ Jak slysze to tylko mowie NAWZAJEM, sama nie skladam...

Odpowiedz do tematu