Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:22 te bezmyślne zyczenia
Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 12:27 Re: te bezmyślne zyczenia
Agnieszka napisał/a:
Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.
No i co? Wielkanoc nie jest wyjątkiem. W Boże Narodzenie też tylko słychać "wesołych świąt" i "do siego". O Jezusie tylko w kościele się wtedy słyszy...
Ludzie ganiają na zabój po sklepach, wysyłają kartki, kupują cuda-wianki. Przecież te zajączki, kurczaczki i inne duperele to tylko symbole tych świąt...Nie zastanawiają się, nie rozważają nad zmartwychwstaniem Jezusa...Żadko kto chodzi na Drogi Krzyżowe czy Gorzkie Żale...Taka jest niestety prawda...
Mnie też to strasznie wkurza (te zajączki, kurczaczki, itp.), ale to nie oznacza, że wszyscy zapomnieli o co tak naprawdę w tym święcie chodzi.
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
a ja swiat nie obchodze;/ zjadlam to sniadanie z rodzina i od razu do domu, zyczen nie sklaalam nikomu, w tamtym roku wogole nie obchodzilam swiat bo bylam pozadomem.. a teraz tylko to sniadanie i po sprawie
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 13:25
Rzecz również w tym, że mamy teraz najważniejsze ze świąt, a ze względów finansowych bardziej eksponowane jest Boże Narodzenie. Poza tym podczas świątecznych przygotowań ciężko niekiedy znaleźć chwilę spokoju na zastanowienie się nad Męką i Zmartwychwstaniem.
teraz te wszystkie swieta, to komercja organizuje :/
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 15:40
idź do kościoła to posłuchasz sie o jezusie
ja sie co roku od babci nasłuchuje tego samego trzygodzinnego wykładu i poprostu mam dość wiem wszystko co mam ochote wiedzieć na temat śmierchi i zmartwych wstania jezusa
jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam
dopisek - a w temacie z życzeniami większość z was bez problemu życzenia pisała a teraz o jezu?...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:26
kradziejka napisał/a:
jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam
Co do zmartwychwstania to sam nie wiem... ale Jezus to w końcu imię, więc na 100% powinno być z dużej napisane .
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:38
Mialem to samo napisać xD
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 27 Mar, 2005 20:46
A ja wole kurczaczki i zajączki, bo to jest kochane i puszyste i widać i czuć, że jest wiosna =]
kradzeija a mi osoby ktore mnie lepiej znaja nie wysylaja zyczen bo wiedza ze i tak nie przykladam do nich zadnej wagi a jak ktos juz napisze to odpisuje tylko dziekuje i nawzajem..