Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 21:23 METALMANIA 2005
Wybiera się ktoś może na owy wspaniały koncert? =]
może napisze kilka ciekawych informacji na ten temat.
Głównymi gwiazdami kocnertu będą Cradle Of Filth oraz Apocalyptica. Pozostałe zespoły to:
DUŻA SCENA
Darzamat
Dies Irae
ANJ
Amon Amarth
Pain
Dark Funeral
Katatonia
Metal Church
Arcturus
Turbo
Napalm Death
Apocalyptica (podane
Cradle Of Filth | wyzej)
MAŁA SCENA
Hermh
Hedfirst
Dead By Dawn
Quo Vadis
Supreme Lord
Hell Born
Mess Age
Valinor
Thunderbolt
Naumachia
Abused Majesty
Pyorrhoea
Data rozpoczęcia koncertu: 12 Marca 2005 roku. Spodek Katowice. 25 zespołów i 25 godzin muzyki na 2 scenach (małej i dużej).
Otwarcie bram godzina 9:45; Mała scena 9:30; Scena Główna 10:30.
CENA BILETÓW:
119 zł ( płyta + miejsca siedzące z wyj. sektorów H i J i loży) i 129 zł ( w dniu koncertu)
149 zł (sektory H i J) i 159 zł ( w dniu koncertu)
199 zł (loża) i 209 zł (w dniu koncertu)
"W cenę biletu, wliczone zostały zarówno płyta kompaktowa jak i plakat festiwalowy oraz naklejka, które fani otrzymają przy wejściu na koncert."
Sama posiadam bilet na płytę za 119 złotych .
Gorąco zachęcam do wzięcia udziału w koncercie =)
Jestem w stanie udostępnić dokładny regulamin festiwalu (z odwrotnej strony biletu =p)
Wszelakie dodatkowe informacje pod adresem http://www.metalopolis.pl .
Chętnie dołożę również wszelkich starań (łącznie z odwiedzinami w kasach spodka i wypytaniem o szczegóły =]) aby zdobyć potrzebne informacje nie zawarte na stronie .
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 21:31
Cytat:
Głównymi gwiazdami kocnertu będą Cradle Of Filth
Otóż i główny powód, aby nie jechać .
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 12:10
Miałam jechać, tylko nie miałam z kim i kasa się za szybko rozpłynęła, nie potrafie trzymać jej, aż normalnie dziwne, ze mam jeszcze w portfelu 20zł na Punk Reggae Party
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 12:11
hyh no wlasnie =] chyba sie wybiore do Ciebie na to punkreggae party jesli oczywiście będę mogła (oj sory za off top)
A co do tego himku kochany to wiesz, są gusta i guściki, zresztą jest kilka dobrych zespolow =] liczy się rowniez atmosfera oraz to ze będzie na 25 godzinnym koncercie. (poza tym credki i apoc. nie są takie złe =] IMO)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 15:47
heh ja bym chetnie pojecaha, coby daniego zlapac za kolczyki w sutach
a tak na powaznie to glownie ze wzgkedu na amon amarth i apocaliptyke.
tyle, ze u mnie to z kasa slabo, bo nie dosc ,ze 2 osoby mam w 'rodzinie' to jeszce dojazdz wawy wiec pewnie by mnie to niebotyczna sume wynioslo. ale kto wie kto wie, moze w meidzyczasie wygram w totka
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 16:10
panienka_wierzba napisał/a:
A co do tego himku kochany to wiesz, są gusta i guściki, zresztą jest kilka dobrych zespolow =] liczy się rowniez atmosfera oraz to ze będzie na 25 godzinnym koncercie. (poza tym credki i apoc. nie są takie złe =] IMO)
Gusta i guściki są, i owszem, ale jak słyszę o tym zespole, to aż mnie skręca :]. A i owszem, Apocaliptyca zła nie jest. O kredkach jednak się tego nie da powiedzieć, a już na pewno mnie do tego nie przekonacie .
A dobre zespoły będą, i to na pewno. Zawsze są (jak rok temu chyba - była Epica. O_O Miód. :]) Ot, choćby taki Darzamat, Dies Irae, Dark Funeral, Naumachia czy Katatonia. Słyszałem troszku tego i trza przyznać, że da się tego słuchać .
pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
kuźwa kuźwa kuźwa kuźwa katatonia jest boska !!!!!!!!!!!!!! mnie oczywiście tam nie będzie a jakże kuźwa:/
ps pamiętasz umowe wpadania na luz rock??
ps. 2 ooo to ty dobrze że cie widze wcale nie znam twojego planu lekcji na pamięć i cię nie śledziłam ty eee słuchasz kultu? ale po co ja sie głupia pytam przeciez masz kultową naszywke na twoim sexi udzie więc masz może płyte z religią wielkiebo babilonu bo to chyba była ta eee kult? i znów nie mam po co sie pytać przegrasz mi?
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 16:23
ja to bym sie amon amarth przejechala ale ceny sa maskaryczne a tez bym pewnie jechala ze swoim chlopem wiec pewnie w 600 zeatch bysmy sie zamnkeli wiec to troche za droga impreza jak na jeden zespol
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 17:04
Hm, a w Chorzowie kiedyś tam mają grać Iron Maiden, zaś przed nimi ma wystąpić (FANFARY!!!!!!!!! TAM-TARA-TAM-TA-TAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!) Nightwish.
Co jest Waszym zdaniem lepsze?? Metalmania z wieloma zespołami, czy jeden koncert dwóch zespołów, ale za to ciut większego pokroju??
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 17:39
himitsu a ktore to te wielkie zespoly bo jak do iron maiden moge przyznac racje ale nightwish to troche nie tego....
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 17:46
frigg napisał/a:
himitsu a ktore to te wielkie zespoly bo jak do iron maiden moge przyznac racje ale nightwish to troche nie tego....
No a może nie?? Wielu ludzi tak Ci powie. Jedynymi zespołami "wyższego szczebla" z Metalmanii są Apocalyptica właśnie, kredki (choć przyznaję to z wielkim bólem :]) i Amon Amarth. Ale reszta stoi zdecydowanie na szczeblach niższych niż Najtłisz .
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 17:50
Hmmmm... Nightwish, zobacyzmy jak się długo utrzymają po takim wybiciu, bo mi sie zdaję, ze krótko będziemy o nich słyszeć i uważam, ze większosć zepsołów z Metalmanii jest nad nimi...
Co do Ironów to każdy wie, ze to klasyka
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 17:58
nie wiem reszty zespolw nie znam - ale co do najtwisz to jak dla mnie to padka - ta baba tak starsznie wyje ze az nie moge.....ale co kto lubi
ale z tych wszytkich kapel to chyab najtwisz sie chyba najbardzoej lansuje i tyle
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 18:01
Lansuje się, bo nie jest aż tak ostre zacznijmy od tego
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 18:03
elfkaNenar napisał/a:
Co do Ironów to każdy wie, ze to klasyka
Więc ja mam jakieś negatywne zacięcie do klasyków, bo za nimi nie przepadam, zupełnie jak za Metallicą (chociaż Metallica to już dla mnie zupełnie nic ciekawego, a Ironów jeszcze jakoś da się słuchać. :])
Cytat:
Hmmmm... Nightwish, zobacyzmy jak się długo utrzymają po takim wybiciu, bo mi sie zdaję, ze krótko będziemy o nich słyszeć i uważam, ze większosć zepsołów z Metalmanii jest nad nimi...
To ja może zarzucę tekstem z "Ostatniego smoka":
Dobro nigdy nie zginie,
Jeśli głosi je choć jeden człowiek.
Słowa nie zostaną zapomniane,
Jeśli powtarza je choć jeden głos.
Kodeks wiecznie jaśnieje,
Jeśli żyje choć w jednym sercu.
Dawny Kodeks
Jakieś wątpliwości??
PS. "Ostatni smok" będzie emitowany chyba w niedzielę na TVP2. Już się doczekać nie mogę . Polecam wszystkim . Zresztą, książkę też polecam .