Bardzo podoba mi się ta piosenka, mogę sluchać jej calymi dniami W tym watku chcialem zapytac Was jak Wy rozumiecie treść i przeslanie piosenki. Jak ją pierwszy raz uslyszalem to wydawalo mi sie, ze mowi ona o szczegolnej wiezi jaka maja z nim mieszkancy. Nie rozumialem jednak slow refrenu.... Ale po obejrzeniu teledysku (www.lady-pank.com.pl/nowyalbum dzial Multimedia) nie wiem juz zupelnie co myslec... Teledysk jest moim zdaniem jej dopelnieniem, ale wydaje mi sie teraz, ze ta piosenka jest o tych ktorzy nie cierpia tego miasta, chcieliby z niego uciec, a przyjechali tylko dlatego, ze zycie ich zmusilo... Zreszta sam juz nie wiem.... A jak Wy uwazacie (o ile ktos glebiej myslal nad tekstem tej piosenki)? Inna sprawa to jakze wielka prawdziwosc tekstu.....
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
Noid Gość
Wysłany: Czw 06 Sty, 2005 20:57
Piosenka również mi się bardzo podoba, ale tak głębiej nad jej sensem się nie zastanawiałem. Jednak zgadzam się, że tekst jest bardzo prawdziwy =]
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Ja na poczatku myślałam, ze to jak oni zakłądali zespół i było im ciężko. obecnie myślę, ze chłaopaka zostawiła dziewczyna i on za nią teskni. Treaz jakoś tej piosenki nie słucham bo mi sie źle kojarzy.
_________________ "Never let the fear of striking out keep from playing the game"