Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 17:25 co to jest? pomozcie mi!!!
Pomozcie mi... od jakiegos czasu nie daje mi zyc straszne swedzenie w miejscach intymnych do tego ta zolta wydzielina i pieczenie przy oddawaniu moczu... Chcem isc do ginekologa ale strasznie sie wstydze powiedziec o tym mamie, a sama nie wiem jak sie w tym polapac. Co zrobili byscie na moim miejscu?
To moze byc zakażenie układu moczowego albo tez zakażenie pochwy (przez "zolte" uplawy)
Ja bym ci jednak radzila porozmawiac z mama.
Nap. Tak:
Ty: Mamo...czytalam na Forum ze dziewczyny w moim wieku chodza juz do Ginekologa na Badanie,ja tez musze chyba isc..
Mama: Ale poco?
Ty: No zeby dowiedziec sie czy jestem zdrowa .To pujdziemy?
Mama : Dobrze kochanie,jak chcesz
Z moja Mama by zadzialalo ;P Sproboj!
_________________ .....
Ostatnio zmieniony przez AloneMoon dnia Sob 02 Kwi, 2005 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Wizyta u ginekologa na pewno nie należy do przyjemności, ale w twoim wypadku jest konieczna. A możesz napisać ile to mniej więcej trwa - im wcześniej pójdziesz , tym lepiej To może być jakies zapalenie, lub grzybica pochwy, więc jesli chcesz miec w przyszlosci dzieci to idz i sie nie wstydź! Co do tego, że wstydzisz sie powiedziec mamie- ona też jest kobieta i na pewno to zrozumie
profil mezczyzna, rozmowa w rodzaju zenskim = pomylka? nowa forma zycia? tranwestyta? bal przebierancow? choroba psychiczna? a moze jeszcze cos innego?
_________________ wszyscy maja podpis, mam i ja
tralalalal
Sum 41 rulez
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 20:33
lepiej pojsc i przezwyciezyc wstyd niz pozniej miec jakies problemy z tym.. z takimi infekcjami nie ma zartow, a ginekolog nie jest straszny, jak to kazdy lekarz, moze pierwsza wizyta jest troszke wstydliwa, ale zobaczysz ze jezeli wybierzesz dobrego lekarza, porozmawia z toba, bedzie mily, to zaraz zapomnisz o swoich obawach
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 21:13
jesli brałaś antybiotyki może być to przez antybiotyki (zazwyczaj po kuracji antybiotykowej tak jest)
polecam wizyte u ginekologa bąedź taki ejden krem ktorym sie smarowac bedziesz
czekaj jak on sie nazywał
w jednym temacie chyba KleO z rok temu polecałam
kurde nie pamietam, jak se rzypomne, napisze
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 21:31
Powinnaś iść do ginekologa, poniewaz moze to byc grzybica czy jak to tam sie nazywa cos z pochwa. Z tego moga wyniknac powazne choroby nie chce cie straszyc ale tak. Powinnas isc powiedz to mamie spokojcie ona tez byla kiedys w Twoim wieku i wie, ze roznie to bywa. To Twoja Mama nie wstydz sie.
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 22:20
powiedz mamie co sie dzieiej to cie zama do niego zaciagnie
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 23:01
Tego nie nalezy lekcewazyc. Po prostu podejdź do mamy i powiedz,że prawdopodobnie masz upławy i dla pewności lepie by bylo,gdybyście poszly do ginekologa.
A w profilu pewnie ma mężczyznę,bo sie pomyliła...
Weź pod uwagę to, że mama to też kobieta (no co ja nie powiem... hardkor), martwi się o Ciebie i chce dla Ciebie jak najlepiej! Nie wstydź się tego, bo nie warto. Kiedyś i tak będziesz musiała jej powiedzieć, więc lepiej odrazu idź do niej i z nią porozmawiaj, bo tego nie wolno lekceważyć i odkładać na później...
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 17:31
Wierzba... ten krem to nie przypadkiem CLOTRIMAZOLUM ? Bo wiem, że to właśnie jest na grzybice, świąd itp..
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2005 07:56
tak słońce to ten krem
dziękuje za uzupelnienie mojego posta : >
polecam kilkudniową terapię tym kremem (smarować rano i wieczorem albo nawet częściej) moze nawet tygodniową, jesli nie przejdzie, najlepiej wybrać się do lekarza.
Krem (maść w tubce) do kupienia w aptece, nie jest znowu taki drogi, jak bede wracac ze szkoly to moze sie przejsc i spytac.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..