Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005 14:32 Pigulki dopochwowe i prezerwatywa
Pozarłam sie wczoraj z kumpelą Która jest swięcie przekonana ze pigulek Pantex Oval dopochwowych siem znaczy nie mozna uzywać z prezerwatywą ... bo poporstu ja .... Ymm mogą zniszczyć ... JA za to od zawsze bylam przekonana ze obie te metody mozna stosować rownoczesnie ... u jak to w końcu jest ?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005 14:43
Pisalam juz o tym gdzies tutaj, czytalam jakis czas temu (w sensie taki czas, ze nie pamietam gdzie czytalam), ze nalezy sie wywiedziec - czy to aby nie tluste - jezeli tluste jest szansa, ze uszkodzi prezerwtywe - pani w aptece powinna wiedziec. Nie mam pojkecia, czy Patentexy sa tluste czy nie, ale z tego co mi sie wydaje to sie tyczylo raczej kremow, niz globulek.
Proponuje na strone producenta zajzec i przeczytac o srodkach ostroznosci i przeciwskazaniach.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005 14:55
DObra zawzielam sie
Wg durexa:
Czy globulki mogą uszkodzić Durexa?
Chciałabym wiedzieć, czy globulki dopochwowe używane jednocześnie z prezerwatywą uszkadzają w jakiś sposób prezerwatywę?
Wszelki spermicydy kupowane legalnie w aptece są na bazie nonoksynoli i nie powodują uszkodzenia prezerwatyw. Nie wolno stosować żadnych środków zwilżających pochwę na bazie oleju, ponieważ niszczą strukturę ścianki prezerwatywy - wyjątkiem są prezerwatywy z poliuretanu, których używa się w przypadku uczulenia na lateks.
Wg pharmindexu wlasnie Patyentexy zawieraja nonoksynol - czyli nie do konca jak napisalas i jak ja napisalam powyzej
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name