skończyłam 13 lat jestem dobrze rozwiniętą dziewczyną(168cm biust 75b)od ponad roku mam okres mój problem polega na tym że nie mam jeszcze owłosienia łonowego nawet jednego włoska czasami się tego wstydzę gdy na basenie obserwuje moje przebierające się kolezanki które wszystkie TO juz mają i są zdziwione że w moim wieku jeszcze TEGO nie mam mówią że im TO pojawiło sie około 2 lat temu czy naprawdę jest to możliwe.
dziewczyny proszę napiszcie kiedy pojawiło się u was owłosienie ile miałyście lat
czy ze mną jest wszystko ok
spójrz na to z tej strony: będziesz mogła ubierać bardziej skąpą bieliznę na basen, nad jezioro bez potrzeby golenia się poza tym spora część facetów woli skąpo "obrośnięte" łono kobiety. Poza tym jeszcze masz czas na to, aby włosy Ci urosły. Co tu dodać, ciesz się póki możesz
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2006 09:19
Ależ masz problem.... Akurat Tremere i Keeveek mają tutaj rację (Kurczę.... ; ) ), za rok, dwa lata twoje znajome będą narzekały, że mają owłosienie łonowe, bo się trza golić, bo to niewygoda, bo to coś tam - A Ty będziesz sobie paradować przed nimi bez niczego : P
Powinnaś iśc do lekaza. Jak już mocno dojrzewasz, a nie masz owłosienia, to powinien się tym zająć lekarz. Ale na pocieszenie powiem Ci ze inni mają rację. Posiadanie gęstych włosów łonowych nie jest przyjemne. Zwłaszcza, jak się ma basen w szkole, i co tydzień trzeba je przycinać.
masz 13 lat, za żadną cholerę nie musisz iść do lekarza. jak będziesz mieć 16 i całkowity brak włosów to raczej możesz, ale skoro miesiączkujesz to nie ma takiej potrzeby IMHO
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006 21:35
A moim zdaniem powinnas pojsc do lekarza. Okres masz ale zdarza sie tak ze dziewczyna miesiaczkuje a piersi czy wlosy lonowe wcale sie nie pojawiaja. To jest jakas choroba genetyczna ale nie pamietam jak sie nazywa. Leczy sie ja chyba u endykrynologa, ale najlepiej pojsc z tym do ginekologa on bedzie wiedzial co z tym zrobic. Co prwda masz jeszcze czas ale ja na twoim miejscu poszlabym tak na wszelki wypadek.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
A moim zdaniem powinnas pojsc do lekarza. Okres masz ale zdarza sie tak ze dziewczyna miesiaczkuje a piersi czy wlosy lonowe wcale sie nie pojawiaja. To jest jakas choroba genetyczna ale nie pamietam jak sie nazywa. Leczy sie ja chyba u endykrynologa, ale najlepiej pojsc z tym do ginekologa on bedzie wiedzial co z tym zrobic. Co prwda masz jeszcze czas ale ja na twoim miejscu poszlabym tak na wszelki wypadek.
Nie, to, to już są pierdoły. Nie martw się, to nie choroba. Jest to raczej uwarunkowane genetycznie...
Chciałabyś mieć włosy łonowe? Po co? To nic fajnego, ani seksi - no, może 40 lat temu było dżezi, ale nie teraz.