Ja jak i rowniez kilku innych podejzewam forumowiczow ma juz dosyc tematow w stylu :
"Czy jestem w ciazy jesli..."
"Czemu nie mam miesiaczki przeciez..."
"Co ze mna nie tak skoro..."
Proponuje wyznaczyc kilku ludzi, aby stworzyli kilka "artykolow" ktorych przeczytanie byloby OBOWIAZKOWE przy rejestracji sie na forum. Krotko i tresciwie zawarte by tam byly wszystkie odpowiedzi na te durne pytania, a jesli nadal tematy takie pojawialyby sie na forum, powinny byc od razu usuwane lub przynajmniej ich autorzy nagradzani powinni byc ostrzezeniem. Nie jestesmy ani ginekologami, ani lekarzami ani nawet nie mozemy stwierdzic niczego na podstawie danych, ktore przedstawiaja nam zazwyczaj autorzy takich postow. Dlatego moim zdaniem, tematy takie, z ktorych nic nie wynika powinny byc usuwane, gdyz jedynie zasmiecaja forum i niczego nie wnosza.
albo typu 'kiedy dostane' całkiem ok,ale sa w dziale 'dojrzewanie' przyklejone,ale ludzie nie zwracaja na to uwagi.A ludzie pewnie by nie czytali nic...Tak samo jak regulaminu,ale pomysl dobry ;]
hmm mozna pomyslec nad pewnym typem przymusu, nie wiem np 3 losowe pytania w odniesieniu do powyzszego tekstu albo cos takiego.
Albo po prostu zaznaczenie, ze tamaty, w ktorych poruszone zostana te problemy o ktorych w regulaminie pisze beda od razu usuwane, a autorzy dostaja ostrzezenie za nieprzestrzeganie regulaminu forum
Albo tak:
Przy logowaniu dodac punkt:
,,Prosimy o nie pisanie postow typu.......(w miejscu kropek dodacie to co chcecie aby nie pojawialo sie na forum)."
a do pozostałych to przeslac meilem lub na PW.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 11 Cze, 2005 20:31
weźcie pod uwage ze nie wszystko da sie zrobic,chyba ze Bozena wie jak
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 11 Cze, 2005 21:07
o pani widze jeden z mądrzejszych postów [to nie jest chamskie ani wredne uwaga:)] ale pomysł dobry z tym że jeżeli to jest dla tłuków to powinno byc w języku tłuków czyli zadawać tzn spisać te pytania które najbardziej sie przewijają coś w stylu okres mi sie spóźnia dwa dni czy to normalne? tak ponieważ srutututut bo w takich artykułach szukać sie nie chce
juz nie raz byly tu zamieszczane artykuly w odpowiednich dzialach, ale tak praktycznie to nigdy nie skutkowale ze wzgledu, ze i tak nikomu si enie chce tego czytac i kazdy i tak uwaza swoj problem za bardzo wyjatkowy.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
zauważcie, że takie tematy z reguły zakładają osoby nowe. Nie możecie im dawać od razu ostrzeżeń. Wystarczy dobry mod, który przenosiłby tego typu pytania do jednago tematu oczyszczonego z offtopów. Co prawda temat ten byłby jeden i wiecznie odświeżany, ale przynajmniej sensowny.
a dla autora pw: "ten temat poruszany był juz wielokrotnie. Proszę przeczytaj najpierw wszystkie powyższe odpowiedzi"
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
cóż... ktoś kto się decyduje na funkcję moda, musi sie liczyć z tym, że trochę czasu to kosztuje... Mi się wydawało, że właśnie o to chodzi: modzi pilnuja porządku w danym dziale, poświęcając na to swój czas
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
zgadzam sie z agag - taka jest rola moda....owszem mozna napisac w regulaminie danego forum , ze prosi sie o czytanie starych tematow bla bla....jesli kogos draznia tego typu powtarzajace sie tematy to przeciez moze w nich nie pisac - temat zostanie nie ruszony, ewentualnie mod poda link do danego tematu i zamknie, a do autora pw.....mod to prawa ale tez obowiazki....
Ja właśnie staram się robić porządek z takimi tematami...Albo zwyczajnie odpowiadam, no truno jak ktoś jest nowy przecież nie będzie od razu wszystkiego wiedział. Kiedyś podawałam pare linków do takich tematów i taki temat zamykałam, teraz ostatnio przystopowałam bo przeciez osoby nowe mają prawo się pomylić i nie będą wiedzieć, że temat zablokowany jest z tyłu...No ale trudno, w regulaminie mam zaznaczone, że będę blokować takie tematy i chyba znowu zacznę...