Wysłany: Nie 28 Sie, 2005 17:37 Świerzb,pranie,nie chce sie zarazić!HELP
Hej! Dzisiaj dowiedziałam się,że moja młodsza kuzynka zaraziła się świerzbem(najprawdopodobniej na basenie lub gdy bawiła sie z innymi dziećmi) :/ Mieszkała u mnie przez 2 tyg. więc i ja mogłam się zarazić! Czytałam teraz o tym w necie,i dowiedziałam sie,że osoby które miały kontakt z zarażonym muszą też poddać się leczeniu(jutro ide do dermatologa...) i powinny prać ubrania oraz pościel w temperaturze 95 stopni i dokładnie prasować w najwyższej temperaturze.No tak,ale co z kolorowymi ubraniami?Przeciez one wyblaknom!!! Co robić,może jest jakaś inna metoda na sterylizacje ubrań? HELP ME!!! Nie chce tego gó*w*na mieć!!!
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Nie 28 Sie, 2005 18:00
jesli jutro idziesz do dermatologa to sie go zapytaj jak sterylizowac rzeczy, ktorych nie mozna wygotowac, stosowac jakis silnych srodkow itp....byc moze sa jakies srodki odkazajace do kupienia w aptece, ktore mozna dodac do prania itp
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 28 Sie, 2005 18:07
Dzięki frigg,jesteś kochana Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły,to prosze pisać