Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005 09:57 dwóch chłopaków ...
siemka! mam taki problem .... dość typowy ... ale nie wiem co mam robic! podoba mi się dwóch chłopaków. jeden z mojej szkoły ... drugi o 2 lata starszy. Wiem że ja obojgu tez nie jestem obojętna. Od koleżanek nasłuchałam się że oni chodzą z dziewczyna tydzień i zrywaja a później ją obgadują. Mi się wydaje że tak nie jest. Jednego znam dobrze (tego starszego), drugiego mniej, ale już mówił że możemy się bardziej poznać. Nie wiem czy wogóle mam zaczynać z którymś z nich coś wiecej bo boję się jakie będą skutki. Podobają mi się obaj i do obydwu coś czuje ..... ale kogo mam wybrac ? Tego starszego czy młodszego? Jak mam odmówić jednemu z nich wiedzac ze nie jestem mu obojetna ? pomóżcie!
Którego wybierzesz to od Ciebie zależy...Od głosu Twojego serca Ale ja mówiąc szczeże wybrałabym tego starszego.A to co mówią inni to moga być plotki! A pozatym gdybyś z którymś juz była to mogłabyś zrobić coś dla niego że nie rzuciłby cię po tygodnu! Ale jest jeszcze jedna opcja! Otóż mozesz nie wybierać żadnego...I to chyba jej naj sesowniejsze wyjście Wtedy poszukukaj innego!
Ja uważam że lepiej mieć starszego niż młodzego,ale to tylko moja uwaga
No ja Ci na to pyatanie nie odpowiem, ale gdybyś wybrała tego młodszego to byłby w twoim wieku z twojej szkoły maiłabyś z nim lepszy kontakt, ale przy starszym czułabyś sie bezpiecznej, koleżanki Ci niedokuczały że masz jakiegoś kordubla jako chłopaka.
I NIE SŁUCHAJ PLOTEK !
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005 14:06
JAk napisała akasia, posłuchaj głosu swojego serca... a moze najpierw poznaj dobrze tego chłopaka w Twoim wieku, kiedy dowiesz sie o nim czegos wiecej bedzie ci łatwiej zdecydowac.
Napisałas,ze oboje nie są Ci obojętni ... rozumiem ale skkoro chcesz byc z jakims musisz wybrac.
powodzenia.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005 14:47 Re: dwóch chłopaków ...
girl_in_black napisał/a:
siemka! mam taki problem .... dość typowy ... ale nie wiem co mam robic! podoba mi się dwóch chłopaków. jeden z mojej szkoły ... drugi o 2 lata starszy. Wiem że ja obojgu tez nie jestem obojętna. Od koleżanek nasłuchałam się że oni chodzą z dziewczyna tydzień i zrywaja a później ją obgadują. Mi się wydaje że tak nie jest. Jednego znam dobrze (tego starszego), drugiego mniej, ale już mówił że możemy się bardziej poznać. Nie wiem czy wogóle mam zaczynać z którymś z nich coś wiecej bo boję się jakie będą skutki. Podobają mi się obaj i do obydwu coś czuje ..... ale kogo mam wybrac ? Tego starszego czy młodszego? Jak mam odmówić jednemu z nich wiedzac ze nie jestem mu obojetna ? pomóżcie!
Albo twoje koleżanki są zazdrosne i specjalnie Ci tak powiedziały, albo jest tak jak one mówią
Co do wybrania tego czy tamtego to my nic Ci nie możemy poradzić Musisz sama wybrać...
JAk napisała akasia, posłuchaj głosu swojego serca... a moze najpierw poznaj dobrze tego chłopaka w Twoim wieku, kiedy dowiesz sie o nim czegos wiecej bedzie ci łatwiej zdecydowac.
Napisałas,ze oboje nie są Ci obojętni ... rozumiem ale skkoro chcesz byc z jakims musisz wybrac.
powodzenia.
Ygufif? Czy ja wyglądam na Akasię? mam nadzieję że chodziło Ci o mnie bo rzadnej akasi tu nie widzę
A Ci chłopacy cię znają?
Rozmawiałaś z nimi kiedyś? Jeśli nie - to najpierw musisz z nimi spędzać dużo czasu poznać ich bliżej - jako koleżanka.
Ten, który jest milszy widać że jest z tobą na serio, nie przeklina, jest w twoim typie itp. jest dla ciebie odpowiedni. No bo wątpie żeby jakiś chłpoak był z tobą na serio skoro cię nie zna, a jak już by był.. to wątpie żebyście byli długo razem.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005 19:02
wytlumaczenie...nie przepraszaj wtedy kolesia
powiedz,że ci przykro,a on znajdzie inne.
Ja bym najpierw sie zaczela troche z mlodszym kumplowac bo starszego znasz
potem sie zastanowisz.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005 21:36
jezeli podoba ci sie 2 naraz to znaczy ze nie jestes w zadnym az tak bardzo zauroczona, gdybys byla w ktoryms sama bys dobrze wiedziala ktorego wybrac..
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 20:42
ajeczka11 napisał/a:
Agnieszka napisał/a:
powodzenia.
Ygufif? Czy ja wyglądam na Akasię? mam nadzieję że chodziło Ci o mnie bo rzadnej akasi tu nie widzę
Przejęzyczenie
Zgadzam się całkowicie z nasty_girl. Jednak z Twojego postu wynika,że nie znasz ich za dobrze a tymbardziej tego młodszego...Moim zdaniem powinnaś więcej czasu z nimi przegadać etc zanim "podejmiesz decyzję" :>
A Ci chłopacy cię znają?
Rozmawiałaś z nimi kiedyś? Jeśli nie - to najpierw musisz z nimi spędzać dużo czasu poznać ich bliżej - jako koleżanka.
Ten, który jest milszy widać że jest z tobą na serio, nie przeklina, jest w twoim typie itp. jest dla ciebie odpowiedni. No bo wątpie żeby jakiś chłpoak był z tobą na serio skoro cię nie zna, a jak już by był.. to wątpie żebyście byli długo razem.
Znam ich obu. Jak już wsominałam tego starszego znam troche bardziej. Wiele z nim rozmawiałam (chociażby całą pielgrzymkę z Miastka do Częstochowy<jakies 600 km> i nawet 2 razy szliśmy za reke ) ale ten drugi wydaje mi się fajniejszy. Moja przyjaciółka powiedziała mi że gadała z jego byłą dziewczyną (tego młodszego) no i ona jej powiedziała że jego jest ciężko zdobyć a jeśli jakaś dziewczyna mu wpadnie w oko to jemu jest ciężko zrobić pierwszy krok ale później juz idzie z górki. A wiem że nie jestem mu obojetna. Ja naprawde mam dylemat ... no ale cóż .... chyba jutro bede musiała pogadać na ten temat z bratem :p on ich zna powie mi moze którego wybrać .... ale ... boje sie że bede sie tak długo namyślać aż czas minie i obie strony zrezygnują ... :/ ach .... dzieki za wszelkie podpowiedzi pzdr! :*
No cóż.. ja miałam identycznie. Był jeden 18-latek i 15-latek (w moim wieku). 18-latek był zabójczo przystojny, znany na osiedlu, skate i w ogóle. 15-latek też niczego sobie, tyle, że mniej znany, mniej przystojny i mniej znany. Z 18-latkiem mi się gadało dobrze, z 15-latkiem też. I jak myślisz, kogo wybrałam? Jasne, że starszego. I wiesz jak to sie skończyło? Najpierw przytulanki, itd. a potem koniec. Po miesiącu.
Pozdrawiam.
P.S. Młodszy będzie z Tobą na pewno dłużej i on będzie Ciebie raczej bardziej kochał i w ogóle... starszy się szybko znudzi. :/ Chociaż to nie jest reguła. Moja kolezanka chodzi z o 3 lata starszym i są już razem ponad rok...
pzdr.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
- na początek- nie słuchaj koleżanek. One są tylko zazdrosne i chcą żebys wogóle z nikim nie nawiązywała jakiś przyjaźni czy czegoś więcej, zwłaszcza jeśli chodzi o chłopaka
- a moim zdaniem powinnaś wybrać chłopaka starszego. On ma juz jakieś doświadczenie i chyba starsi sa bardziej wierni ( nie zawsze ale często ) mmm... I jeśli byś kręciła z tym młodszym to inni będą ci w jakiś sposób dopiekać, czy obgadywać za plecami. Jesli natomiast nie widzisz tego starszego jeszcze bardziej za nim tęsknisz, a młodszy ci obrzydnie. Moim zdaniem _ STARSZY
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 10:51
Nie kierujcie się wiekiem, bo to nie on ma znaczenie, lecz dojrzałość danego osobnika. :/ Nie można szeregować, że młodszy mniej może, starszy więcej, ale jest np. zły...
Nyo, ale... Po części podzielam zdanie nasty_girl, że żadnego tak naprawdę nie "kochasz". Proponuję póki co wstrzymać się od decyzji, zobaczyć tak "z boku" jak się zachowują przy kolegach, przy Tobie, ogólnie itd.
Ale... moim zdaniem to najlepiej nie wiązać się z żadnym z nich (choć to może być trudne), bo gdy się zwiążesz, cały czas będziesz myślała o tym drugim, co on by zrobił, jaki by był - co by było gdyby...