Wysłany: Wto 16 Sie, 2005 21:08 Trzeci Ogólnopolski zlot fanów NINTENDO
Już po raz trzeci Świat N ma przyjemność zaprosić każdego miłośnika elektronicznej rozrywki na najciekawsze wydarzenie roku w naszej branży. GameOnly jak zawsze obejmie patronat medialny nad tą imprezą. Trzy dni wypełnione najprzeróżniejszymi atrakcjami takimi jak:
- konkursy gier,
- turnieje sportowe na świeżym powietrzu,
- rozmowy z zaproszonymi gośćmi,
- prezentacje najnowszych produkcji prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni,
- przygody RPG,
- pokazy specjalne,
- wspólny piknik i ognisko,
- prelekcje,
- karaoke,
- gry rytmiczne
a także wiele, wiele innych.
Gry video są obecnie jednym z największych przemysłów rozrywkowych na Świecie. W Stanach Zjednoczonych dochody z tego rynku przekroczyły już 7 mld dolarów rocznie i obecnie przewyższają wpływy z rynku filmowego. Rozrywkę elektroniczną jako ulubioną formę spędzania wolnego czasu deklaruje tam niemal jedna trzecia ludzi - więcej niż kino i telewizję razem wzięte. Na całym Świecie imprezy poświęcone grom video przyciągają w tej chwili porównywalne ilości osób odwiedzających, do tych poświęconych tak popularnym dziedzinom kultury, jak film czy muzyka rozrywkowa. W Polsce właśnie Zlot Fanów Nintendo jest prekursorem tego ruchu.
Tegoroczna edycja imprezy będzie przełomowa jako pierwsza w kraju tego typu o tak dużym zasięgu i skali przedsięwzięcia. Organizatorzy chcą przez nią także pokazać uaktualniony wizerunek gracza, którego oprócz rozrywki obchodzą także inne, cierpiące osoby. Ludzi, którzy chcą - i potrafią - bezinteresownie pomagać. Zdecydowali się więc na współpracę z Hospicjum dla dzieci im. ks. Józefa Tischnera, które stworzyło pierwsze domowe hospicjum w Małopolsce. Mamy nadzieję, że dzięki szczodrości sponsorów oraz uczestników imprezy, zapamiętana ona zostanie nie tylko przez graczy bawiących się na niej, ale także przez dzieci, którym wpływy ze zlotu pozwolą skorzystać z pomocy Hospicjum.
Impreza odbędzie się w dniach 26 - 28 sierpnia w Krakowie lub Dobczycach (trwają ostateczne ustalenia). O szczegółach dotyczących przebiegu zlotu oraz pełnej liście atrakcji organizatorzy będą informować na bieżąco na stronie www.swiatn.pl/zlot3. Tymczasem mamy nadzieję, iż zobaczymy się z Wami w ten wyjątkowy, ostatni weekend sierpnia. Rezerwujcie więc czas, resztę obiecują załatwić już organizatorzy.
Hm, w sumie bym poszła. Sprzęty Nindtedo to dla mnie bajer ^^ Niestety, włącza się leń, który nie pozwala mi iść. Ogólnie impreza ciekawa.
warto! warto! zloty N rox! a ten już jest szczególny - bo możliwe [ale ciii bo nie wiadomo], że N zaprezentuje swojego next-genika :] jeno to dobczyce pod krakowem wiec mam bliziutko ;D
Buahahahaha - zlot był zaje*isty :DDD foty jakie zrobiłem [i kilka, na ktorych ja jestem - nie przeze mnei robione] zaraz ukarzą się w topicu zdjęciowym xD
/http://www.masternail.pl/zfn3 -> zdjęcia ze zlotu