Wysłany: Nie 26 Cze, 2005 14:52 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam 11 lat i włosy pod pachami.Nadchodzi lato i ja wstydze nosić bluzki bez rękawów itp.Wiem ,że można je zgolic maszynką,depilatorem lup specjalnym plastrem .Tylko jak poprosic o zgolenie mame lub siore a moja siora ma 20 latek.POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!
to nie wstyd poprosic mame czy siostre o taka rzecz. przeciez one tez kiedys pierwszy raz sie golily. ;)
proponuje jednak, zebys sama sprobowala sie ogolic, to nic strasznego ani trudnego. pod pacha sie raczej napewno nie zatniesz. jesli twoj tata uzywa pianki to uzyj jej, a jesli nie, to ogol sie 'na mydlo'. ;]
jesli jednak wolisz sama nie ryzykowac, po prostu powiedz mamie, ze masz wlosy pod pachami i chcialabys je ogolic, ale niezabardzo wiesz jak. napewno zrozumie. ;]
no to powodzenia.;p
sama spróbuj [to nic trudnego, jakby ci się może wydawało] , albo jeśli już koniecznie to odpada, to po prostu powiedz mamie, żeby ci pomogła, chyba, że wolisz siostre... no jak wolisz. ale możesz zrobić to sama, to naprawdę nic trudnego :]
powodzenia :]
_________________ Gdy wyschnie źródło gwiazd
Będziemy świecić nocom
Gdy skamienieje wiatr
Będziemy wzruszać powietrze
Zbigniew Herbert "Napis"
Ja tam sam sie ogolilem (niedawo) pierwszy raz, nikogo nie pytalem tylko poszedlem do sklepa, kupilem jednorazowke, nabralem troche pianki od taty i sie ogolilem na twarzy(ale sie wtedy pocialem )
jja za pierwszym razem sie nawet bez pianki ogolilam i do tej pory jej nie uzywam.
Ale i tak ostatnio zaczelam depilotorem sobie golic, bo mnie juz wkurzalo, jak codziennie odrastaly, robily sie sztywne i drapaly.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
na nogach to ja tez uzywam depilatora
ale nogi a pachy no to juz jest roznica. Bez pianki raczej nie gole, no chyba, ze nie mam jej akurat pod reka, a musze za chwile wyjsc w spodnicy czy spodenkach. No to wtedy raczej nie mam wyboru, bo depilatorem to dobra godzina schodzi i sa jeszcze czerwone kropki przez 12h.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!