witam!
mam 2 pytanka, a więc:
najpierw opiszę sytuacje:
mam 16 lat; 160 wzrostu (już od jakiegoś czasu nie rosnę, więc chyba nie urosnę więcej...); waże 43 kg (wiem, że mało, ale mam szybką przemianę materii... jem naprawdę normalnie, a...); pierwszy okres dostałam w 6 kl.; mój biust to 70A nawet nie jest jestem płaska... wydaje mi się, że przez gimnazjum biust wcale mi nie urósł... czy to znaczy, że już mi nie urośnie nie marzę o jakimś mega dużym, ale myślę, że porządne A lub B by mi wystarczyło.... wiecie jaki miałam problem, np. z wyborem sukienki na komers z gorsetem od razu odpadała... bikini to samo... 16-letnia dziewczyna kompletnie płaska... patrzę na 6-klasitki, które mają więcej ode mnie i jak ja się wyedy czuję co zrobić żeby mi urósł biust...
drugie pytanie -
czy są w liceum badania okresowe
pozdrawiam
_________________ Czy Wasze życie jest równie pokręcone jak moje???
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 30 Sie, 2006 19:46
No to ja ci powiem tylko, żebyś się nie martwiła, za duży biust będziesz mieć to też będzie ci ciężko.. ja np nie mogłam dla siebie znaleść gorsetu na studniówkę..
no niby rosnie sie do ok 18-tego roku zycia wiec zapewne twoj biust sie powiekszy. jesli ci to bardzo przeszkadza to moze wybierz sie do ginekologa po jakies tabletki hormonalne.
takze w "JOY'u" ostatnio widzialam dwie reklamy tabletek powiekszajacych biust : "beauty builders" i "Nivelazione" wiec moze to cos by pomoglo?
ja nie wiem co te tabletki daja bo ja takich nie uzywam bo mi raczej to nie potrzebne;) a ze widzialam akurat reklame to moze warto by sprobowac? chociaz nie wiem...
dlateo mowie ze nie wiem czy to dziala bo za bardzo nie wierze w cuda;] ale np. uzywalam herbatki "slim figura" ktora tez byla reklamowana i uwazam ze zdala egzamin i dziala;] wiec kto wie moze i te tabletki dzialaja;] jesli nie sprobuje to sie nie przekona;] a tv market to toszke inna bajka;]
Jak jakiś medykament jest reklamowany, to musi być dostępny bez recepty. Więc na pewno to nie są jakieś hormony czy inne poważne środki, ale jakiś lek lub suplement diety mający taką samą skuteczność jak witaminki
smutna napisał/a:
uzywalam herbatki "slim figura" ktora tez byla reklamowana i uwazam ze zdala egzamin i dziala;]
Jeśli zamiast jeść pije się herbatę (żadnych wartości odżywczych, głównie woda), to nic dziwnego, że się chudnie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Czw 31 Sie, 2006 18:20
nasty_girl napisał/a:
No to ja ci powiem tylko, żebyś się nie martwiła, za duży biust będziesz mieć to też będzie ci ciężko.. ja np nie mogłam dla siebie znaleść gorsetu na studniówkę..
za duży źle, a za mały jeszcze gorzej.
Hmmm, a co na to twoja mama? Najlepiej żebyś jednak udała się do ginekologa - może on coś poradzi.
Nooo więc Domi ... napierw żeby tak siebie osądzać to spójrz na mamę wypytaj sie czy ona też tak miała w twoim wieku może też przeszła to co ty teraz przechodzisz?? AAaaa zresztą jeśli twoja mama ma duży biust to ty powinnaś mieć przybliżony rozmiar do niej .... takie rzeczy też dziedziczymy po matce A jeśli to cię nie uspokaja to po ciąży będziesz miała taki biust jaki będziesz chciała i zobaczysz jak sie z tym czujesz. Pamiętaj małe jest piękne. Co do tych tabletek itp. to jedna wielka bujda po co faszerować się takimi prochami jak można z tym spokojnie żyć.. biust jak biust dżizyz !! Jest jeszcze jedna opcja : iść do fast food-u najeść się do syta i tak parę dni z rzędu wtedy sie przytyje a biust wraz razem z nim. Tyle że są skutki uboczne.. sama wiesz o jakie chodzi ....
Jest jeszcze jedna opcja : iść do fast food-u najeść się do syta i tak parę dni z rzędu wtedy sie przytyje a biust wraz razem z nim. Tyle że są skutki uboczne.. sama wiesz o jakie chodzi ....
Ja nie wiem, ale faktycznie mam duży biust od jedzenia.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
wiesz co lepiej idz do lekarza. chyba ginekologa ja tam tego nie wiem. bo niektore kobiety zostaja bez biustu. a tobie lekarz moze przepisac jakies chormony czy cos na pewno bedzie OK trzymaj sie :*