| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Czy to prawda ??
Autor Wiadomość
laniade Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 14:23   Czy to prawda ?? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hajka ludziska !! Wink
Więc mam pewien problem...
"czy to prawda, że jak mamy okres to powinyśmy dużo pić ?? !! Bo wtedy jak to wydalamy to więcej nam ta krew się wylewa naraz i mamy krócej okres a nawet mniej bolesny ?? czy to prawda?? Nie powiem gdzie i od kogo to usłyszałam, ale jestem strasznie ciekawa czy toprawda bo jeśli tak to bedę pić wody hektolitrami Wink

Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 14:58   

Szczerze to nie słyszałam o takim czymś ale napewno nie zazkodzi jak sie malo pije, a podczas okresu można się odwodnic jak sie pije za mało ;P
Powrót do góry
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 15:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Podczas miesiączki nie wylewa nam się żadna krew tylko resztki złuszczonej ścianki macicy.
2. Woda, którą pijemy nie przedostaje się do macicy, a mocz wydala się inną drogą, więc wydzielina nie może nam się przez to wylewać szybciej.
Oczywiście dobrze pić podczas okresu dużo wody, ale nie wpłynie to raczej na intensywność okresu.

Ostatnio zmieniony przez Ona89 dnia Sro 19 Paź, 2005 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 15:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ze trzeba pic tez nie slyszalam, ale bardziej chce mi sie pic ;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 16:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podczas okresu to bardziej woda jest zatrzymana w organizmie Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no nie wiem jak to jest, ja zawsze duzo jem, duzo pije, i czuje sie wieksza
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:36   

Ona89 napisał/a:
1. Podczas miesiączki nie wylewa nam się żadna krew tylko resztki złuszczonej ścianki macicy.

wraz z krwia. Wink

pic duzo nie trzeba, chyba ze ktos chce. natomiast trzeba wzbogacac diete o produkty bogate w zelazo (to wiadomo, mieso, a z roslin: strączkowe, pestki dyni, ziarno sezamu, kakao, suszone owoce, wzbogacone platki zbozowe, zielnina, cukier, imbir itp.), kwas foliowy (zielone warzywa) i witamine C (warzywa i owoce), ktora wspomaga przyswajanie zelaza.
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:51   

Wegetarianki gdy maja okres to musza jesc duzo tych roslin co maja w sobie zelazo tak btw Razz
mi jakos sie nie chce w 'te dni' pic :>
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 19 Paź, 2005 18:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zelazo owszema le to nie tylko ludzie vege Wink

Ja nie zauwazyłam rowniez zeby mi sie bardziej pic chcialo Razz

fakem jest ze czuje sie nieswojo Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
laniade Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 20 Paź, 2005 13:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sorry dziewczyny mam nasteony problem wiec... dzisiaj mam siatkowke a jestem lekko pzeziebiona i na dodatek mam okres ale to ze okres jest to przezyje ale sie boje ze jak pojde na ten teraning to sie jesczez gorej doprawie i nie wiem co robic aa baaardzo mi zalezy zeby isc o dopiero co mnie przyjal a tu mnie nie bedzie na drugim treningu blagam pomozcie co zrobic lepiej siedziec w domq czy pojsc na trening i po prostu starac sie zeby sie nie meczyc ?? Crying or Very sad

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 20 Paź, 2005 16:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zdrowie najwazniejsze.. no niestety, nie mozesz ryzykowac, a trener powinien zrozumiec
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 20 Paź, 2005 21:57   

Musisz mu wytlumaczyc sytuacje i dodac ze ci bardzo przykro ale ci na tym zalezy wiec postarasz sie wrocic do formy szybko ^^ skoro masz jakies chociaz lekkie przeziębienie to wiadomo:musisz brac leki,a jak nie bierzesz zadnych to duzo owocow [witamina c],sokow..
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 20 Paź, 2005 23:02   

Mysle, ze trener na pewno zrozumie, atak pozatym skoro mas zokrs to chyba nie mozesz skakac nie? tak mi sie wydaje
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 21 Paź, 2005 07:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

skakac mozna, jak zreszta inne cwiczenia, moze jedynie odczywac dyskomfort, no ale okres w niczym nie przeszkadza;p
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 21 Paź, 2005 10:47   

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=1694&highlight=%E6wiczenie
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu