Hajka ludziska !!
Więc mam pewien problem...
"czy to prawda, że jak mamy okres to powinyśmy dużo pić ?? !! Bo wtedy jak to wydalamy to więcej nam ta krew się wylewa naraz i mamy krócej okres a nawet mniej bolesny ?? czy to prawda?? Nie powiem gdzie i od kogo to usłyszałam, ale jestem strasznie ciekawa czy toprawda bo jeśli tak to bedę pić wody hektolitrami
_________________ "Wiem, że nic nie wiem"
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 14:58
Szczerze to nie słyszałam o takim czymś ale napewno nie zazkodzi jak sie malo pije, a podczas okresu można się odwodnic jak sie pije za mało ;P
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 15:06
1. Podczas miesiączki nie wylewa nam się żadna krew tylko resztki złuszczonej ścianki macicy.
2. Woda, którą pijemy nie przedostaje się do macicy, a mocz wydala się inną drogą, więc wydzielina nie może nam się przez to wylewać szybciej.
Oczywiście dobrze pić podczas okresu dużo wody, ale nie wpłynie to raczej na intensywność okresu.
Ostatnio zmieniony przez Ona89 dnia Sro 19 Paź, 2005 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:16
no nie wiem jak to jest, ja zawsze duzo jem, duzo pije, i czuje sie wieksza
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:36
Ona89 napisał/a:
1. Podczas miesiączki nie wylewa nam się żadna krew tylko resztki złuszczonej ścianki macicy.
wraz z krwia.
pic duzo nie trzeba, chyba ze ktos chce. natomiast trzeba wzbogacac diete o produkty bogate w zelazo (to wiadomo, mieso, a z roslin: strączkowe, pestki dyni, ziarno sezamu, kakao, suszone owoce, wzbogacone platki zbozowe, zielnina, cukier, imbir itp.), kwas foliowy (zielone warzywa) i witamine C (warzywa i owoce), ktora wspomaga przyswajanie zelaza.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:51
Wegetarianki gdy maja okres to musza jesc duzo tych roslin co maja w sobie zelazo tak btw
mi jakos sie nie chce w 'te dni' pic :>
Sorry dziewczyny mam nasteony problem wiec... dzisiaj mam siatkowke a jestem lekko pzeziebiona i na dodatek mam okres ale to ze okres jest to przezyje ale sie boje ze jak pojde na ten teraning to sie jesczez gorej doprawie i nie wiem co robic aa baaardzo mi zalezy zeby isc o dopiero co mnie przyjal a tu mnie nie bedzie na drugim treningu blagam pomozcie co zrobic lepiej siedziec w domq czy pojsc na trening i po prostu starac sie zeby sie nie meczyc ??
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 16:39
zdrowie najwazniejsze.. no niestety, nie mozesz ryzykowac, a trener powinien zrozumiec
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 21:57
Musisz mu wytlumaczyc sytuacje i dodac ze ci bardzo przykro ale ci na tym zalezy wiec postarasz sie wrocic do formy szybko ^^ skoro masz jakies chociaz lekkie przeziębienie to wiadomo:musisz brac leki,a jak nie bierzesz zadnych to duzo owocow [witamina c],sokow..
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 23:02
Mysle, ze trener na pewno zrozumie, atak pozatym skoro mas zokrs to chyba nie mozesz skakac nie? tak mi sie wydaje