| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
HONOR
Autor Wiadomość
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Pią 13 Sty, 2006 01:16   HONOR Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Temat ogółem znany, ale mimo wszystko jeszcze nie poruszany na tym forum. Honor była to kapela metalowa, która gra piosenki o treściach [jak to się ładnie oficjalnie nazywa] radykalnie narodowych. Jej wokalistą był Maciej "Szczery" Szczerski, który zginął w wypadku samochodowym w Sierpniu tego roku. Nie owijając w bawełne: są to skinheadzi grający nazimetal. Jednakże nie wszystkie ich piosenki są równie przesiąknięte nazistowską ideą. Niektóre z nich [a nawet więcej niż niektóre] są zwyczajnym wyrazem patriotyzmu i zamiłowania do ojczyzny. Ich piosenki niosą treści antyanarchijne, antykomunistyczne, antylewackie, a czasem antysemickie i rasistowskie. Twierdzą oni, iż państwo powinno wrócić do stanu, kiedy to człowiek sam mógł wybierać sobie religie [pogaństwo], oraz uważają, że nie powinno się sprzeciwiać naturze [chociażby poprzez homoseksualizm].

Honor jest jednym ze sztandarowych zespołów [obok takich formacji jak Agressiva 88] promowanych przez międzynarodową organizację 'Blood&Honour'. Osobiście bardzo lubię ten zespół. Ich piosenki wpadają w ucho i docierają do mnie. Chociaż niektóre treści wydają mi się być niepoprawne, a czasem nawet śmieszne, to twierdzę, że jest to warty do posłuchania zespół, którego teksty powinno się przemyśleć i wyciągnąć z nich jakieś wnioski dla siebie. Aż żal, że Szczerski już nie żyje, bo był naprawde świetnym muzykiem (sam tworzył teksty i sam je śpiewał). A co wy o nich myślicie?

(PROSZĘ ZACHOWAĆ SOBIE KOMENTARZE NA TEMAT ICH IDEAŁÓW I POGLĄDÓW, GDYŻ ZESPÓŁ TEN INTERESUJE MNIE TERAZ TYLKO I WYŁĄCZNIE Z MUZYCZNEGO PUNKTU WIDZENIA)

Numer Gadu-Gadu
8989120
vaust Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 03 Lut, 2006 22:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmmm Honor .. Agressiva88 ... to jest muzyka Smile ... miodzio ... nie jestem naziolem, ale nie jednokrotnie widzac co sie dzieje w moim kraju .. recznie bym pare rzeczy zalatwil ... ciezkie jest zycie w tym kraju ... w piosenkach honoru jest moc, ktora daje sile by zyc ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Anja_ Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 24 Lis, 2006 12:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Za same teksty mają u takiego minusa, ze raczej nie sięgnę po nich, chociaż przesłuchałam parę kawałków ... i wokalista ma głos kichowaty
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu