| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Mam poważny problem!
Autor Wiadomość
Łucja_15
Gość
PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 15:22   Mam poważny problem!

Mam takie pytanko i problem zarazem. Chce sie dowiedzieć kiedy przestaje rosnąć biust? Bo ja się boje że mi już przestał...
Moze najpierw wam powiem ze mam prawie (malo brakuje) 15 lat! A w biuście dopiero 72 cm!! Nawet zerówka troche zwisa...jak zaczal mi rosnąć biust to jak każda dziewczyna tam gdzie są sutki było można wyczuć "kuleczki" które sprawiały że najmniejszy dotyk bolał...a teraz tych kuleczek nie mam! I mnie już tam nic ie boli! Martwie się, czy oby nie przestał mi rosnąć biust?! Przynam sie ze sobie wypycham nieco stanik...no bo jak to wygląda 15-latka z za dużą zerówką?! A moze to przez wypychanie mi nie rosną piersi??
Licze że mi szybko pomożecie...i z góry dzięki!
papa
Przejdź na dół
Narvana Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 16:19   ...... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to zależy chyba (a raczej też) od tkanki tłucszczowej. Ja mam 14 lat a w biuście...hmm...76 też nie za dużo...co do ciebie to może po prostu jesteś juz fazie końcowej w której już biust się uksztaltował. wielkosc biustu zalezy od tkanki tluszczowej wiec jesli jests CHUDA ostaraj sie przybrac na wadze...
nie wiem czt dobrze mowie ale kto wieee..... Laughing

20 luty 1967- 5 kwiecień 1994
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2192645
Łucja_15
Gość
PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 17:31   

Chciałam powiedzieć że nie jestem szczupła...przy wzroście 155,5 waże 44kg. To nie jest aż tak mało...nierozumiem...czemu mój biust jest taki mały?! Zawsze marzyłam o dużych (przynajmniej miseczka B) piersiach, zaś los płata mi figla i biustu nie mam wogóle! Jak wspomniałam wcześniej nawet zerówka jest za duża.

Dzięki Narvana za odpowiedź i czekam na inne opinie.
papa
Powrót do góry
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 17:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm szczerze powiedzawszy, to nie mam pojęcie czemu... ale nie wydaje mi się, zeby to zalezało od tkanki tłuszcowej. Przynajmniej nie w jakimś znacznym stopniu. Ale jak Deg przyjdzie to ci pewnie powie... Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 17:52   biust Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

KWestia tkanki tłuszczowej i genetyki. Zauważyłaś napewno że chude ososby maja mały biust a grube duzy (najczęsciej). Postaraj się troche przytyć to ilośc tkanki tłuszczowej w biuście zwiększy ci sie. Druga sprawa to sprawa genetyki: jeśli twoi rodzice wolno dojrzewali a matka ma mały biust to ty zapewne masz to po niej. Nie napisałaś czy twoi rodzzice wolno djrzewali czy szybko i czy twoja mama ma duzy biust. Nie napisałas tez czy masz okres. Jesli jeszce go nie masz to napewno biust sporo zdązy ci urosnąć.

Numer Gadu-Gadu
730730
Łucja_15
Gość
PostWysłany: Wto 14 Paź, 2003 18:48   

No więc dziewczyny, mam okres. Moja mama nie ma zaduzego biustu bo miseczka A, jednak dojrzewali raczej szybko...w moim wieku mama już miała biust. A ja jeszcze go nie mam...
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 18 Paź, 2003 16:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Urody niestety (a może na szczęście) nie możemy sobie wybrać. Jedni mają duży biust, inni mały. Najlepiej mają się Ci, którzy mają średni, bo nie mają na co narzekać Wink.

Biust zwykle rośnie tak do 18 roku życia, ale może się zmieniać przez całe życie. Jak już zdążyłaś się dowiedzieć - wiele zależy od grubości tkanki tłuszczowej.

Nie sądzę, abyś w przyszłości miała ogromny biust - na to szans raczej nie masz. Natomiast masz szansę na powiększenie biustu. Pewnie za rok, dwa nabierze krąglejszych kształtów i będziesz z niego bardziej zadowolona.

Dojrzewanie tylko w książkach wygląda tak samo u wszystkich. Jest to sprawa wysoce indywidualna - jednych najpierw atakuje miesiączka, innych wielkie owłosienie jeszcze innych spory wzrost. Życie to nie książka - tutaj kazdy jest trochę inny.

Gość
PostWysłany: Sob 10 Sty, 2004 22:35   

ej jak to sie mierzy biust ja nie wiem mówicie ze macie 72-73 w biuscie jak wy to obliczacie
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 10 Sty, 2004 23:07   

mierzymy to gościu:) bierzesz miarkę i obwijasz ja sobie w biuscię (jakby to tak nazwać) i patrzysz ie cm tam masz Smile i po kłopocie
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 00:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeszcze dodam, że "w biuście" to znaczy miara musi przechodzić na sutkach. A drugą zasadniczą miara jest miara pod biustem. Dzięki nim ustala się wielkość stanika.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 13:49   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Łucja_15 napisał/a:
Chciałam powiedzieć że nie jestem szczupła...przy wzroście 155,5 waże 44kg. To nie jest aż tak mało...

To jest za mało. ja mam 161 i waże 49 kg. Myśle że to jest główną przyczyną tweoich małych pietrsi...piersi to tkanka tłuiszczowa a jeśłi nie masz jej na nogach, brzuchu itp. to w piersiach też nie . to normalne, druga sprawa to genetyka ...powiedziałaś że twoja mama ma małe piersi wię ty też takie masz. Jeśli troche przytyjesz i poczekasz kilka lat będziesz miała napewno piersi rozmiaru A takie jak twoja mama. Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony przez Gościówa dnia Sro 14 Sty, 2004 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
730730
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 19:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eh...
Ludzie proszę nie zadawajcie już takich pytań. Ostatnio bardzo duzo jest postów na ten temat. Na samej górze topików "dojrzewanie" jest jeden ważny "przeczytaj zanim coś napiszesz". Jest tam super wyszukiwarka wystarczy,ze wpiszesz słowo BIUST a już masz pełno odpowiedzi. A żeby Wam życia nie utrudniać podam jeden link. http://www.dzieci.best.pl/forum/viewtopic.php?t=2394

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 22:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

chciałąbym powiedizec, że jeżeli któraś z was ma miary swego biustu, bioder, pasa i takich tam to żeby obliczyć swój rozmair wystarczy wejśc pod ten link www.triumph.pl wejśc pod zakładkę /porady/twój rozmiar i potem podać swoje wymiary, a mierzymy biust jak i pod biustem i wogóle biorąc do ręki metr obwiązując się po prostej linii dookoło (na przykład dookoła biustu przy sutkach) i patrzymy ile mamy, oczywiście nie ściskamy.....

Numer Gadu-Gadu
2891618
Madzialena Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 03 Lut, 2004 13:45   a ja Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja mam 10 i miseczke 75 aa najwjększy biust w wszystkich 4 klasach Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Smile Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 03 Lut, 2004 15:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może we wszystkich z twojej szkołySmile moja koleżanka ma w biuście 77:)

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3530726
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu