Wysłany: Wto 14 Paź, 2003 15:22 Mam poważny problem!
Mam takie pytanko i problem zarazem. Chce sie dowiedzieć kiedy przestaje rosnąć biust? Bo ja się boje że mi już przestał...
Moze najpierw wam powiem ze mam prawie (malo brakuje) 15 lat! A w biuście dopiero 72 cm!! Nawet zerówka troche zwisa...jak zaczal mi rosnąć biust to jak każda dziewczyna tam gdzie są sutki było można wyczuć "kuleczki" które sprawiały że najmniejszy dotyk bolał...a teraz tych kuleczek nie mam! I mnie już tam nic ie boli! Martwie się, czy oby nie przestał mi rosnąć biust?! Przynam sie ze sobie wypycham nieco stanik...no bo jak to wygląda 15-latka z za dużą zerówką?! A moze to przez wypychanie mi nie rosną piersi??
Licze że mi szybko pomożecie...i z góry dzięki!
papa
to zależy chyba (a raczej też) od tkanki tłucszczowej. Ja mam 14 lat a w biuście...hmm...76 też nie za dużo...co do ciebie to może po prostu jesteś juz fazie końcowej w której już biust się uksztaltował. wielkosc biustu zalezy od tkanki tluszczowej wiec jesli jests CHUDA ostaraj sie przybrac na wadze...
nie wiem czt dobrze mowie ale kto wieee.....
Chciałam powiedzieć że nie jestem szczupła...przy wzroście 155,5 waże 44kg. To nie jest aż tak mało...nierozumiem...czemu mój biust jest taki mały?! Zawsze marzyłam o dużych (przynajmniej miseczka B) piersiach, zaś los płata mi figla i biustu nie mam wogóle! Jak wspomniałam wcześniej nawet zerówka jest za duża.
Dzięki Narvana za odpowiedź i czekam na inne opinie.
papa
Hm szczerze powiedzawszy, to nie mam pojęcie czemu... ale nie wydaje mi się, zeby to zalezało od tkanki tłuszcowej. Przynajmniej nie w jakimś znacznym stopniu. Ale jak Deg przyjdzie to ci pewnie powie...
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
KWestia tkanki tłuszczowej i genetyki. Zauważyłaś napewno że chude ososby maja mały biust a grube duzy (najczęsciej). Postaraj się troche przytyć to ilośc tkanki tłuszczowej w biuście zwiększy ci sie. Druga sprawa to sprawa genetyki: jeśli twoi rodzice wolno dojrzewali a matka ma mały biust to ty zapewne masz to po niej. Nie napisałaś czy twoi rodzzice wolno djrzewali czy szybko i czy twoja mama ma duzy biust. Nie napisałas tez czy masz okres. Jesli jeszce go nie masz to napewno biust sporo zdązy ci urosnąć.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Łucja_15 Gość
Wysłany: Wto 14 Paź, 2003 18:48
No więc dziewczyny, mam okres. Moja mama nie ma zaduzego biustu bo miseczka A, jednak dojrzewali raczej szybko...w moim wieku mama już miała biust. A ja jeszcze go nie mam...
Urody niestety (a może na szczęście) nie możemy sobie wybrać. Jedni mają duży biust, inni mały. Najlepiej mają się Ci, którzy mają średni, bo nie mają na co narzekać .
Biust zwykle rośnie tak do 18 roku życia, ale może się zmieniać przez całe życie. Jak już zdążyłaś się dowiedzieć - wiele zależy od grubości tkanki tłuszczowej.
Nie sądzę, abyś w przyszłości miała ogromny biust - na to szans raczej nie masz. Natomiast masz szansę na powiększenie biustu. Pewnie za rok, dwa nabierze krąglejszych kształtów i będziesz z niego bardziej zadowolona.
Dojrzewanie tylko w książkach wygląda tak samo u wszystkich. Jest to sprawa wysoce indywidualna - jednych najpierw atakuje miesiączka, innych wielkie owłosienie jeszcze innych spory wzrost. Życie to nie książka - tutaj kazdy jest trochę inny.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Nie 11 Sty, 2004 00:37
Jeszcze dodam, że "w biuście" to znaczy miara musi przechodzić na sutkach. A drugą zasadniczą miara jest miara pod biustem. Dzięki nim ustala się wielkość stanika.
Chciałam powiedzieć że nie jestem szczupła...przy wzroście 155,5 waże 44kg. To nie jest aż tak mało...
To jest za mało. ja mam 161 i waże 49 kg. Myśle że to jest główną przyczyną tweoich małych pietrsi...piersi to tkanka tłuiszczowa a jeśłi nie masz jej na nogach, brzuchu itp. to w piersiach też nie . to normalne, druga sprawa to genetyka ...powiedziałaś że twoja mama ma małe piersi wię ty też takie masz. Jeśli troche przytyjesz i poczekasz kilka lat będziesz miała napewno piersi rozmiaru A takie jak twoja mama. Pozdrawiam!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ostatnio zmieniony przez Gościówa dnia Sro 14 Sty, 2004 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 11 Sty, 2004 19:54
Eh...
Ludzie proszę nie zadawajcie już takich pytań. Ostatnio bardzo duzo jest postów na ten temat. Na samej górze topików "dojrzewanie" jest jeden ważny "przeczytaj zanim coś napiszesz". Jest tam super wyszukiwarka wystarczy,ze wpiszesz słowo BIUST a już masz pełno odpowiedzi. A żeby Wam życia nie utrudniać podam jeden link. http://www.dzieci.best.pl/forum/viewtopic.php?t=2394
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 11 Sty, 2004 22:20
chciałąbym powiedizec, że jeżeli któraś z was ma miary swego biustu, bioder, pasa i takich tam to żeby obliczyć swój rozmair wystarczy wejśc pod ten link www.triumph.pl wejśc pod zakładkę /porady/twój rozmiar i potem podać swoje wymiary, a mierzymy biust jak i pod biustem i wogóle biorąc do ręki metr obwiązując się po prostej linii dookoło (na przykład dookoła biustu przy sutkach) i patrzymy ile mamy, oczywiście nie ściskamy.....
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..