Hej Wam wszystkim! Mam do was takie pytanie.. Czy znacie jakieś sposoby żeby przesunąć albo zatrzymać na jakiś czas miesiaczkę? Bo jade nad morze i raczej w tym samym czasie dostane okres a wiadomo chcę się kąpać etc. A nie mogę raczej użyć tamponu, poniewaz mam bardzo obfite miesiączki a tampon super dla mnie za duży.... Błagam pomóżcie mi!
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 22:04
Tylko za pomoca tabletek antykoncepcyjnych, ale nie wystraczy jedna. Trzeba najpierw wziąść jedno opakowanie a potem następne bez robienia przerwy. Niestety podczas pierwszych 3 opakowań mogą występowac plamienia, ale i tak są słabsze od normalnej miesiączki jeśli masz dobrze dobbrane pigułki.
Dlaczego tampony super są dla Ciebie za duże? Przecież pochwa jest bardzo elastyczna. Członek jest zwykle 2 razy grubszy od nich a jakoś wchodzi
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007 00:42
ewamarchewa - coś mi świtało, że pytalska nie jest już dziewicą. Poza tym na ulotce nie ma nic takiego. To, że dziewczyna jest dziewicą nie oznacza, że nie może używac duzych tamponów.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
A na ulotce czasem nie pisało, że dla dziewic to tylko mini, light flow i normal?
mi tam tez super za chiny nie chcą wejsc. A na ulotce dodawanej do tych zestawów tamtponow ktore czasami rozdają w szkolach (te zestawy OB) to pisze ze na początek najlepsze są wlasnie mini albo normal. W sumie zwykle takich uzywam. Kiedys kupila super to oddalam mamie;/
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."