W jakim wieku miałycie pierwszy okres?Pozatym w jakich warunkach go miałyście?(np.szkoła)Co zrobic gdy miesiączka zdarzy sie w szkole lub na dłuższym spacerze dalej od domu?Jak sie na nia przygotowac?
Pytam bo jeszcze nie miałam miesiączki.
_________________ mam ostre pazurki:P
***kotek*** zaprojektowany by cieszyć
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 24 Sty, 2006 17:19
jak sie przygotowac? jak myslisz ze mozesz niedlugo dostac okres nos przy sobie na wszelki wypadek tampona czy podpaske, a co do dluzszych spacerow? podpaski mozesz kilka godz trzymac, wiec nie ma problemu, tak samo ze szkola, a jak juz przecieka zawszemozesz pojsc do toalety i zmienic. w jakim wieku dostalam.. 11 lat mialam.
i po co ten dopisek ze tylko dla dziewczyn? i tak itak faceci wejda <lol>
Ja dostałam w szóstej klasie, w domku... Jakoś nie wspominam tego najlepiej Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić Tylko trzeba zawsze nosić podpaskę
Skąd mam wziasc podpaski.Wstydze sie w sklepie kupic
Mama mi raczej nie pozyczy bo powie ze jestem za mala i jeszcze nie czas na takie sprawy.
Co wy byscie mzrobily na moim miejscu???
_________________ mam ostre pazurki:P
***kotek*** zaprojektowany by cieszyć
Skąd mam wziasc podpaski.Wstydze sie w sklepie kupic
Mama mi raczej nie pozyczy bo powie ze jestem za mala i jeszcze nie czas na takie sprawy.
Co wy byscie mzrobily na moim miejscu???
Powiedz mamie że nie chcesz wędrować z plamą na tyłku i żeby ci dała...
Albo sama sobie weź Ja sama nie kupuję ale to przecież normalna sprawa jeżeli kobieta to powinna zrozumieć przecież ona też ma miesiączkę a jeżeli facet to też powinnien to zrozumieć A ile masz lat?
dzień przed swietem zmarlych w 1 klasie gim.rano poszlam do lazienki i zobaczylam plame/lekkie zdziwko.
_________________ "Lepiej nie mówić nic, niz mówić o niczym."
"Nie wystarczy urodzić się człowiekem, trzeba nim jescze być."
"Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie."
Wiadome chyba wszystkim, że przy miesiączce pojawia się krwawienie. Każdy przechodzi to inaczej, ale może pojawić się również ból brzucha (silniejszy lub słabszy), a poza tym to czasem również zmiana samopoczucia. Nie martw się, będzie dobrze. Też się bałam...
Mnie brzuch bolał i głowa :/ A niektórzy mają tak że nic ich nie boli
No ja wiedziałam że prędzej czy później okresu dostanę bo miałam wydzielinę...Teraz też mam ^^ Ja się wstydziłam mamie powiedzieć napisałam do kumpelki smsa z bramki sms a ona do mnie zadzwoniła i powiedziała żeby mamie powiedzieć ^^
Powodzenia ^^