Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006 17:32
po pierwsze masz 12 lat, w tym wieku sie dzieja przerozne dziwaczne rzeczy z okresem, raz za szybko, raz za pozno, raz za dlugo, raz za krotko itd itp. pozatym sa inne czynniki, ktore na to wplywaja, jest ich wiele, ale miedzy innymi zmiana wagi, dlatego nie powinnas sie tym tak martwic.
Po 2 masz 12 lat i nie powinnaś się odchudzać[!!!] no chyba ze ważysz 120kg
W tym wieku jeszcze się rozwijasz... (trzeba rozróżniać zdrową dietę i ćwiczenia od ograniczania jedzenia) Dobra koniec straszenia
A co do miesiączki to tak jak powiedziała poprzedniczka, z człowiekiem w okresie dorastania dzieją się przedziwne rzeczy. Ja myślę, że jest to spowodowane dorastaniem a nie miesiączką
ale mimo wszystko warto pogadać z mamą...
_________________ "Kiedy jest Ci tak źle, że już gorzej być nie może, zacznij się walić kijem po nodze. Kiedy przestaniesz, od razu poczujesz się lepiej." - Forest Gump
Nie chciałam zawkładać niepotrzebnie nowego wątku:
Nigdy nie miałam tak obfitego okresu. Co godzine zmieniam podaskę, która prawie mi przeciekła. Ciągle mi słabo i kręci mi sie w głowie.
Najgorsze jest to że moja mama ma to serdecznie w *****
Przyjaciółka mówiła mi, że to może być krwotok
Wysłany: Pią 24 Mar, 2006 19:29
sami - Siądź okrakiem na monitorze to Cię zbadam. Poczekaj... taaaa.... Jeszcze chwilę, muszę uzyskać próbkę, oooo... Patrzcie. Niestety na wyniki badań musisz poczekać tydzień.
Powinnaś z tym koniecznie iśc do ginekologa ale tak poza tym to jednak powinnaś również przestań się odchudzać bo jestes w wieku kiedy twoj organizm sie dopiero krztaltuje i nawet nie wiesz jak bedziesz wyglądac potem .. to by bylo na tyle
_________________ "Kochaj i szalej, nie pytaj co dalej, baw się i grzesz - miłością się ciesz ... "