Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 16:17 biust i biustonosz
mam 12 lat nie nosze stanika ale chce nie wiem czy są na mnie rozmiary i czy powinnam nosić?? ma 70 cm w biuście a pod 64cm czy powinnam nosić stanik?? jaki mam rozmiar?? jaki był wasz 1 stanik?? jak go kupić jak mamie powiedzieć bo sie bardo wtydze. jak kupowałyście pierwszy stanik?? prosze odp.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 16:19
jakos sie nazywaja zerowki chyba takie mniejsze biustonosze, albo se taki sportowy kup.. mama na pewno zrozumie jak jej o tym powiesz ..
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 16:31
Powiedz dla mamy:
,,mamo kup mi biustonosz''
,,przydałby mi sie stanik niesądzisz?''
No nic strasznego w tym, twoja mama Cię zrozumie przeciez sama jest kobietą i nosi stanik
Powiedz poprostu, że Ci nie wygodnie biegać, bluzka prześwituje itd.
Mój pierwszy to była zerówka (i nadal jest), ale teraz mam dwa staniki
Idź do sklepu, popżymieżaj i wtedy zobaczysz jaki powinnaś nosić rozmiar... Pozdrooo...!
aha i jeszcze jedno piersi mnie już bolą od początku roku szkolnego ale niezauważyłam żeby mi rosły dlaczego??
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 17:35
Na początku musi Ci sie nagromadzić tam tkanka tłuszczowa, a późneij dopiero będzie widać,że rzeczywicie urosły.Oczywiście nie stanie sie to z dnia na dzień Mój pierwszy stanik to chyba było 0 65,ale nosiłam go bardzo krótko. Teraz mój aktualny rozmiar to AA75, czasem małe A...
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 19:49
Maria piersi ci beda rosly przez kilka lat.. wiec nie bedzie tak ze zaniesz a obudzisz sie z biustem o 2 miseczki wiekszym.. zmiany beda na poczatku nie zauwazalne..
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 19:59
A co do rozmowy z mamą: wydaje mi sie,że raczej mam wie najlepiej,kiedy córce jest potrzebny biustonosz,ale jeśli bardzo chcesz możesz ją oczywiście poprosić Ja tą rozmowę zawsze odwlekałam na później,aż w końcu mama sama powiedziała koło Atlantica ''chodź,kupie Ci jakiś ładny biustonosz'' i po sprawie było
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:02
hehe jak ja bym sie chciala miescic w jakis stary biustonosz.. nie koniecznie 1, no ale miec bius jak z 2 lata temu.. nie rozumiem babeczek ktore se powiekszaja
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:06
www.triumph.pl tutaj poszukaj jaki powinnas kupic ew. rozmiar
a jaki był wasz pierwszy roz,iar biustonosza miałyście wtedy duże piersi jak sobie kupowałyście bo ja mam 6 cm różnicy jest mi potrzebny stanik również chce go dla wygody np. jak sie przebieram na wf lub schylam ?? jak myślicie nosić czy nie odp.
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:08
Ale podejrzewam, że na stronie triumph.pl wyjdzie Ci coś w stylu: >AA70, jednak nie bronie spróbować Rozmiar pierwszego stanika,tak jak wspominałąm to było )65, z tym,że to był top(nie taki sportowy tylko zapinany normalnie z tyłu),więc sie poddawał troche. Jeśli uważasz ze potrzebny ci stanik, to też polecam taki sportowy(bez drutów,usztywnień itp..)albo zwykły top.
Ostatnio zmieniony przez Maria 12 dnia Pon 02 Maj, 2005 20:15, w całości zmieniany 1 raz