Wysłany: Wto 09 Maj, 2006 17:45 Co z tym okresem??
Mam 15 lat. Pierwsza miesiaczke dostałam w wieku 13 lat. Zawsze miałam okres bardzo regularny, puzniej 2 razy dostałam o wiele puzniej niz miałam a teraz od 2 miesiecy wogóle nie mam. Nie rozumiem co sie dzieje??? W ciazy na pewno nie jestem!!!! Jezeli ktos mogłby napisac mi czy to sie zdaza czy to raczej jest cos powaznego byłabym wdzieczna. Z gory dziekuje.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Wto 09 Maj, 2006 18:59
nie musisz sie martwic. miesiaczkujesz dopiero od 2 lat wiec twoje miesiaczki moga byc nieregularne nawet jesli wczesniej wszystko bylo ok ja tez tak czasami mam.
no chyba ze sie odchydzasz to wtedy moze byc cosik nie tak z tego powodu.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
ja miesiaczkuje od roku.
tylko u mnie bylo odwrotnie- miesiaczka byla i sie nie konczyla w ogole (czasami trwala miesiac). ale mysle ze jak masz juz okres 2 lata to to jest juz duzo...
dlatego jak nie mialas dwa miesiace to ja na twoim miejscu wybralabym sie do lekarze. takie jest moje zdanie,
pozdrawiam
Miesiączkuję od 5 klasy i zazwyczaj miałam okres tak co 2 miesiące , a teraz trochę się martwię bo nie mam juz chyba z PÓŁ ROKU! To strasznie dużo czasu. To normalne?
tak, jest to normalne, gdyż minie trochę czasu aż będzie się powtarzał co tyle ile powinien. Ja raz niemiałąm przez dwa miesiące a teraz półtora miesiąca niemam i jest to normalne Po kilku latach zaczniesz normalnie miesiączkować i będzie git
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006 23:24
A ja bym się sprzeczała, czy to całkiem normalne. Może za dużo stresu? Zbyt ostra dieta? Nie minimalizujmy problemów... trza na zimne dmuchać... zapytaj lekarza.
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Żadnych diet nie stosuję , ale z tym stresem to prawda. Strasznie zabiegana jestem. Chciałabym mieć taki jeden dzień, żebym nie miała NIC do zrobienia i niczym nie musiała się martwić