Wysłany: Nie 12 Gru, 2004 21:05 [niejadalne] Masa solna.
Zapewne kiedyś bedziecie robic cos z masy solnej..
A wiec dam wam przepis:
Mąka-200g
Sól-200g
Woda-125ml,ale czasem troszke jej dolewaj.
Jak je wymieszasz,zmiksuj mikserem.
Później dodawaj trochę wody.
W czasie modelowania masę należy trzymać pod przykryciem zapobiegając nadmiernemu wysychaniu (na drugi dzień: przetrzymać w chłodziarce)
Później ulep co Ci wyobraźnia nasuwa
Na koniec wysusz:
Suszenia w kuchence dokonywać trójetapowo:
a) niska temperatura (drzwi piekarnika otwarte)
b) średnia temperatura (drzwi piekarnika zamknięte)
c) wysoka temperatura - ok. 200o C (do zarumienienia masy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach