jeszcze jedno z serii moich dziwnych, glupich pytan. czy do zapodnienia moze dojsc tylko i wylacznie wtedy gdy dojdzie do stosunku? jesli np. sperma dostanie sie na lono dziewczyny to plemniki nie maja mozliwosci dotarcia w odpowiednie miejsce?
Wtedy plemniki mogą dostać się do pochwy i może dojść do zapłodnienia...
No to zdolne musza być te plemniki. Wersja deluxe chyba.
Tyle razy było powtarzane, kiedy do zapłodnienia dochodzi a kiedy nie, a ciągle ktoś musi pytać się o to samo i ktoś inny musi odpowiedzieć tak samo...
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 03 Sie, 2006 17:09
Smutna ile ty masz lat? Bo z twoich postow wynika ze wiecej jak 10 to chyba nie.
A jesli chodzi o pytanie to do zaplodnienia moze dojsc ale jest to malo prawdopodobne. Jezeli plemniki znajda sie w poblizu pochwy dziewczyny i bedzie ona mokra (chodzi o sluz czy wydzieline roznie sie mowi) to moga sie one sprytnie przedostac do jajowodu, gdzie dochodzi do zaplodnienia (oczywiscie pod warunkiem ze dziewczyna ma akurat dzien plodny). Ale jak juz wczesniej wspomnialam jest to bardzo (naprawde bardzo) malo prawdopodobne. Nawet jesli bedzie mokro i dziewczyna bedzie miala dzien plodny, to ilosc plemnikow ktora dostanie sie do jajowodu (jesli wogole ktorys zdola sie tam dostac w takich warunkach) jest tak mala, ze zaplodnienie jest prawie niemozliwe
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Ostatnio zmieniony przez joasia1990 dnia Czw 03 Sie, 2006 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Ale nie mówmy o teorii, tylko o praktyce. W teorii to nawed dziewica Maryja w ciążę zaszła, a jak wiemy, takie przypadki się nie zdarzają Tak więc, nie ma zmartwienia, żadnego dzidzi nie będzie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Smutna - moze lepiej sie najpierw zastanow, czy ty wogole mozesz miec juz dzieci bo z twoich postow wynika ze chyba nie
Bez urazy
Nauka zna przypadki 6-7 -letnich matek, więc się nie zdziw Co prawda to także jest mało prawdopodobne, ale jednak udokumentowane.
—Michael Shermer
Skutkiem zbyt wczesnego dojrzewania jest brak widzy na ten temat. A potem sie dziwimy ze dzieci maja dzieci
Nie, to jest skutek edukacji seksualnej na wzór polski, tzn. w praktyce NIE ISTNIEJACEJ.
—Michael Shermer
no lat mam z cala pewnoscia wiecej niz 10;] dziekuje za odpowiedz pomimo tego ze wsumie byla oczywista. nie wiem jak mam sie z tego wytlumaczyc... pomimo tego ze taki przypadek jakii tu opisalam nie mial miejsca w moim przypadku jednak ta cala ciaza tak mi sie wbila do glowy i na dodatek przyplatal sie do mnie jakis wirus chyba i kazde objawy byly zblizone do objawow "niewirusa".