| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
WIARA
Autor Wiadomość
smutna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Czw 21 Wrz, 2006 17:49   WIARA Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie tematy, ale chcialabym dowiedziec sie jak wy o tym myslicie jako wsumie anonimowi uzytkownicy. jaki jest wasz stosunek to wiary? (zalezy w co wierzyc pewnie wiekszosc nalezy do kosciola katolickiego tak jak i ja) ale jak naprawde odbierac Boga. kim on dla was jest? bo np. ja po mimo tego ze czasem chodze do kosciola i wierze w to ze jest "ktos" "cos" kto nas stworzyl, bo w to ze z nicosci stalo sie cos trudno uwierzyc;] ale nie wierze bezgranicznie temu co mowi ksiadz;] szczegolnie po przeczytaniu ksiazek dan browna zaczerlam zastanawiac sie jak to jest naprawde:> wiem wiem... to co on pisal jest tylko fikcja literacka. ale przeciez wiadomo ze kosciol niektore fakty zatail, zmienil Pismo Swiete tak zeby przedstawialo go w jak najlepszy swietle itd.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 21 Wrz, 2006 17:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

smutna napisał/a:
wierze w to ze jest "ktos" "cos" kto nas stworzyl, bo w to ze z nicosci stalo sie cos trudno uwierzyc

Tak, mi tez jest trudno w to uwierzyc, wiem skad sie wzieli pierwsi ludzie, ale czasami (bardzo rzadko) przewiewa przeze mnie taka mysl ze to jednak neiprawda. Najczesciej jak siedze w kosciele, ale po chwili juz mi przechodzi.

A co do wiary to jestem chrzescijanka.

Numer Gadu-Gadu
6482031
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Czw 21 Wrz, 2006 20:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wierze w coś takiego jak bóg, jakieś moce nadprzyrodzone, itd. nie podoba mi się też wiele z zasad, jakie wyznają.. jak dla mnie to sam bóg jest czymś wymyślonym, a do tego jest zbiór zasad dla ludzi, jak mają żyć.. dla jednych jest to dobre, dla mnie nie, dlatego nie wierze.
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Czw 21 Wrz, 2006 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=4648
Nie mnóżmy tematów.

Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 22 Wrz, 2006 10:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
nie wierze w coś takiego jak bóg, jakieś moce nadprzyrodzone, itd. nie podoba mi się też wiele z zasad, jakie wyznają.. jak dla mnie to sam bóg jest czymś wymyślonym, a do tego jest zbiór zasad dla ludzi, jak mają żyć.. dla jednych jest to dobre, dla mnie nie, dlatego nie wierze.

Tzn. że nie jesteś chrześcijanką?

Numer Gadu-Gadu
6482031
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 22 Wrz, 2006 14:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, nie jest chrześcijanką, bo nie wierzy w Boga, czyli jest ateistką...
Jeśli już jest podobny temat, który podał Słupek to tam się wypowiadajcie na tematy wiary, ten temat zamykam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi